🔴((هنوز هم بعضیا نمیدونن و توی دادگاه پرونده های تازه میاد))
بعضی از خانم ها که دوران عشقشون تموم میشه و به طلاق میرسه یا آقا خیانت میکنه بعدش به نیشکر خوردن میوفته و هدیه به خانمش میده ولی بعدا خانمش رو ببعی گیر میاره و هدیه و هبه رو پس میگیره به این مشکل برمیخورن که کم هم نیستن.
قبلا گفتم اگر هدیه طلاجات نامزدی وصل به عقد نکاح بشه به واسطه مهر و عطوفتی که خانم در عوض هدیه به آقا میده ؛ هبه بلاعوض تبدیل به هبه معوض میشه و طلاجات دیگه قابل رجوع و استرداد از سمت زوج نیست.
ولی زمین یا طلا یا ملکی که بعد از عقد به خانم بدون پرداخت عوضی از سمت زوجه بهش میرسه دیگه مشمول قاعده قبلی نیست و زوج میتونه از خانم پس بگیره.
حالا راهکارش اینه که وقتی توی دفترخونه انتقال سند به نفع خانم انجام میشه ؛ خانم توی سند مبایعه نامه بنویسه تعداد فلان سکه یا فلان مبلغ به زوج در عوض مال پرداخت شد
به صورت تئوری شما حتی اگر یک خودکار هم درعوض مال به طرف مقابل بدید هبه معوض میشه ولی درعمل رای هایی دیدم که به واسطه عقلایی نبودن ثمن معامله ، زوج تونسته رای به صوری بودن معامله بگیره پس سری که درد نمیکنه رو دندونش رو نکشید و اگر عوضی تعیین میکنید عقلایی باشه مثلا درعوض ملک پنج میلیاردی ده میلیون توی قرارداد ننویسید که مرغ پخته خندش میگیره.
میشه گفت در ازای مهریه خونه رو گرفتم؟
خیر
میشه خونه رو به شخص دیگری منتقل کرد و شوهر دیگه نمیتونه پس بگیره ؛ درسته؟
بله
میشه به فرزندم منتقل کنم؟
اینجا بین قضات اختلاف نظر وجود داره چون شرط پس گرفتن هبه وجود مال هست بعضی ها میگن میشه بعضی ها میگن نمیشه ولی من میگم باز هم نمیشه پس گرفت.