2777
2789
عنوان

کی اینجا ادبیاتش خوبه بیاین یه سواااال

| مشاهده متن کامل بحث + 422 بازدید | 70 پست
عزیزم اصلا استعاره نداره یا اگر داشته باشه خیلی ضعیفه، مثلا در دود غرق شد، میبینی چقد استعاره ش مشخص ...

آهنین مشخصه ویژگی انسان نیس

کشورم؛ تمامِ سال‌هایِ جوانیِ مرا دزدیده بود. و دیگر هیچ کشوری نمی‌توانست آن را به من پَس بدهد... 

خواستم یه چیزی رو با شما در میون بذارم چند هفته‌ایه که رژیم گرفتم و با اپلیکیشن "زیره" شروع کردم. واقعاً نتیجه‌گرفتن باهاش خیلی راحت‌تر از چیزی بود که فکر می‌کردم! 🥑💪

بدون گرسنگی و بدون اینکه غذاهای مورد علاقه‌ام رو حذف کنم، پیش میره. لازمم نیست برای همسرم و بچه ها غذای جدا درست کنم.

فکر می‌کنم این‌طور که دارم پیش میرم، آخر سال با افتخار می‌تونم تیک "لاغری" رو بزنم! 😄

من که شروع کردم، تازه الان تخفیف هم دارن 🎉اگه تو هم می‌خوای شروع کن.

اینکه یه ترکیب اضافه تشبیهیه یا اضافه استعاری، دستوره، ولی اینکه تشبیه داشته باشیم یا استعاره آرایه ...

خب دیگه پس میگن هم میتونه وصفی باشه هم استعاری غیر ممکنه باید یکیش باشه

کشورم؛ تمامِ سال‌هایِ جوانیِ مرا دزدیده بود. و دیگر هیچ کشوری نمی‌توانست آن را به من پَس بدهد... 

بله، اصطلاح **"دست آهنین"** یک **استعاره** است. این عبارت به صورت مجازی استفاده می‌شود تا نشان دهد یک فرد یا حکومت با **قدرت زیاد، سخت‌گیری و خشونت** بر مردم حکمرانی می‌کند.  

### تحلیل استعاری:

- **آهنین** (فلز سخت و غیرقابل انعطاف) ➝ نماد **خشونت، استبداد و کنترل شدید**  

- **دست** ➝ نماد **قدرت و اعمال نفوذ**  

این عبارت معمولاً برای توصیف حکومت‌های مستبد یا زورگو به کار می‌رود، مثل:  

*"رژیم با **دست آهنین** مخالفان را سرکوب کرد."*  

این تحلیل هوش مصنوعی هست

«همه عشقی چون رومئو و ژولیت می‌خواهند، بدون آن که بدانند این عشق فقط ۳ روز دوام داشت و جان ۶ نفر را گرفت!

اضافه استعاری ینی ویژگی انسان ب شئ نسبت داده بشه اینجا آهنین ب دست نسبت داده شده پس وصفیه

مثلا پله غرور سرچ کردم تو نت زد اضافه استعاری

اینجا غرور به پله نسبت داده شده 

دست هم پس میشه به آهن نسبت داده شه

اخه آهنین صفت انسان نیس ویژگی فلزه

ببین قشنگم چون ویژگی خاصی رو به دست نسبت داده و توصیف کننده دستی که پر قدرتی می‌تونه دست یک شیر یا حیوان هم باشه دست آهنی داره قوی 

وصف دست قوی داشتن 

لااف از سخن چو در توان زد- آن خشت بود که پر توان زد  یکدسته گل دماغ پرور از خرمن صد گیاه،بهتر
بله، اصطلاح **"دست آهنین"** یک **استعاره** است. این عبارت به صورت مجازی استفاده می‌شود تا نشان دهد ی ...

استعاره که هست 

میخوایم بدونیم چه ترکیبیه

کاش تو سایت یه معلم ادبیات داشتیم

استعاره که هست میخوایم بدونیم چه ترکیبیهکاش تو سایت یه معلم ادبیات داشتیم

الان میپرسم

«همه عشقی چون رومئو و ژولیت می‌خواهند، بدون آن که بدانند این عشق فقط ۳ روز دوام داشت و جان ۶ نفر را گرفت!

مثلا پله غرور سرچ کردم تو نت زد اضافه استعاریاینجا غرور به پله نسبت داده شده دست هم پس میشه به آهن ن ...

ببین درواقع گفته پله مثل انسان غرور داره ولی مشبه به حذف شده، این استعاره س و اضافه استعاریه، اما مورد شما قطعا ترکیب وصفیه شک نکن

استعاره که هست میخوایم بدونیم چه ترکیبیهکاش تو سایت یه معلم ادبیات داشتیم

اصطلاح **"دست آهنین"** یک **ترکیب وصفی (مرکب توصیفی)** است که در دسته‌بندی انواع ترکیب در زبان فارسی قرار می‌گیرد.  

### توضیح دقیق‌تر:
۱. **ترکیب وصفی (مرکب توصیفی)**:  
- در این نوع ترکیب، یک صفت (آهنین) به یک اسم (دست) اضافه می‌شود تا مفهوم جدیدی بسازد.  
- ساختار: **موصوف (اسم) + صفت** ➝ "دست (موصوف) + آهنین (صفت)"  
- مثال‌های مشابه: **پرتگاه عمیق**، **شب تاریک**، **قلب سنگین**.  

۲. **چرا استعاری است؟**  
- اگرچه ساختار دستوری آن ترکیب وصفی است، اما از نظر معنایی یک **استعاره** محسوب می‌شود، چون **دست** به‌صورت مجازی به جای **قدرت سختگیرانه** به کار رفته و **آهنین** بر غیرقابل انعطاف بودن آن تأکید دارد.  

### تفاوت با ترکیب‌های دیگر:
- **ترکیب اضافی** (مثل: کتابخانه ← کتاب + خانه) نیست، چون رابطهٔ مضاف و مضاف‌الیه ندارد.  
- **ترکیب اسنادی** (مثل: خوشحال ← خوش + حال) نیست، چون اسناد معنایی بین دو جزء وجود ندارد.  

آیا نیاز به توضیح دیگری دارید؟ 😊

مثلا پله غرور سرچ کردم تو نت زد اضافه استعاریاینجا غرور به پله نسبت داده شده دست هم پس میشه به آهن ن ...

ن فرق دارن پله غرور کلمه اول شئ بی جانِ 

ولی دست آهنین کلمه اول اعضای بدن انسانه 

تیکر بارداری نیست!