2777
2789
عنوان

خوش بحال نفس قم که لیاقت دارد ...

| مشاهده متن کامل بحث + 3362 بازدید | 88 پست
قبر حضرت معصومه علیها السلام تجلیگاه قبر حضرت فاطمه علیهاالسلام آیت الله نجفی مرعشی رحمه الله می فرمود: «پدرم - مرحوم آیت الله علاّمه سید محمود مرعشی رحمه الله که در نجف اشرف می زیست - بسیار علاقه مند بود محلّ قبر شریف جدّه اش حضرت زهرا علیهاالسلام را بیابد. برای این مقصود، ختم مجرّبی انتخاب نمود و چهل شب به آن مداومت کرد؛ تا شاید از محلّ مرقد شریف حضرت زهرا علیهاالسلام آگاه شود. شب چهلم بعد از انجام ختم و توسّل فراوان، به بستر خواب رفت. در عالم خواب به محضر امام باقر (یا امام صادق) علیه السلام رسید. امام علیه السلام به او فرمود: «عَلَیک بِکرِیمَةِ اَهْلِ الْبَیتِ؛ به دامن کریمه اهل بیت چنگ بزن». ایشان تصوّر کرد، منظور امام علیه السلام از این جمله، حضرت زهرا علیهاالسلام است. عرض کرد: «آری، قربانت گردم؛ من نیز ختم را برای همین گرفتم که محل قبر شریف آن حضرت را دقیق تر بدانم و زیارتش کنم». امام علیه السلام فرمود: «منظور من، قبر شریف حضرت معصومه علیهاالسلام در قم است». سپس افزود: به خاطر مصالحی، خداوند اراده فرموده که قبر حضرت زهرا علیهاالسلام برای همیشه بر همگان مخفی باشد. از این رو، قبر حضرت معصومه علیهاالسلام را تجلّیگاه قبر شریف حضرت زهرا علیهاالسلام قرار داده است. وی وقتی از خواب برخاست، تصمیم گرفت به قصد زیارت حضرت معصومه علیهاالسلام به قم مهاجرت کند. او بی درنگ با همة اعضای خانواده اش از نجف اشرف، عازم قم شد و به زیارت مرقد مطهّر حضرت معصومه علیهاالسلام مشرّف شد. این فراز عجیب واستثنایی نیز بیانگر ورق دیگری از مقام با عظمت حضرت معصومه (علیهاالسلام ) است که گویی آینه تمام نمای وجود مبارک جده اش حضرت زهرا (علیهاالسلام ) است که مرقدش دراین رویای صادقه همچون مرقد حضرت زهرا (علیهاالسلام ) دارای همان شکوه وجلال معنوی شده است .
   💝اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💝
فاطمه دوم با این که حضرت موسی بن جعفر علیهماالسلام غیر از فاطمة معصومه علیهاالسلام، دختران دیگری نیز داشت؛ امّا در میان همه آنان، تنها اوست که دارای امتیازات والایی است. او همچون جدّه اش حضرت زهرا علیهاالسلام در علم، عمل، قداست و کمالات، گوی سبقت را از دیگران ربود و به راستی حضرت معصومه، فاطمة دوم و جلوه دوباره حضرت زهرا علیهاالسلام بوده است.

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

امام خمینی در یک قصیده 44 بیتی به شباهت های حضرت معصومه علیها السلامبه حضرت فاطمه علیها السلام: دو نور مطهر اى ازلیت به تربت تو مخمّر آپلود عکسوى ابدیّت به طلعت تو مقرّر آیت رحمت ز جلوه تو هویدا آپلود عکس رایت قدرت در آستین تو مضمر جودت هم بسترا،به فیض مقدسآپلود عکسلطف هم بالشا،به صدرمصدّر پرده کشد گرکه عصمت تو به اجسام آپلود عکس عالم اجسام گردد،عالم دیگر جلوه تو ایزدى را مجلى آپلود عکس عصمت تو سر مختفى را مظهر گویم واجب ترا،نه آنت رتبت آپلود عکس خوانم ممکن ترا،ممکن برتر ممکن اندر لباس واجب پیدا آپلود عکس واجبى اندر رداى امکان مظهر ممکن امّاچه ممکن ،علّت امکان آپلود عکس واجب،امّاشعاع خالق اکبر ممکن امّا یگانه واسطه فیض آپلود عکس فیض به مهتر رسد و ز آن پس کهتر ممکن امّا نمود هستى از وى آپلود عکس ممکن امّ از ممکنات فزون تر وین نه عجب زآنکه نور اوست ز زهرا آپلود عکس نور وى از حیدر است و او ز پیمبر
نور خدا در رسول اکرم پیداآپلود عکسکرد تجلّى ز وى به حیدر صفدر وز وى تابان شده به حضرت زهراآپلود عکساینک ظاهر ز دخت موسى جعفر این است آن نور کز مشیّت کن ،کردآپلود عکسعالم،آن کاو در عالم است منّور این است آن نور کز تجلّى قدرتآپلود عکسداد به دوشیزگان هستى زیور شیطان عالم شدى اگر که بدین نورآپلود عکسناگفتى،آدم ز خاک هست و من آذر آبروى ممکنات جمله از این نورآپلود عکسگر نبدى ،باطل آمدند سراسر جلوه این خودعرض نمود عرض راآپلود عکسظلّش بخشود،جوهرّیت جوهر عیسى مریم به پیشگاهش دربانآپلود عکسموسى عمران به بارگاهش چاکر این یک چون دیده بان فراشده بردارآپلود عکسوین یک چون قاپقان معطّى بر در یا که دو طفلند درحریم جلالشآپلود عکسازپى تکمیل نفس آمده مضطر این یک انجیل را نماید از حفظآپلود عکسوآن یک تورات را بخواند از بر
2805
گرکه نگفتى امام هستم برخلقآپلود عکسموسى جعفر،ولىّ حضرت داور فاش بگفتم که این رسول خداى استآپلود عکسمعجزه اش مى بود همانا دختر دختر جز فاطمه نیابد این سانآپلود عکسصلب پدر را و هم مشیمه مادر دخترچون این دو ازمشیمه قدرتآپلود عکسنامد و ناید دگر هماره مقدّر آن یک امواج علم را شده مبداآپلود عکسوین یک افواج حلم را شده مصدر این یک از خطابش مجلىآپلود عکسوین یک معدوم از عقابش مستر این یک برفرق انبیاشده تارکآپلود عکسوین یک اندرسر اولیا را مغفر این یک درعالم جلالت کعبهآپلود عکسوین یک در ملک کبریائى مشعر لم یلدبسته لب وگرنه بگفتمآپلود عکسدخت خدایند این دو نور مطهّر این یک کون ومکانش بسنه به مقنعآپلود عکسوین یک ملک جهانش بسته به معجر چادر آن یک حجاب عصمت ایزدآپلود عکسمعجر این یک نقاب عفّت داور
آن یک برملک لایزالى تارکآپلود عکساین یک برعرش کبریائى افسر تابشى از لطف آن بهشت مخلّدآپلود عکسسایه اى ازقهر این جحیم مقعّر قطره اى ازجود آن بحارسماوىآپلود عکسرشحه اى از فیض این ذخایر اغبر آن یک خاک مدینه کرده مزیّنآپلود عکسصفحه قم رانموده این یک انور خاک قم این کرده ازشرافت جنّتآپلود عکسآب مدینه نموده آن یک کوثر عرصه قم غیرت بهشت برین استآپلود عکسبلکه بهشتش یساولى است برابر زیبد اگر خاک قم به عرش کند فخرآپلود عکسشاید گر لوح را بیاید همسر خاکى عجب خاک ،آبروى خلایقآپلود عکسملجأ بر مسلم و پناه به کافر گرکه شنیدندى این قصیده«هندى»آپلود عکسشاعر شیراز و آن ادیب سخنور آن یک طوطى صفت همى نسرودىآپلود عکساى به جلالت ز آفرینش برتر وین یک قمرى نمط هماره نگفتىآپلود عکساى که جهان از رخ تو گشته منوّر
زیارت نامه حضرت فاطمه معصومه علیها السلام زیارت نامه مخصوص یکی از شواهد عظمت استثنایی حضرت معصومه (علیهاالسلام ) زیارتنامه ای است که به خصوص حضرت رضا( علیه السلام ) درشان اوصادر فرموده است زیرا بعد از فاطمه زهرا (علیهاالسلام ) تنها زیارتی که ازامام معصوم ( علیه السلام ) برای او نقل شده زیارت حضرت معصومه (علیهاالسلام ) است حضرت زینب (علیهاالسلام ) با آن همه مقام ومنزلت زیارت مخصوص – نقل شده – از معصوم ندارد وهمچنین بانوان از جمند دیگر از خاندان عصمت وطهارت علامه مجلسی (ره) از بعضی از کتب زیارت ، از علی بن ابراهیم واواز پدرش واز سعد اشعری قمی نقل می کند که گفت درمحضر امام رضا ( علیه السلام ) بودم به من فرمود : « ای سعد از برای ما درنزد شما (درقم ) قبری وجود دارد سعد عرض کرد : قربانت گردم آیا مقصود شما قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر( علیه السلام ) است ؟ امام رضا ( علیه السلام ) فرمود : «نعم من زارها عارفا بحقها فله الجنه آری کسی که با معرفت به شان او ، اورا زیارت کند بهشت برای اوست .» سپس حضرت رضا ( علیه السلام ) چگونگی زیارت مرقد مطهر حضرت معصومه (علیهاالسلام ) را برای سعد چنین بیان کرد : وقتی کنار قبرش رفتی درنزد بالای سر آن حضرت روبه قبله بایست و34 بار الله اکبر و33 بار سبحان الله و33 بار الحمدالله بگو ، آنگاه بگو السلام علی آدم صفوه الله . تا آخرزیارت ازویژگیهای این زیارت این است که مطابق دستور حضرت رضا ( علیه السلام ) درآغاز آن 34 بارتکبیر و33 بار تسبیح و33 بار حمد گفته می شود چنین دستوری درمورد زیارتهای دیگر دیده نشده . آری این سرآغاز توحیدی ، برای آن است که زائر هنگام زیارت آن خاتون ارجمند دو سرا با توجه وحضور قلب وتوحید وتنزیه وشکر خدا وارد گردد وبااین حالت ملکوتی با حضرت معصومه (علیهاالسلام ) ارتباط برقرار نماید که چنین حالتی عالیترین حال بنده خدا دربرابر عظمت مقام اولیای خداست تا باروحی پاک وقلبی صاف ودوراز شوائب وآلودگیها به زیارت بپردازد ونتیجه خوب بگیرد .
اصول شیعه در زیارت‏نامه فاطمه معصومه علیهاالسلام در زیارت نامه کریمه اهل‏بیت علیهاالسلام یک دوره معارف شیعه به طور فشرده بیان شده است؛ مانند: اعتقاد به رسالت پیامبران، اعتقاد به ولایت امامان، اعتقاد به رستاخیز، دعا برای ورود به بهشت و محشور شدن در شمار اهل بیت، دعا برای ورود به حوض کوثر، دعا برای سرور اهل‏بیت، دعا برای استوار ماندن بر عقاید حق و راه ولایت، طلب رضوان خدا در سرای جاویدان آخرت و اظهار عقیده بر مقام والای حضرت معصومه علیهاالسلام در نزد خداوند متعال.
فضیلت زیارت یکی از مهم ترین امتیازها و فضیلت های معنوی حضرت فاطمه معصومه (علیها السلام)، تأکید و تشویق سه امام معصوم (علیها السلام) به زیارت ایشان است. وصف مستقیم ائمه درباره آن حضرت، از این جهت حائز اهمیت است که در میان امام زادگان و فرزندان ائمه فقط به زیارت این بانوی گرامی سفارش شده است. در احادیث معتبری پاداش زیارت آن حضرت، بهشت بیان شده که مهم ترین اجر و پاداش برای عملی نیک است. امام صادق (علیه السلام) فرمود: «مَن زارَها وَجبت لَهُ الجَنَه؛ کسی که او را زیارت کند، بهشت بر او واجب می گردد». امام رضا (علیه السلام) هم بارها فرموده است: «من زارَها عارفاً بحقِّها فَلَهُ الجَنَّه؛ کسی که او را زیارت کند، در حالی که حق او را بشناسد، بهشت برای او است». «اِنَّ زیارتَها تعدِلُ الجنَّه؛ همانا زیارت او، برابر کسب بهشت است». «من زارَها فَلَهُ الجَنَّه؛ کسی که او را زیارت کند، پاداش او بهشت است». «مَن زارَ المعصومه بقُم کمن زارَنی ؛ کسی که [قبر خواهرم] معصومه را در قم زیارت کند، مانند آن است که مرا زیارت کرده است». امام جواد (علیه السلام) نیز فرمود: «من زارَ قبرَ عمَّتی بِقُم فَلَهُ الجَنَّهُ؛ کسی که قبر عمه ام را در قم زیارت کند، بهشت برای او است».
سرّ قداست قم در احادیث فراوانی به قداست قم اشاره شده است. از جمله امام صادق (علیه السلام) قم را حرم اهل بیت (علیه السلام) معرفی و خاک آن را، پاک و پاکیزه تعبیر کرده است. همچنین ایشان در ضمن حدیث مشهوری که درباره قداست قم به گروهی از اهالی ری بیان کردند، فرمودند: « بانویی از فرزندان من به نام فاطمه دختر موسی، در آن جا رحلت می کند که با شفاعت، او همه شیعیان ما وارد بهشت می شوند». او می گوید: من این حدیث را هنگامی از امام صادق (علیه السلام) شنیدم که حضرت موسی بن جعفر(علیه السلام) هنوز دیده به جهان نگشوده بود. این حدیث والا، از رمز شرافت و قداست قم پرده برمی دارد و روشن می سازد که این همه فضیلت و شرافت این شهر که در روایات آمده، از ریحانه پیامبر، کریمه اهل بیت (سلام الله علیها)، مهین بانوی اسلام، حضرت معصومه (سلام الله علیها) سرچشمه می گیرد که در این سرزمین دیده از جهان فرو می بندد و گرد و خاک این سرزمین را، توتیای دیدگان حور و ملایک می کند.
بارگاه حضرت فاطمه معصومه علیها السلام و شکل‌گیری حوزه علمیه قم شهرهایی که در جهان اسلام به عنوان مرکزی برای طلاب و حوزه‌های علمیه مطرح بودند نجف و قم بود. بدون تردید نقش حرم حضرت امیر المومنین علی (ع) در نجف و حرم حضرت معصومه (س) در قم تاثیر بسزایی در شکل‌گیری این دو حوزه علمیه بزرگ داشته است. اگر چه همانطور که بیان شد تاریخ حضور تشیع در قم به قبل از حضور حضرت معصومه (س) بر می‌گردد اما حضور ایشان در قم با توجه به روایاتی که در منقبت ایشان از ائمه(ع) نقل شده بود در حضور شعیان در این شهر و شکل‌گیری مذهب تشیع 12 امامی در قم بسیار موثر و تاثیر گذار بود. در حقیقت به برکت وجود حضرت معصومه(س) مذهب تشیع امامی به تدریج در قم، به صورت مذهب غالب درآمد و احادیث ائمه(ع)، مورد اعتقاد و عمل مردم قرار گرفت. عالمه محدثه حضرت معصومه(س) با نقل احادیثی در مورد تشیع، نقش مؤثری در ترسیم ابعاد تشیع 12 امامی، ایفا نمود. در جلد اول کتاب گنجینه دانشمندان، اسامی 210 نفر از فقها، راویان، محدثان و دانشمندان نامی قم تا زمان شیخ‌ طوسی، موسس حوزه نجف و 56 نفر از مشاهیر و بزرگان فقها و دانشمندان نامی قم از زمان شیخ الطائفه تا زمان ورود آیت‌الله حائری بر قم آمده است حضور این همه عالم و فقیه و محدث در این شهر قطعا به برکت وجود حضرت معصومه(س) بوده است چرا که این روند تا زمان میرزای قمی در 1231 ه ـ ق ادامه داشت تا آنکه با فوت وی، حوزه قم به ضعف گرایید. و با هجرت آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری به این شهر، حوزه علمیه در قالب یک نهاد مستحکم حیاتی دوباره یافت. علمای شیعه در قم توجه ویژه‌ای به بارگاه حضرت معصومه(س) داشتند به طوری که تلاش می‌کردند دروس خود را در حرم ایشان و یا در مسجدی که در کنار این حرم به نام مسجد اعظم تاسیس کرده بودند، برگزار کنند. این علما نسبت به زیارت هر روزه و استمداد از حضرت معصومه(س) توجه خاص و ویژه‌ای داشتند به طوری که این سنت هنوز در میان علما رایج است.
علما و توسل به کریمه اهلبیت سلام الله علیها جلوه هایی از مقام و منزلت حضرت فاطمه ی معصومه سلام الله علیها در سیره و کلام علما و بزرگان راهگشای مشکلات فلسفی‌ام مرحوم صدر المتألهین شیرازی (ملاصدرا)، فیلسوف بزرگ جهان اسلام و صاحب کتاب گرانسنگ «اسفار اربعه» شاهکار فلسفه اسلامی، در سالهای اواخر عمر پر برکت خود، تبعید شده و در روستای «کهک» قم مقیم گشته و در آنجا به تحریر مباحث فلسفی مشغول شده بود. ایشان گفته است: هرگاه در زمینه ی فلسفه، مشکلی برایم پیش می آمد که از حلّ آن عاجز می ماندم، با پای پیاده از کهک به قم می رفتم و به کنار قبر حضرت فاطمه ی معصومه سلام اللّه علیها رفته، از آن حضرت استمداد می نمودم. با این کار، مسأله و مشکل من حل می شد و سپس به روستای کهک باز می گشتم.
مکاشفه بزرگ صدر المتالهین در حرم فاطمه معصومه استاد آیة الله جوادی آملی: اگر انسان کتابی و یا مطلب علمی را در شهری که از نظرآب و هوا و موقعیت اقلیمی از قم بهتر است، مطالعه کند؛ بعدعین همان کتاب و یا مطلب را در جوار رحمت بارگاه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در قم مطالعه کند، می بیند که برکات دیگری نصیب انسان می شود، و حقایق بالاتری برای انسان کشف می گردد. این حقیقت برای جناب صدر المتالهین نیز پیش آمده است. زیراایشان، هنگامی که در کهک زندگی می کرد، برای عرض ادب و توسل به بارگاه کریمه اهل بیت فاطمه معصومه سلام الله علیها مشرف می شد. در یکی از این سفرها در جوار قبر فاطمه معصومه یک مساله مهم و پیچیده فلسفی یعنی اتحاد عاقل و معقول در یک مکاشفه عرفانی، برایش حل شد. او خود در این زمینه می گوید: مسأله اتحاد عاقل و معقول از مشکلترین مسایل فلسفی است ک تا کنون هیچ فیلسوف مسلمانی توفیق حل آن را پیدا نکرده است. من با توجه کامل به سوی خدای سبحان از او خواستم که مشکل برایم حل شود. دری از رحمت حق بر من گشوده شد و در این مورد معرفت جدیدی برایم حاصل شد. «کنت حین تسوید هذا المقام بکهک من قری قم، فجئت الی قم زائرا لبنت موسی ابن جعفر مستمدا منها و کان یوم الجمعه فانکشف لی هذا الامر؛» هنگام نوشتن این بحث من درقریه کهک قم بودم. از آنجا رهسپار قم شدم، به زیارت دختر موسی بن جعفر علیهما السلام مشرف گردیدم و از آن حضرت در حل این مسأله یاری جستم. به برکت او در روز جمعه این مطلب بر من کشف گردید.
افطار با بوسه بر ضریح مرحوم علامه طباطبایی در زمان سکونت در قم، در ماه های رمضان، پیش از افطار به حرم ملکوتی کریمه ی اهل بیت، فاطمه ی معصومه سلام الله علیها مشرف می شدند و با بوسه زدن بر ضریح مطهر آن بانوی بزرگوار، روزه ی خود را افطار می کردند. علامه شهید مطهّری، هرگاه نام مرحوم علامه طباطبایی را به زبان می آورد، می گفت: روحم به فدای او باد. یکی از دانشمندان از استاد مطهّری پرسید: دلیل این همه تجلیل و احترام شما از علاّمه طباطبایی چیست؟ استاد مطهّری در پاسخ گفت: من فیلسوف و عارف بسیار دیده ام و احترام من به علاّمه طباطبائی به خاطر فیلسوف بودن ایشان نیست، بلکه از این جهت است که او عاشق و دلباخته ی اهل بیت است. چرا که علاّمه طباطبایی در ماه رمضان روزه ی خود را با بوسه بر ضریح مقدّس حضرت معصومه سلام الله علیها افطار می کرد. ابتدا پیاده از منزل تا حرم مطهّر (با توجّه به آن سنین پیری و دوری راه) مشرف می شد. ضریح مقدّس را می بوسید، سپس به خانه می رفت و غذا می خورد.
عنایت حضرت در فهم قرآن آیت الله العظمی فاضل لنکرانی می فرماید: روزی به حرم مطهر حضرت فاطمه ی معصومه سلام الله مشرف شدم و پس از این که زیارت را خواندم، خدمت آن حضرت عرض کردم که من امروز آمده ام و هیچ حاجت دنیوی ندارم. فقط یک حاجت دارم و آن این است که درفهم آیه ی «تطهیر» مورد عنایت شما واقع شوم و این آیه را درست بفهمم و مشکلاتم در این زمینه حل گردد. پس به خانه آمدم و مشغول نوشتن مطالبی پیرامون این آیه ی شریفه شدم؛ پس مسائل و مطالبی به برکت حضرت فاطمه ی معصومه سلام الله علیها برای من روشن شد که شاید اگر پنجاه سال دیگر درس می خواندم آن مطالب برای ما روشن نمی شد!
2810