2777
2789
در کشور ژاپن بر اساس قانون «کودومو تیت» که در سال ۲۰۱۰ به وسیله حزب دمکراتیک این کشور اجرایی شد، خانواده هایی که فرزندی تا سن ۱۵ سال دارند، ماهانه تا ۱۳ هزار ین کمک مالی دریافت می کنند. از سوی دیگر پدران و مادران می توانند در صورت اخذ مرخصی پس از زایمان با نصف حقوق خود، در مرخصی حضور داشته باشند و بدون هیچ تغییری به کار قبلی خود بازگردند.

یکی از اقدامات دولت آلمان، کمک مالی به پدران و مادران شاغلی است که به دلیل تولد فرزند خود یا مرخصی به واسطه نگهداری از فرزند، دستمزدی دریافت نکردند. بر اساس این حمایت مالی، مردان یا زنانی که دستمزدی دریافت نکرده اند، ۱۰۰ درصد حقوق خود را هر ماه از دولت دریافت می کنند. هم چنین والدین می توانند ۱۲ هفته در مرخصی باشند و مطمئن باشند که دوباره در همان شغل قبلی شان مشغول به کار خواهند شد.

پدران و مادران ایسلندی نیز پس از تولد کودکان شان یا به فرزندی پذیرفتن یک کودک، ۳ ماه مرخصی با حقوق دارند که میان والدین تقسیم می شود. مادران ایسلندی می توانند از«خدمات پزشکی رایگان» پیش از زایمان برخوردار شوند. این خدمات شامل تا ۱۰ مرتبه ویزیت دکتر، سونوگرافی و هم چنین برخورداری از خدمات پزشکی، ماما و پرستار در منزل پس از زایمان است. دولت ایسلند، میزان کمک و مزایایی را که به مادران و پدران تعلق می گیرد، بر پایه شمار افراد خانواده در نظر می گیرد. به دلیل همین سیاست ها، ایسلند یکی از بالاترین آمار زاد و ولد در کل اروپا را دارد.

کودکان در سوئد از بالاترین درجه های امنیت اجتماعی و اقتصادی و حمایت همه جانبه دولت برخوردارند. یکی از این تسهیلات اجتماعی که دولت سوئد برای کودکان سوئدی قائل است، «بارن بیدراگ» یا همان «کمک هزینه کودک» است. میزان این مبلغ ماهیانه برای یک کودک (که نرخ آن از سال ۲۰۰۵ میلادی تاکنون فعلاً ثابت مانده است) درحدود ۱۰۵۰کرون، ۲ کودک ۲۲۰۰ کرون، ۳ کودک ۳۶۰۰ کرون و ۴ کودک ۵۵۰۰ کرون است.

مادران در نیوزیلند می توانند هنگام زایمان، از خدمات بهداشتی رایگان برخوردار شوند. ۱۴ هفته مرخصی با حقوق به علاوه ۵۲ هفته مرخصی بدون حقوق نیز دارند. همسران آنها نیز ۴۲ روز مرخصی دارند.

در نروژ پس از تولد هر کودک، پدر و مادرش ۲ هفته مرخصی با حقوق دارند. بعد از این مدت، آنها می توانند بین ۴۶ هفته مرخصی با حقوق کامل یا ۵۶ هفته مرخصی با ۸۰ درصد پرداختی، که باید میان والدین تقسیم شود، یکی را انتخاب کنند. برای اطمینان از این که پدران حتماً در نگهداری و پرورش کودکان شان مشارکت خواهند داشت، پدران موظف هستند دست کم ۱۰ هفته از این دوران را از محل کار مرخصی بگیرند.

پیش از این که این قانون تصویب شود، تنها ۳ درصد از پدران نروژی مرخصی موسوم به «مرخصی پدر» را می گرفتند، اما در حال حاضر ۹۰ درصد پدران دست کم ۱۲ هفته مرخصی دارند. بر این موارد، مراقبت های رایگان از کودک، دارو و درمان رایگان و حق اولاد را که حداقل معادل ۴۰۰ هزارتومان در ماه است، نیز اضافه می شود.

زنان فرانسوی، ۱۶ هفته مرخصی زایمان دارند که از ۶ هفته پیش از تولد کودکان شان آغاز می شود. پس از این دوره، والدین حق ۳ سال مرخصی بدون حقوق دارند. جالب این است که فرانسه، داشتن فرزند بیشتر را با افزایش قابل ملاحظه مزایا برای فرزند سوم نیز تشویق می کند. نظام خدمات درمانی فرانسه، از سوی سازمان«بهداشت جهانی» در زمره بهترین خدمات درمانی دنیا معرفی شده است. دولت فرانسه، برای زنانی که تازه مادر شده اند، امکاناتی نظیر ویزیت رایگان دکتر یا خدمات پرستاری در خانه را فراهم می کند.
منبع:mehrkhane.com
ارسال نظر شما

کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت قوانین و مقررات نی‌نی‌سایت می‌باشید

2790
2778
2791
2779
2792
پربازدیدترین تاپیک های امروز
داغ ترین های تاپیک های امروز
توسط   دخترپاییزی8608  |  2 ساعت پیش
توسط   مهدیهامو  |  4 ساعت پیش