2777
2789
عنوان

تبادل نظر فرهنگی هنری

| مشاهده متن کامل بحث + 173603 بازدید | 2695 پست
فیری جون با احترام به نظر شما اما من تعریف دیگه از تعصب دارم.
شما تعریفی که از تعصب کردی به نظر من درست نقطه ی مقابل تعصبه.
شما گفتی :"تعصب در این است که اونجا که حرف جنبه مثبت ادیان میشه همه ربط میدن به اخلاق به جاهای منفیش که میرسه همه کاسه کوزه ها میشکنه سر مذهب "
اینکه ما جنبه ی مثبت ادیان رو ربطش دادیم به اخلاق نقطه ی مقابل تعصب داشتنه.یعنی ما پذیرفتیم که سرچشمه ی خیلی از قوانین دینی اخلاق بوده که این از جنبه های مثبت مذهبه.
اما وقتی به جنبه های منفیش میرسه که خوب نمی تونیم بگیم : نه! اینها هم منفی نیست.
وقتی مسئله ای برامون جای سوال داره دیگه کاریش نمیتونیم بکنیم.
مثل همون آیه 34 سوره ی نساء یا اون جمله ی معروف : زنان چون کشتزار شما هستن.از طرف که میخواهید بر آن داخل شوید.
و خیلی از مسائل دیگه.
تعصب یعنی اینکه کسی حتی حاضر نباشه در مورد اینها فکر کنه.چه اونایی که مذهبین و چه اونهایی که نیستن وقتی حاضر نباشن اصلا راجع به اینها فکر کنن یعنی متعصبن.
ببین در اینکه ادیان گذشته هم بیسشون با اسلام یکی است هیچ شکی نیست ، اما باید تکامل مذهب را در نظر بگیریم و با توجه به اینکه اسلام آخرین مذهب کامل بوده مردم امروز بیشتر بهش اعتقاد دارن

اون لینکی را که برای یگانه گذاشتم را نمی دونم دیدی یا نه ؟ زمان هخامنشیان قواننین بی تاثیر از مذاهب زمان خودشون نبودن ،‌ خود کوروش و داریوش و ... منشورهای اخلاقی و قوانین زمان خودشون را متاثر از دینشون که آن زمان مهمترینش یهودیت بوده نوشتن و میشه بگی ساخته دست یکی از همون آدمها بوده ، اما اصل دین با توجه به اسناد و مدارکی که موجود است به گفته بزرگان دینی در زمان خودش یک معجزه بوده و نمی تونسته کار یک آدم بیسواد باشد ، در حالی که می دونیم عیسی (س) ،موسی(س) و محمد (ص) همشون بیسواد و عامی بودن برای همین بهشون لقب جادوگر داده میشده ، من برام مهمه که این دین یا اخلاقیات را از کسی که بیس آن را به صورت معجزه آورده قبول کنم ،چون قبول دارم ادیان و مذاهب و عرفان پدیده های متافیزیکی هستند و نمی تونند کار بشر باشند .

سوال دوم :
من فکر میکنم جامعه عرب در آن زمان قوی ترین قوم بوده از این لحاظ که همه پیامبرانی که این قوانین دینی را آوردن به صورت معجزه و از طرف پروردگار از عربها بودن برای همین جامعه های کوچکتر مثل ایرانی ها اگر می خواستن قوانینی این چنینی را قبول کنند مجبور بودن از اونها تاثیر بگیرند این یک چیزی نیست که یک شبه اتفاق افتاده باشه ،‌خیلی نرم در طول هزاران سال به فرهنگ ما تزریق شده ، نمیشه انکارش کرد ، اما من واقعا ترجیح میدادم که خدا یک پیامبر هم از بین ما ایرانی ها انتخاب میکرد که این همه دردسر نداشتیم و این ریسیزم بازی ها هم نبود !
¥ Doing what you like is freedom , Loving what you do is happiness ¥

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

فیری جون سول اول من این بود که وقتی میخوای یک سری باورهای 1400 ساله رو به روز کنی و بپذیری دیگه چه لزومی به باورش هست؟
شما که خودت معتقدی بعضی از قوانینی که برات جای سوال داره مربوط به زمان خودشه.
خوب آدم اگر اخلاقیات رو و قوانین حقوق بشر رو رعایت کنه ، چه دلیلی هست که بخواد حتما بگه من پیرو فلان مذهبم غیر از بعضی از قوانینش که مربوط به اون زمان میشه و به ما ربطی نداره.
سلام دوستان

فقط خواستم بگم دارم بحثتون رو دنبال میکنم و به شدت لذت میبرم و البته استفاده میکنم

فعلا ترجیح میدم که شنونده یا بهتر بگم خواننده باشم چون هر 2 دارین به مسائل ظریفى اشاره میکنید که براى من خیلى جالب و قابل تعمقه...
ای واژه خجسته آزادی ... آیا به عمر من تو تولد خواهی یافت ؟...
آیا تو پا به پای فرزندانم رشد خواهی داشت ؟
خوب چون من اعتقاد دارم مذهبی که قدمت 60000 ساله داره باعث شده اخلاق صحیح بشری کم کم شکل بگیره و میگم "یکی" از اصلی ترین پایه های اخلاق است و خوب چون تو اعتقاد برعکس داری ، معنی تعصب برامون متفاوت میشه ،‌طبیعیه :)

مثلا در مسیحیت سقط بچه مریض حرامه و هرگز مسیحی های واقعی این کار را نمی کنند ، اما متاسفانه در دین ما میشه بهاش را پرداخت کرد ،‌من هم اگر یک روزی بفهمم جنینم مریض است راحتش می کنم ‌چون دینم اجازه میده اما وجدانم نمیگذاره ،‌برای همین در عوضش میرم یک بچه یتیم را به فرزندی قبول میکنم ،‌ این اخلاق منه که بیسش دین است اما شاخ و برگهای دیگه ای هم داره که دین در اون دخالتی نداره .

و اما راجع به اون آیه از سوره نسا ، منم آیه ای از سوره آل عمران آوردم برات که مضمونش این بود که هر کسی می تونه از این آیه ها تعبیر خودش را داشته باشه و کاملا به دید آدمها برمیگرده .
نمیشه من به کسی تحمیل کنم این آیه معنی بهتری هم می تونه داشته باشه یا نه معنی بدی داره ، آیه های زیادی داریم که زن را تکریم کرده و از او به بزرگی یاد شده اگر بخوام این آیه را بد معنی کنم پس باید بقیه را هم نقض کنم ، این یک کتاب آسمانی است ، کلامش با زبان عربی که محاوره میشه خیلی فرق داره برای همین یک معجزه است و ترجمه و برگردوندنش کار خیلی سختیه ، تصور کن یک کتاب از انگلیش به فارسی ترجمه میشه چقدررررر صربه می خوره و معنیشو از دست میده دیگه وای به حال یک کتاب آُسمانی که 1400 سال هم از عمرش میگذره !

خوب آخه این هم جای سوال داره.دینی که میگه جهانیه.تو دنیا هم این همه زبان داریم.همه تو دنیا که نمی تونن به زبان عربی تسلط پیدا کنن.پس این جمله ها باید ترجمه بشه.جمله هایی که با ترجمه معانی دو پهلو ازش در میاد که نمیتونه ادعای جهانی بودن داشته باشه.

در مورد مسیحیت هم میدونم که اونها هم قوانین سختگیرانه ای دارن.یهود هم بد تر از اون.

اصلا اون مسئله ای که گفتی قوانین ایران باستان و زرتشت از یهود گرفته شده ، دقیقا من در مورد اسلام شنیدم.
و حتی اینکه بعضی از قسمتهای قرآن دقیقا مثل توراته.

وجالب اینکه اسلام از همون اول با یهود مشکل داشته.
پاپاگنا جان من نمیگم اون قانون اسلامی روزی به کار میامده اما الان دیگه باید حذف بشه ‌،من هیچ قانونی را حذف نمی دونم بلکه خواستار ویرایش آن هستم طوری که عدالت در جامعه امروزی هم رعایت بشه ، چون هدف اصلی دین حفظ عدالت است

هیچ دقت کردی اونقدر که خداوند در قرآن مردم را به رعایت حق الناس تاکید کرده به حق ا... نکرده ،‌ و همیشه خطابش بوده "یا ایها الذین آمنوا" این یعنی هر دو جنس ، زن و مرد . اما متاسفانه سودجوئی هائی هم شده که نمیشه انکارش کرد ، این سود جوئی ها فقط در اسلام دیده نمیشه در همه ادیان و فرهنگها و تمدنها بوده و هست !

در امریکا زنان فقط پنجاه سال است که حق رای دادن دارن ، یا سیاه پوستها بیشترین تبعیض را در دنیا متحمل شدن هنوز هم که هنوزه دارن عذاب می کشند اینا هیچ کدام ربط مستقیمی به مذهب نداره ، پیامبر 1400 سال پیش از بین یارانش بلال حبشی را برای خواندن اذان در مسجدالحرام انتخاب می کنه ، اما امروز اوباما هنوزم جرات نمیکنه رئیس بادیگاردهاشو یک سفید پوست بگذاره !
و معنی تعصب هم فکر نمی کنم به این دو دیدگاه متفاوت ما ربطی داشته باشه.چون تعصب یک خلق عمومیه و در هر موردی میتونه وجود داشته باشه نه فقط دین.

مثلا مادری که روی بچه اش تعصب داره.همه بهش میگن بچه ات فلان مشکل تربیتی رو داره اما مادره میگه : اصلا و ابدا.بچه ی من بی نقص ترین بچه ی دنیاست.
فیری جون اوباما یک سیاهپوسته و شده رئیس جمهور آمریکا.همین خودش بزرگترین دستاورد ضد نژاد پرستیه.

و اما در مورد بلال حبشی.این حرکت پیامبر از نظر من هم بسیار پسندیده بود به خصوص برای 1400 سال پیش.

اما با اون قوانینی که مدام داره میگه : زن آزاد اینطور اما کنیز اونطور ، چکار کنیم؟
اینکه در تاریخ طبری و خیلی از کتابهای دینی صراحتا هست که اون زمان کنیز داشتن.
مرتب در قوانین گفته شده که مثلا حق زن آزاد اینه ، حق کنیز اینه.

پس برده داری کامل از بین نرفته بوده.
در صورتیکه در ایران باستان حتی تخت جمشید با کارگر با دادن تمام حقوقش ساخته شده و نه با برده.
مثال زدم وقتی یک کتاب نمی تونه امروزه درست ترجمه بشه چون در توان یک آدم نیست که بتونه حق مطلب را ادا کنه ، پس برای قرآن هم این مشکل وجود داره اما میشه با تکیه بر آیات دیگه که زن را تکریم کرده میشه خوش بین بود که این نمی تونه معنی بدی داشته باشه ، از یک عربی شناس شنیدم که قرآن چیزیه که با زبان محاوره عربی خیلییییی فرق داره حتی خود عربها نمی تونن درست هضمش کنند !

اما از این بحث کلیشه ای در مورد معنی قرآن بگذریم من معتقدم همونطور که وقتی سنگی را در یک استخر می اندازیم و از بیرون آب بهش نگاه می کنیم شکل تغییر یافته ای ازش میبینیم ، بیشتر مسائل پیرامون ما هم همین مسئله را داره تا وقتی که نتونیم در محیط اون چیز قرار بگیریم و شناخت صحیحی نسبت به فلسفه چیزی داشته باشیم نمی تونیم درکش کنیم و معنی اصلی اون را بدون هیچ تغییری بفهمیم ، فرضا اگر یک نقاش مبتدی از روی یک کار هنری بزرگ نقاشی را کپی کنه فکر می کنی میشه معنی واقعی اون نقاشی را انتقال بده ، آیا کسی غیر از اون نقاش می تونه اون را تعبیر کنه ؟ دیگه چه برسه به یک پدیده متافیزیکی مثل دین که واقعا بشر از درک کامل اون عاجزه .این یک بحث عرفانی وسیعی داره ، من نمی خوام زیاد وقتتو بگیرم فقط پیشنهاد می کنم کتاب "یک"را مطالعه کنی در این باره بحث های جالبی داره

پاپاگینا جونم ببخشید که یه موضوعى رو میخوام بازم یاداورى کنم که خیلى وقته از روش رد شدین... امیدوارم بحثتون منحرف نشه
دیدم گفته بودى همجنس گرا به هر حال بیماره.. به خودم اجازه میدم که بازم نظرم رو که البته به شکل اثبات شده در دنیا در اومده یه بار دیگه بگم...
همجنس گرایى طیف بسیار وسیعى داره .. نمیشه گفت که یه فرد هم جنس گرا بیماره.. ((هر چند که در میان این افراد ، بیمارانى هم وجود دارن..))
اما این در مورد همه و به طور کلى صادق نیست...

همجنس گرا فردى هست دقیقا مثل همه آدمها که با هر انسان دیگرى تنها به اندازه " هر 2 انسان" متفاوته....
ای واژه خجسته آزادی ... آیا به عمر من تو تولد خواهی یافت ؟...
آیا تو پا به پای فرزندانم رشد خواهی داشت ؟
درسته که این یک حرکت خیلی بزرگی برای سیاها بوده ، اما آیا نباید توقع داشته باشیم بعد از 1400 سال این قضیه کاملا از بین رفته باشه ؟ چرا هنوز که هنوزه مخصوصا در ایالتهای جنوبی امریکا اصلا نژاد سیاه را قبول ندارن و بهشون فحاشی می کنند و در زمان انتخابات اوباما چه کارهائی که نکردن تا خرابش کنند !

اتفاقا اشاره خوبی کردی ، همین قضیه سیاهها 1400 ساله حل نشده اما چطور می تونیم توقع داشته باشیم یک شبه پیامبر بیاد برده داری را از بین ببره ؟ اما حرکت ها و قدمهای بزرگی را برداشت و این می تونه یک نکته مثبت قرآن باشه که برای برده ها هم قانون در نظر گرفت تا با بی قانونی باهاشون برخورد نشه ، ولو اینکه با قوانین اربابان فرق داشت ! اما شروع خوبی بود اونم در زمان جاهلیت عرب ! همین جمله ای که ورد زبان قرآنی است که "شما جز به اعمالتان بازخواست نمی شوید" این خیلی معنی بزرگی داره ، یعنی نه رنگ نه پوست نه برده نه ارباب ، این یک انگیزه خیلی خوبی برای یک برده بود که حالا بیاد و به آدم بودن خودش فکر کنه و از طرف دیگه داستانهای رفتار حضرت زهرا (ع)با کنیزهای خودش که اون زمان الگو برای بقیه شده بود خودش کمک میکرد تا به کنیزها توجه بیشتری بشه ، طوری که با گذشت زمان در کشورهای اسلامی برده داری و کنیز داری کم کم از بین رفته اما در جوامع دیگه خصوصا در افریقا و امریکا هنوز برده داری شاید ظاهری دیده نشه اونم از ترس قانون اما در دلهاشون وجود داره !

چند ماه پیش در اخبار سی ان ان ، نشون داد یک مرد سفید مدیر یک مدرسه ، به یک پسر سیاه پوست 10 ساله گفته بود نیا توی استخر جا نیست برای تو ! و دوستانش خندیده بودن ، در حالی که استخر مدرسه بوده و همه بچه ها استفاده می کردن :(
2810