فیزیوتراپی یک درمان پزشکی است که ترکیبی از پیشگیری از آسیب، توانبخشی، تناسب اندام جامع و درمان پایدار است. فیزیو عمدتاً بر حرکت و علمی که حول آن میچرخد متمرکز است تا بتواند به مسائلی که میتواند باعث ناتوانی یا آسیب شود رسیدگی کند. پس از رفع مشکلات فیزیوتراپی میتواند به بیماران کمک کند تا قدرت خود را به حداکثر برسانند و آن را بازیابی کنند (قبل از هر گونه آسیب بیشتر). فیزیو تراپی با ترکیبی از تکنیکها برای بازیابی تحرک مانند تمرینات و ماساژ کار میکند و این تکنیکها پس از نهایی شدن تشخیص اجرا میشوند. تشخیص به بیمار میگوید که چه برنامه درمانی را باید انتخاب کند و این طرح باید بهزیستی کلی او را بهبود بخشد و به بازگرداندن آنها به روال عادی (بدون درد) کمک کند. هنگامی که تشخیص داده شد و برنامه درمانی برای شما تجویز شد میتوانید یک قرار ملاقات با فیزیوتراپیست تعیین کنید که به شما کمک میکند تا قدرت و حرکت را پس از آسیب یا جراحی بازیابی کنید. این متخصصان آموزش دیدهاند تا به شما در انجام کارهای فیزیکی، تمرینات و کششهای خاص کمک کنند. آنها دارای امکانات و تجهیزات ویژهای هستند که میتوانند انواع مشکلات حرکتی را برطرف کنند و دامنه حرکتی شما را بازیابی کنند.
به چه علت به فیزیوتراپی نیاز داریم؟
افراد معمولاً زمانی که در حال بهبودی پس از یک جراحت یا جراحی بزرگ میباشند به دنبال فیزیوتراپی هستند و جلسات درمانی را برای تسکین دردی که تحرک و قدرت آنها را محدود میکند پشت سر میگذارند. عوامل متعددی مانند اسپاسم عضلانی، وضعیت نامناسب، کشیدگی عضلانی یا یک عامل خارجی که میتواند باعث آسیب شدید شود میتواند باعث شود فرد به فیزیوتراپی مراجعه کند. فیزیوتراپی به بیمار کمک میکند تا درد را مدیریت کند و بهتر حرکت کند. فیزیوتراپیستها همچنین آنها را از علائم محرکی که باید در آینده جستجو کنند مطلع میکنند تا بتوانند از تکرار آسیب جلوگیری کنند. این همچنین شما را از هر گونه درد اضافی و خرابی مربوطه نجات میدهد. در ادامه رایجترین دلایلی که مردم به جلسات فیزیوتراپی مراجعه میکنند آورده شده است:
- جلوگیری از صدمات عمده
- رفع اسپاسم عضلانی
- کمک به کشش و انعطافپذیری عضلات
- روند بهبودی پس از جراحی را تسریع میکند
- به بهبود جراحی زانو یا لگن کمک میکند
- تعادل بدن را بهبود میبخشد
فیزیوتراپی چه مزایایی دارد؟
-تسکین درد:
یکی از بزرگترین مزایای فیزیوتراپی تسکین دائمی درد است. دردهایی که در بدن خود تجربه میکنید ممکن است به دلایل زیادی مانند آسیب ناشی از ورزش یا کمردرد مزمن ناشی از سن یا وضعیت نامناسب باشد. اگر درد شروع به ایجاد مشکل در برنامه روزانه شما کرد آن را به عنوان نشانهای برای تعیین قرار ملاقات با فیزیوتراپیست در نظر بگیرید. جلسات فیزیوتراپی به کاهش درد و همچنین کاهش وابستگی شما به مسکنها که میتوانند برای سلامت جسمی و روانی شما در آینده خطرناک باشند کمک میکند.
-تعادل و تحرک بهتر:
افرادی که در حال نقاهت پس از یک جراحت یا جراحی هستند معمولاً برای مدت طولانی در رختخواب میمانند بنابراین مدتی طول میکشد تا به راه رفتن عادی خود بازگردند. در این مورد تحرک میتواند یک چالش باشد و انجام کارهای روزانه ممکن است به دلیل درد تقریباً غیرممکن به نظر برسد. اینجاست که فیزیوتراپی میتواند کمک بزرگی کند.
-پیشگیری از جراحی گسترده:
گاهی اوقات جراحی اجتناب ناپذیر است به خصوص اگر ناشی از آسیب شدید باشد. دوره نقاهت پس از جراحی شامل مقدار مشخصی فیزیوتراپی خواهد بود زیرا به تطبیقپذیری و انعطافپذیری کمک میکند. اگر آسیبی دارید که نیازی به جراحی ندارد و میخواهید از این تجربه اجتناب کنید درمانهای مختلفی بر اساس تشخیص به شما پیشنهاد میشود و میتوانید درمان مورد نظر خود را همراه با درمانها انتخاب کنید. فیزیوتراپی به بهبود بافتهای آسیب دیده کمک میکند و به عنوان کاتالیزوری برای حرکت صاف و تعادل در طول زمان عمل میکند.
-از هرگونه وابستگی به داروهای تجویزی اجتناب کنید:
مسکنها ممکن است تسکین فوری داشته باشند اما زمانی که برای مدت طولانی مصرف میشوند ممکن است اثرات منفی بر روی اندامهای اصلی مانند کلیهها و کبد داشته باشند. همچنین استفاده طولانی مدت از داروهای تجویزی ممکن است منجر به سوء مصرف مواد شود که میتواند برای سلامت روانی و جسمی فرد مضر باشد. بنابراین شما باید برای مدت کوتاهی مسکن مصرف کنید و پس از یافتن جایگزین مؤثر برای آنها آن را متوقف کنید. اینجا جایی است که فیزیوتراپی مطرح میشود زیرا به عنوان جایگزین ایمن برای مواد افیونی در نظر گرفته میشود.
-مشکلاتی که نیاز به درمان فیزیوتراپی دارند:
همانطور که قبلاً ذکر شد نیاز به فیزیوتراپی میتواند غیرقابل پیشبینی باشد و میتواند در هر سنی بروز کند به خصوص اگر آسیبهای فیزیکی مانند رگ به رگ شدن، شکستگی، جراحی تهاجمی یا اختلالات عضلانی را تجربه کرده باشید. در زیر برخی از شرایط فیزیکی که نیاز به توجه فوری یک فیزیوتراپیست دارند ذکر شده است:
مشکلات وضعیت بدن مانند:
- کمردرد پایین و بالای کمر
- گرفتگی گردن
- سفتیشانه
- تون عضلانی ضعیف
- عدم تعادل در عضلات
درد مفاصل که شامل موارد زیر است:
- مفاصل نامناسب
- آرتروز
- درد مفاصل مرتبط با سن
- بورسیت
بهبودی جراحی:
- تعویض زانو
- جراحی تاندون
- جایگزینی غدد لنفاوی
- جراحی آسیب نخاعی
شرایط اضافی که نیاز به فیزیوتراپی دارد:
- دیسک لغزش
- سکته
- دردهای مرتبط با بارداری در عضلات و مفاصل
- فلج مغزی
منبع: