2783
تولید رگ‌های خون‌رسان با چاپگر سه‌بعدی

تولید رگ‌های خون‌رسان با چاپگر سه‌بعدی

1403/05/06 بازدید55

تولید رگ‌های خون‌رسان با چاپگر سه‌بعدی

با این عروق، زخم‌، درد و خطر عفونت ناشی از برداشتن رگ‌ها در هزاران جراحی قلب باز کاهش می‌یابند.

دانشمندان می‌گویند که عروق خونی که با چاپگر سه بعدی ساخته می‌شوند و الگوبرداری مشابهی از قابلیت‌های عروق واقعی انسان دارند، می‌توانند درمان بیماری‌های قلبی عروقی را متحول کنند.

اسکای نیوز می‌نویسد که گروهی از محققان با سرپرستی دانشکده مهندسی دانشگاه ادینبرا، در روندی دو مرحله‌ای، با استفاده از دوک چرخانی که با چاپگر سه بعدی ادغام شده بود، بافت لوله‌ای ژل‌مانند بر پایه آب تولید کردند. در مرحله بعد، محققان این بافت‌های چاپ‌شده را از راه فرایندی به نام برق‌ریسی (electrospinning، الکترواسپینینگ)، که از ولتاژ بالا برای بیرون کشیدن نانوالیاف نازک استفاده می‌کند و رگ خونی مصنوعی را در مولکول‌های پلی‌استر زیستی تخریب‌پذیر می‌پوشاند، تقویت کردند.

به گفته این گروه تحقیقاتی این لوله‌های ژل‌مانند انعطاف‌پذیر، که به اندازه رگ‌های خونی طبیعی قوی‌‌اند، به‌راحتی در بدن پذیرفته و جایگزین عروق انسانی و مصنوعی می‌شوند که در حال حاضر برای تغییر مسیر جریان خون در جراحی‌های قلب باز استفاده می‌شوند. آنها می‌گویند که با این عروق، زخم‌، درد و خطر عفونت ناشی از برداشتن رگ‌ها، در ۲۰ هزار جراحی قلب باز که در بریتانیا انجام می‌شود، کاهش می‌یابند. به گفته این گروه تحقیقاتی، این لوله‌ها که یک تا ۴۰ میلی‌متر قطر دارند، میزان شکست بافت‌های پیوندی کوچک مصنوعی را که به‌سختی با بدن ادغام می‌شوند کاهش خواهند داد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها