شیرینی بخوریم یا نخوریم؟
مستانه تابش مشاور تغذیه و رژیم درمانی و کاندیدای دکتری تخصصی فیزیولوژی و تغذیه ورزشی معتقد است در بحث خرید شیرینی باید دو نکته را در نظر بگیریم. او به نی نی سایت می گوید:« برای مصرف شیرینی در این ایام باید به دو نکته توجه کنید. اول اینکه ما به هیچ وجه شیرینی را توصیه نمی کنیم. چه شیرینی خشک و چه شیرینی تر. چون بعد از خوردن میتوانند باعث التهاب در بدن شوند. این التهاب ریسک بزرگی برای بدن است چون بدن را ضعیف می کند. وقتی بدن ضعیف میشود، بنابراین احتمال ابتلا به بیماریهای ویروسی هم افزایش پیدا میکند. به همین دلیل حتی اگر شیرینی هم سالم باشد و در شرایط کاملا بهداشتی هم تهیه شده باشد باز هم مصرف آن را در این روزها توصیه نمیکنیم. اما نکته دوم بحث بهداشتی بودن آن است. بهتر است شیرینی را از مراکز معتبر بخرید که اطمینان داشته باشید در مراحل پخت همه نکات بهداشتی رعایت شده است. مثلا کار کنان از ماسک و کلاه و دستکش استفاده کرده باشند.»به گفته تابش مهمترین نکته ای که در خرید شیرینی باید به آن توجه کنید مرحله بعد از پخت و بسته بندی آن است.:« شیرینی بعد از پخت به دلیل دمای زیادی که می بیند هیچ آلودگی ندارد. اما باید به مرحله بسته بندی و مسیری که از فر تا خانه را طی می کند توجه کنید. شیرینی هایی که بعد از پخت در نایلون بسته بندی می شوند مشکلی ندارند، اما شیرینی هایی که در یخچال قرار می گیرند بحث جداگانه ای دارد. کسی که شیرینی ها را داخل جعبه می گذارد حتما باید دستکش دستش باشد و ماسک زده باشد.» بیشتر بخوانید: برای مقابله با کرونا خودتان شیرینی عید بپزید!
چه شکلاتی برای نوروز مناسب است؟
این مشاور تغذیه و رژیم درمانی درباره خرید شکلات برای نوروز به نی نی سایت می گوید:« شکلاتهای تخته ای و باز که اصلا توصیه نمیشود. اما شکلاتهای دانهای که بسته بندی نایلونی دارند مناسب است. فقط باید آن بسته بندی اولیه را بعد از خرید ضدعفونی کنید. بهتر است در این ایام شکلاتهای فلهای یا کیلویی نخرید، چون احتمال آلوده شدن آنها در مسیر بازار و رسیدن به فروشگاه خیلی زیاد است.» اما بهترین نوع شکلات برای این روزهای شیوع ویروس کرونا شکلات تلخ است. تابش در این باره می گوید:« استفاده از شکلات تلخ کلا توصیه میشود چون به خاطر خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد به سیستم ایمنی بدن کمک می کند.»آیا آجیل را می توان حرارت داد؟
تابش می گوید:« هر خوراکی باز و فلهای بهتر است در این شرایط استفاده نشود چون احتمال آلوده بودن زیاد است. بهتر است از آجیلهای بسته بندی شده که در معرض آلودگی نیستند استفاده کنید.» اما اگر آجیل را به صورت باز و فلهای خریداری کردهاید بهتر است قبل از مصرف آن را حرارت یا به اصطلاح بو بدهید. کارشناسان معتقدند میتوان طبق یک فرآیند مشخص آجیل را در حرارت بالای ۴۰ درجه قرار داد. میتوانید از فر و یا مایکروفر و حتی تابه استفاده کنید. فقط حواستان باشد که آجیل نسوزد و سمی نشود. این مواد غذایی بدنتان را در مقابل کرونا مقاوم میکند!نکات مهم درباره مصرف میوه و سبزی در ایام نوروز
مصرف میوه به خصوص میوه های سرشار از ویتامین ث در این روزها توصیه میشود. اما قبل از مصرف حتما باید گندزدایی و ضدعفونی شوند. درون یک ظرف بزرگ 5 لیتر آب بریزید و به ازای هر لیتر آب 3 تا 5 قطره مایع ظرفشویی درون آن بریزید. حالا میوه ها و سبزیها را درون ظرف بریزید. مدت 5 دقیقه میوهها و سبزیها درون آب بگذارید بماند. سپس میوه و سبزی را با آب بشویید.در روش دیگرو برای گندزدایی نصف قاشق چايخوری پودر پركلرين 70درصد را در ظرف 5 ليتری پر از آب ريخته وكاملا حل كنيد تا محلول گندزدایی كننده به دست آيد. سپس سبزی و میوه انگل زدائی شده را برای مدت5 دقيقه در محلول گندزدايی كننده قرار دهيد . اگر پركلرين در دسترس نباشد می توانيد از يك قاشق مرباخوری وایتکس رقیق يا دو استفاده كنيد. ساير گندزداهای موجود در بازار كه مجوز وزارت بهداشت دارند نيز قابل استفاده هستند. توجه کنید در اين گونه موارد بايد مطابق دستورعمل مندرج روی بسته بندی اقدام شود.