2777
2789
عنوان

مینیمالیست شدن یعنی چی؟

| مشاهده متن کامل بحث + 1733069 بازدید | 44582 پست
راستش من فقط چندماه بود روش تمیز نگهداشتن خونه رو یاد گرفته بودم و ذوقش رو داشتم که انجام بدم.اما تو ...

پیشنهاد میدم دوستان این روش رو امتحان کنید

یه روز در هفته تمیزکاری اساسی به کمک بقیه اعضا خونه

و بقیه روزها در حد پخت و پز و شستن ظروف 

یا دستتون رو تند کنید و روزی یک تا دوساعت برای همه ی کارای خونه در نطر بگیرید

مثلا برنامه غذایی داشته باشید و بدونید فردا جمعه صبحانه نهار و شام چی دارین؟ و غذاهاتون همزمان آماذه کنید

لباسشویی روشن کنید تا مثلا پیازداغتون آماده میشه

جارو بزنید تا برنجتون دم میاد

لباسارو پهن کنید تا خورش جابیفته یا کوکو سرخ بشه

بعد اسپزخونه رو تمیز و مرتب کنید

و سر ساعت صرف غذا گرمش کنید و تمام

وزن اولیه ۸۰.۲ وزن ۱۵ دی ۷۵.۹ هدف آخر اسفند ۶۵

بچه‌ها، باورم نمی‌شه!!!!

دیروز جاریمو دیدم، انقدر لاغر شده بود که واقعاً شوکه شدم! 😳 

از خواهرشوهرم پرسیدم چطور تونسته انقدر وزن کم کنه و لباس‌های خوشگلش اندازش بشه. گفت با اپلیکیشن "زیره" رژیم گرفته.منم سریع از کافه بازار دانلودش کردم و رژیممو شروع کردم، تا الان که خیلی راضی بودم، تازه الان تخفیفم دارن!

بچه ها شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید

من کارای خونه دیگه تایمش  دستم اومده که کجا و چه کاری چند ساعت زمان لازم داره

حتی روی کاغذ نوشتم و ۱۶ ساعت و مثلا برنامه ریزی کردم ولی کو تا به همش عمل کنم

اون تمیزکاری هفته ای یه روز که گفتی خیلی خوبه.به تجربه بهم ثابت شد که باید یه روز مشخص باشه

قبلاً نوشته بودم هر روز یه جا رو تمیز کنم.اما اون فقط برای خونه تکونی ماهانه خوبه

چون همش بهونه نیاوردم یا اصلا یادم می‌رفت

روز شنبه اگر مثلا مخصوص آشپزخونه بود میگفتم حالا اونجا که تمیزه.یکشنبه میگفتم امروز حموم بودم اگر حیاط را جارو کنم گرد و خاکی میشم.دوشنبه میگفتم امروز حال ندارم مریضم... و همینطور تا آخر هفته ادامه داشت.گاهی هم عمل میکردم سخت نبود.ولی آخرش می‌رفت که همش جمع بشه برای آخر هفته😁

من کارای خونه دیگه تایمش  دستم اومده که کجا و چه کاری چند ساعت زمان لازم داره حتی روی کاغذ نوش ...

پس بیاید باهم نظافت اساسی هفتگی رو انجام بدیم

مثلا من پنجشنبه ها برام اینکار بهتره

چون دوس ندارم جمعه که تعطیل هستم به نظافت بگذره😁

و یه مورد که من قبل تولد بچه ها انجام میدادم خرید براساس برنامه غذایی هفتکی بود حتی همه ی مواد سالاد رو یه روز میشستم برای کل هفته

یا پیازذاغ درست میکردم اندازه یکماه

سه قسمت میکردم یه بخش یخچال و دو بخش تو فریزر میذاشتم

یا مواد ماکارونی و لوبیا پلو آماده میکردم  

و همزمان با اماده سازی غذا ظروفمو میشستم و اشثزخونه تمیز و جمع و جور میکردم

یا هرروزی لباسشویی بود روز بعدشم لباسا جمع و اتو میشد و بعدش کشو لباسا مرتب میشد

یا بعد هر مهمونی قندانا و نمکدونا رو تمیز و پر میکردم برای مهمونیای بعدی

پس بیاید باهم نظافت اساسی هفتگی رو انجام بدیم مثلا من پنجشنبه ها برام اینکار بهتره چون دوس ندارم ج ...

چه عالی.ماشالا

مشخصه شما هم مدیریتت خیلی خوبه.مخصوصا شماها که شاغل هستین اگه این کارای یهویی را انجام ندید واقعا نمیشه

من و هم شوهرم خیلی موافق غذای فریزری نیستیم.خب به هرحال چون تو خونه هستم از خودم انتظار دارم غذا تازه باشه.ما فقط گوشت ،سبزی خورشتی،کوکویی و باقالی ،لوبیا سبز را فریز میکنیم. 

فقط یه سوال در مورد پیاز داغ .چون میشه تو یخچال بزاریش

برای چیا استفاده میکنید؟اگر بخواین مثلا خورش بزارید دیگه پیاز خام خورد نمیکنید گوشت را باهاش تفت بدین؟ مستقیم همون پیاز های آماده را میزارید؟

و اینکه میگید همزمان کارا رو باهم انجام بدیم روش خیلی خوبیه

تو تاپیک برنامه و راهکار ... رانا می‌گفت کارها رو موازی انجام بدین که بعد فهمیدم منظورش همینه که همزمان باشه.مثلا اگه غذا در حال پخت هست لازم نیست دو ساعت وایسیم پای گاز منتظر .میتونیم همون دور و بر آشپزخونه رو جمع کنیم ظرف بشوریم ...

من همیشه  میخوام جاروبرقی بکشم اول دورو بر پذیرایی را جمع میکنم و جارو میکنم

تموم که شد چون باید بزاری جارو چند دقیقه استراحت کنه تو این فاصله میرم کف اتاقا یا آشپزخونه رو جمع میکنم .روی اوپن یا کانتر میزها اگر آشغال هست با دستمال میریزم پایین و همون لحظه گردگیری هم انجام میشه و دوباره جارو.

یعنی پروسه ی جاروی کل خونه و گردگیری همیشه نیم ساعته تمومه 

یا میخوام حیاط رو بشورم اول برگ و خاکها رو جارو میکنم میریزم تو یه کیسه بعد شلنگ آب میگیرم و باز هم جارو دستمه کن اون یک ذره خاکی که میمونه رو نخوام با فشار آب هدایت کنم.اینطوری خیلی تو مصرف آب صرفه جویی میشه.هرچند که شوهرم یه جاهایی بی دقتی می‌کنه و اینهمه تلاش منو یه جا بی اثر میکنه🥺

ولی بنظرم تند دست بودن و اینکه خیلی به جزییات ریز نشیم کمک می‌کنه به اینکه خونه تمیز کردن رو آسون تر کنیم واسه خودمون

من می‌شنوم بعضیا میگن هفته ای یه بار طبقه های یخچال رو میشورن بعد وسایل خوراکی رو هم میشورن می‌ذارم داخلش😐

آخه ببخشید مگه شما میخواهید کف قوطی رب را لیس بزنید؟😬

منم بچم خوابید .کارایی که امروز قراره انجام بدم میانگین دوساعت در نظر گرفتم .برم ببینم چقدر میشه یادداشت میکنم میام گزارش بدم

چه عالی.ماشالا مشخصه شما هم مدیریتت خیلی خوبه.مخصوصا شماها که شاغل هستین اگه این کارای یهویی را انج ...

اره معمولا همونو استفاده میکنم یک تا دوق غ خوری میریزم برا خورش

شمام تو خونه ای صبح اول وقت نهار و شامتو اماده کن 

نهار که نیاز به یخچال نداره

وعده شامتو بزار یخچال

برنج هم قبلا زیاد پلوپز استفاده میکردم جدیدا کمتر استفاده میکنم

یا به روش کارمندی ابکش کن ته دیگ بذار تو یخچال بذار نیم ساعت قبل نهار یا شام بزارش روی گاز

سالاد و همه دورچینهای غذاتو همون موقع اماده کن

راحت میتوتی تو دو ساعت غذا اماده و خونه زندگیتو مرتب کنی بعدش دیگه آزادی که هرکاری دوست داری انجام بدی

اره معمولا همونو استفاده میکنم یک تا دوق غ خوری میریزم برا خورش شمام تو خونه ای صبح اول وقت نهار و ...

همزمان ناهار و شام؟؟ تا حالا نکردم.بنظرم سخته

باید یه برنامه غذایی بنویسم که بشه با چندتا مواد مشترک دو

مدل غذا بپزم

شما تا حالا خودتون اینکارو کردید؟چی رو با چی درست میکنی؟

مثلا میشه ظهر استانبولی بدون گوشت بپزی.سیب زمینی و گوجه ش بیشتر باشه یه مقدارش را بزاری کنار

کنارش گوشت را توزودپز آماده کنی و سیب زمینی های اضافه را شب بهش بزنی

فعلا فقط این به ذهنم رسید

اون برنج را قبلاً شنیدم .برنجش تا شب یه حالت بدی نمیگیره؟مثلا لیز بشه؟

من برای غذا پختن ،ظرف شستن و تمیزکاری های روزمره سرجمع دو ساعت و نیم در نظر گرفتم

خب من اومدم

عصر اول رفتم حیاط رو جارو زدم شستم ۱۰ دق

بعد اومدم داخل وسایل تو آشپزخونه رو گذاشتم سرجاشون

ظرفا رو شستم(این قسمت را تایم تمیزکاری به حساب نمیارم اما یک ربع بیشتر نشد)

بعدم گاز و سینک رو اسکاج زدم میز و اوپن و کانتر رو گردگیری کردم و کابینت زیر سینک رو مرتب کردم همه اینا ۱۵ دق

یخچال رو چند روز پیش تمیز کرده بودم

بعدش ورودی و پارکینگ رو مرتب و جارو زدم.شستم ۲۰ دق

امروز پارکینگ یکم شلوغی زیاد داشت وگرنه قبلا ۱۰دق بیشتر نمیشد

در آخر هم منتظر موندم پسرم بیدار شد جاروبرقی و فرچه فرش کشیدم ۲۰ دق

گردگیری پذیرایی رو باز دیروز انجام داده بودم

دیگه یکم استراحت کردم به بچم غذا دادم شام درست کردم و خرده کاری های پایان ناپذیر😑

بعد شام هم سرویس رو شستم رفتم دوش گرفتم و حمام رو هم شستم.سرویس و حمام با همدیگه ۱۵ دق

تقریبا یک ساعت و نیم شد.نیم ساعت هم اضافه آوردم🤗

متوجه شدم تو تمیز نگه داشتن تا حدودی موفق بودم .چون قبلا اگه میخواستم همه اینارو باهم انجام بدم شاید چهارساعت میشد

همزمان ناهار و شام؟؟ تا حالا نکردم.بنظرم سخته باید یه برنامه غذایی بنویسم که بشه با چندتا مواد مشتر ...

مثلا نهار ماکارونی شام لوبیا پلو

مایع ماکارونی اماده کن نصفشو جدا بزار لوبیاسبز بریز

برنجتو صاف کو اما یکم دون برش دار

اصلا هم لیز نمیشه خیالت راحت

وقت نهار فقط ماکارونی بریز داخل ابجوش و نمک زردچوبت و ابکش کن و مخلوط کن با مایع و دمش بزار

اون روش برنجو سالها انجام دادم خیالت راحت حتی برای مهمون هم امتحان کردم هیچ مشکلی نداره

چون شاغلم شب قبل اماده میکردم، برای نهار فردا تا بقیه غذا گرم میشد و سفره پهن میکردیم برنج دم میکشید.

سالاد توی ظروفی که دربش لاستیک داره تا دو روز هم توی یخچال تازه میمونه به شرطی که سس و ابلیمو نزده باشی.

یا بخوام خورش قیمه و قورمه سبزی درست کنم یه بسته گوشت میذارم با پیاز و ادویه و ... تفت بخوره نصفشو با لپه و لیمو بار میزارم ۴۵ دقیقه ای اماده است و خالی میکنم تو قابلمه ای که رب و ادویه تفت دادم 

و نصف بقیشو با سبزی سرخ شده و لوبیا و ... تو همون زودپز که نیاز به شستن نداره 😁😁😁میریزم و قورمه سبزیم حدود یکساعت بعد اماده است.

اینجوری حداقل ۴ وعده غذای اصلی تو دوساعت پختیم

و تو تایمی که منتظرم قورمه سبزی  اماده بشه. ظرفارو میشورم و جمع میکنم و  وسایل سالاد و اگه کار مرتب سازی و ...داشته باشم، انجام میدم.

یا بخوام کوکوسیب زمینی و کتلت بزارم مواد هردوتاشو اماده میکنم و اول کوکو رو سرخ میکنم و مواد کتلت یخچال بمونه مشکلی نداره اما معمولا هردوتاشو سرخ میکنم و برای هروعده گرم میکنم

یا برنج صاف میکنم اندازه دووعده داخل یکیش مواد لوبیاپلو میریزم یا عدس یا هویج یا هرچی 

مابقیشو سفید دم میکنم برای کنارش خورش یا مرغ میپزم

تا خانه داریهای بعدی خدانگهدار😅

ایول .خسته نباشی😁👏

من فکر میکردم فقط من تو یه قابلمه دوبار غذا میدرستم😛.مثلا اگه واسه ناهار تو ماهیتابه سیب زمنی سرخ کنم بعد که خالیش کردم درشو میزارم تو همون ظرف شب کوکو درست میکنم🤭

یا وقتی برنج ته دیگ میشه میزارم تو یخچال فرداش که بخوام غذای برنجی بپزم تو یه قابلمه گدا میجوشونم بعد از چلوکش کردن میریزم تو اون قابلمه دیشبی .اینجوری اگه اون برنج ته دیگ دیگه دورریز شد دلم‌ نمیسوزه(ولی مادرشوهر م مرغ دارن می‌بریم اونجا بجاش تخم مرغ میگیریم)

بعدش که فکر کردم دیدم خیلی هم سخت نیستا.گفتم حالا شاید نتونم همزمان غذای شام را همون ظهر کامل آماده کنم .ولی حداقل نیمه آماده که میشه

مثلا مرغ رو که اول آبپز میکنم بیشترش رو خورش درست کنم و یه کمی بزارم واسه شب بزنم به الویه .سیب زمینی هم همون موقع بپزم که عصر فقط مخلوط کنم بزارم یخچال

یا اصلا شب باهاشون پیتزای مرغ درست کنیم 

اگه مثلا ظهر خورش قیمه داشتیم بعد که سیب زمینی سرخ کرده تموم شد تو همون ماهیتابه بادمجون سرخ کنم و شب نزدیک شام فقط بزارم با آب و کشک جا بیفته 

هرچی فکر کنیم ذهن بازتر میشه👌

یه سوال . ببخشید اگر فضولیه

شما یعنی در روز دو وعده غذای برنجی میخورید؟

آخه ما قانون داریم بیشتر ظهر برنج میخوریم و شب غذای نونی بجز آبگوشت که باید ظهر خورده بشه.گاهی وقتام هست که هر دو وعده نونی باشه.اما دو وعده برنجی تا چی پیش بیاد

پس بیاید باهم نظافت اساسی هفتگی رو انجام بدیم مثلا من پنجشنبه ها برام اینکار بهتره چون دوس ندارم ج ...

موافقم که برنامه هماهنگ داشته باشیم 

مثل همین پنجشنبه ها

و بیایم گزارش بدیم 

رقص و جولان بر سر میدان کنند، رقص اندر خون خود مردان کنند. 🇮🇷 چون رهند از دست خود دستی زنند، چون جهند از نقص خود رقصی کنند

سلام و روز بخیر 

که نکته های خوب و مفیدی گفتین 👌

منم بگم از این که آروم آروم پاکسازی خونه مامانم رو هم شروع کردم 😉

قرار یک ماه دیگه اثاث کشی کنن، خونشون در حال ساخته 

کلللی این مدت سخنرانی کردم که وسیله اضافه نبرن خونه جدید 

دفعه قبل هم که رفتم گفتم اول پارچه های خودمو بیارن (مامانم خیاطن) اونارو بررسی کردم کلی سرقیچی و تیکه پارچه بود، مثلا یک تکه از چادر رنگی که به این دلیل که شاید یروزی چادر بسوزه و لازم بشه تیکه اش رو عوض کنیم 😐 یا تیکه های پارچه هایی که شاید یروزی به درد خرجکار یا مغزی دوزی بخورن و تجربه ثابت کرده هیچوقت استفاده نمیشن و موقع لزوم باز میریم جدید می‌خریم، 

همه اینارو ریختم دور، چند تا پارچه هم به درد لباستیی بود که الان نیاز دارم جدا کردم و گذاشتم دم دست که بدون ن و چند تایی هم دوختن تو روزای بعد 

بقیه پارچه هارم آوردم خونه که هر وقت قرار بود بدوزم ببرم 

بعد گفتم روسری هاتون رو بیارید دو تا باکس روسری بود که رو هم رو هم تا شده بود، همه رو ریختم بیرون و بررسی کردیم 

یک تعداد روسری نو بود که به استایل مامانم نمی‌خورد و برای سوغات از مکه و کربلا آورده بود مخصوص حاج خانمها 😁 و اینا اضافه اومده بود،. گفتم بدنشون به خاله هام 👌

چند تایی هم که کهنه بود انداختیم دور 

4 تا هم خیلی خوشگل بود و مامانم هیچوقت سرشون نکرده بودن خودم برداشتم 🤭 پسرم میگفت مامان واقعا زشته به هوای پاکسازی وسایل مردم رو میگیری 😬 گفتم اینو بهش میگن پاکسازی هوشمند من روسری نیاز داشتم و مامانم نیاز نداشتن 😬بعد پسرم میگفت پس یه سر به طلاهاشون هم بزنید و پاکسازی کنید 😂

اما گزینه بعدیم کیفاشون هست 😬

روسری هارو هم بعد از پاکسازی به صورت عمودی و با توجه به جنس و رنگ  چیدم تو باکس 

امیدوارم وقت کنم تا جایی که میشه وسایلشون رو پاکسازی کنم قبل رفتن 

رقص و جولان بر سر میدان کنند، رقص اندر خون خود مردان کنند. 🇮🇷 چون رهند از دست خود دستی زنند، چون جهند از نقص خود رقصی کنند
سلام و روز بخیر  که نکته های خوب و مفیدی گفتین 👌 منم بگم از این که آروم آروم پاکسازی خونه ما ...

ایول .چقدر خوبه که انقدر انرژی دارین

هم خونه خودتو پاکسازی میکنی هم به فکر خونه مامانت هستی

یه چیزی بگم در مورد پارچه های دور ریختنی

ببینید برای درست شدن این پارچه ها کلی الیاف، آب  و انرژی صرف شده.بماند که شما هم پول میدین و اینارو میخرید

من قبلا شنیده بودم جاهایی که این پارچه های ضایعاتی رو بخرن هست.اما حقیقتا یادم نیست کجاها 

ممکنه لحاف تشک دوزها یا هر جایی که با منسوجات پارچه سروکار دارن ...فقط میدونم که هست.نباشه هم شاید شخصی باشه که نیاز داشته باشه

من دارم تیکه پارچه هام رو به سرعت حذف میکنم اما بعنوان دستمال یکبار مصرف استفاده میکنم و میندازم دور .برای کارای خونه ، برای پسرم.... 

ایول .چقدر خوبه که انقدر انرژی دارین هم خونه خودتو پاکسازی میکنی هم به فکر خونه مامانت هستی یه چیز ...

خب وقتی میزاریم دم در وسایل اضافی رو معمولا ضایعاتی ها میبرن و اونا میدونن چجوری تبدیل به پول کنن 

من معمولا تو نایلون روشن میزارم و تو روز هم میزارم که ببینن و بردارن 

2810