2777
2789

پسرم میگه: یه مدت به این فکر می‌کردم که چرا بحث خشونت تو جامعه ما این‌قدر گره خورده و حل نمیشه. هر طرف رو که نگاه می‌کنی، یه عده دارن حقشون ضایع میشه و یه عده دیگه فقط دنبال مقصرن. به نظرم باید یه قدم عقب‌تر بریم و ببینیم ریشه این ماجرا کجاست و چرا کسی کاری براش نمی‌کنه

هر وقت بحث خشونت علیه زنان یا ضرب‌وشتم اون‌ها پیش میاد، یه عده سریع میگن: پس خشونت علیه مردها چی؟ مردکشی چی؟ انگار که موضوع یه رقابت آماریه برای اینکه ثابت کنیم کی بیشتر ضربه می‌خوره. این نگاه از پایه اشتباهه. من با هر نوع خشونت علیه آدمای بی‌گناه، فارغ از جنسیتشون، مخالفم و فکر می‌کنم این یه اصل انسانیه. منطق میگه اگه سیستم قانونی درست‌حسابی داشتیم که خشونت خانگی رو جرم‌انگاری کنه، اگه مکانیزم‌های شفاف و قابل اعتماد برای گزارش این مسائل بود، زن‌ها به جای اینکه از سر استیصال به خشونت متوسل بشن، می‌تونستن از راه‌های قانونی و امن کمک بگیرن.

اما واقعیت چیه دولت نه‌تنها از وضع قانون‌های محکم در این زمینه طفره می‌ره، بلکه هیچ بستر مشخصی برای گزارش این مشکلات وجود نداره. بدتر از اون، جامعه‌مون به جای حمایت از زن‌هایی که قربانی این شرایطن، با تحقیر و سرزنش بهشون فشار بیشتری میاره. این وضعیت یه چرخه معیوب ساخته که زن‌ها رو تو تنگنا قرار میده و گاهی مجبور می‌کنه دست به کارایی بزنن که هیچ جایگزین عادلانه‌ای براشون باقی نذاشته. تا وقتی این ساختار تغییر نکنه، نمی‌تونیم انتظار داشته باشیم این دور باطل تموم بشه

خشونت هممممه جای دنیا وجود داره و مختص ایران نیست

کاش اینقدر خود تحقیر نباشیم❤️🇮🇷💪. توی بحث ها هرجا دیدی جوابتو ندادم بدون به یاد مَثَل «نرود میخ آهنین در سنگ» افتادم و دیگه خودمو خودتو اذیت نمیکنم.  🫒🇵🇸🕊️ فکر کن بزرگ‌ترین اختلاس تاریخ رو انجام بدی، بحرین آرارات و دشت نا امید رو واگذار کنی، پزشک رو از بنگلادش و پاکستان وارد کنی، نصف مردمت آب و برق نداشته باشن، کشاورزی و صنعتت ول باشه، نصف مردمت بیسواد باشن، نصف مردمت سوتغذیه داشته باشن، کل مردمت جرئت حرف زدن نداشته باشن، بعد نوابغي بعد ۴۶ سال پیداشون بشه و بگن مردم از شکم سیری انقلاب کردن🤦🏻‍♀️😂😂😂

بیشتر ببینید

بچه ها باورتون نمیشه!  برای بچم از «داستان من» با اسم و عکس خودش کتاب سفارش دادم، امروز رسید خیلی جذذذابه، شما هم برید ببینید، خوندن همه کتابها با اسم بچه خودتون مجانیه، کودکتون قهرمان داستان میشه، اینجا میتونید مجانی بخونید و سفارش بدید.

اشتباه بزرگ اینه که فکر می کنیم دولت ها و قانون ها هستن که باید بازدارنده باشن و جلوی جرم و جنایت رو بگیرن اونا هم هستن وقتی جرمی عمومی میشه و همه میفهمن مجازات و بازدارندگی اونا هست که به بقیه هشدار میوه تکرار نکنن ولی در درجه اول انسان ها خودشون باید روی خودشون کار کنن که جلوی خودشون رو بگیرن وگرنه قانون توی حریم اای شخصی افراد چه کاری از دستش برمیاد چه قدر جرم اتفاق میفته که علنی نمیشه و کسی نمیفهمه

اگر دوست داشتید لطفا برای شادی روح مامانم یک صلوات بفرستید 💚

ب پسرت بگو خیلیم خشونت خانگی جرمه و اگ‌ خانمی اسیب ببینه میره پزشکی قانونی شکایت میکنه راحت 

و بگو پس فردا ازدواج کنی خدایی نکرده زنت طلاق بگیره شونصد تا سکه از حلقومت بکشه بیرون میفهمی قانون طرف کیه خخخ

عدالت هس بنظرم بر اساس ویژگی ها و توانایی ها 

اشتباه بزرگ اینه که فکر می کنیم دولت ها و قانون ها هستن که باید بازدارنده باشن و جلوی جرم و جنایت رو ...

ذات انساني در همه جاي دنيا يكسان هست تنها چيزي ك باعث ميشه تفاوت ببيني توي اجتماع تصويب و  اعمال قانون هست 

وگرنه همه جاي دنيا ادما چراغ قرمز رو رد ميكنن سبقت ميگيرن ادم ميكشن … ولي وقتي قانون محكم باشه عده اي كمي انجامش ميدن

ب پسرت بگو خیلیم خشونت خانگی جرمه و اگ‌ خانمی اسیب ببینه میره پزشکی قانونی شکایت میکنه راحت و بگو پس ...

کاش به این سادگی بود که میگی. خشونت خانگی تو قانون ما خیلی جاها فقط روی کاغذ جرمه، ولی تو عمل چی؟ پزشکی قانونی و شکایت کردن برای یه زن آسیب‌دیده به این راحتیا نیست؛ هم پروسه‌ش پیچیده‌ست، هم خیلی وقتا به خاطر فشار جامعه و نبود حمایت درست، زن‌ها اصلاً جرات نمی‌کنن برن جلو. تازه، اگه قانون واقعاً عادلانه کار می‌کرد، چرا این‌قدر آمار خشونت پنهان داریم؟ اون شونصد تا سکه هم که میگی، یه بحث دیگه‌ست و بیشتر به طلاق ربط داره، نه دفاع از حق زندگی بدون خشونت. عدالت اون چیزی نیست که تو خیابون و خونه‌ها می‌بینیم، حداقل اینجا این‌جوری نیست.

کاش به این سادگی بود که میگی. خشونت خانگی تو قانون ما خیلی جاها فقط روی کاغذ جرمه، ولی تو عمل چی؟ پز ...

الانا ولی خیلیا اصلا برنمیتابن خشونت رو 

داریم تو اشنایان شنیدم ک دختره ب مادر شوهرش فحش داده پسره سیلی زده بهش و الان حدود سه ساله دختره خونه پدرشه  پسره هم طلاق نمیده چون دختره مهریه ش خیلی بالاس و دوستشم داره

خب الان تقصیر کیه ؟ 

و دختره دلایل چرت دیگ هم میاره البته ولی دلیل اصلیش همینه.

من خودم خانمم ولی دختره رم دیده بودم لوس بود بنظرم، پسره هم باید خشمش رو کنترل میکرد ولی تمام تقصیر ها هم گردن پسره نیس، جفتشونم حدودای سی هستن جوونیشون داره هدر میره 

نظر شما راجب این مورد چیه؟ رفتار دختر افراطی نبوده ؟ 

عزیزم‌ الان خیلیا میان منو میخورن ولی متأسفانه قوانین اسلامی اینجوری ایجاب میکنه

مثلا چرا ی پدر میتونه بچه اش رو بکشه و راست راست بچرخه؟ چون حق ولایت فرزند کاملا دست خودش هست و بچه جزوی از اموال اون پدره طبق اسلام

و این قوانین حالا حالا تغییر ک نمیکنن هیچ ، بدترم میشن.

لطفا با عقاید من کاری نداشته باشید

ب پسرت بگو خیلیم خشونت خانگی جرمه و اگ‌ خانمی اسیب ببینه میره پزشکی قانونی شکایت میکنه راحت و بگو پس ...

میره پزشکی قانونی شکایت میکنه بعد میاد میشینه تو خونش و شوهرش تمام حق و حقوق زن رو بخاطر لج و لجبازی ازش میگیره و طلاقش نمیده و ۳ تا هوو هم میاره سرش😂خیلی عدالت هست😂😂😂😂

لطفا با عقاید من کاری نداشته باشید

میره پزشکی قانونی شکایت میکنه بعد میاد میشینه تو خونش و شوهرش تمام حق و حقوق زن رو بخاطر لج و لجبازی ...

والا تا اونجا ک ما شنیدیم و دیدیم زنه بیشتر سود کرده و قانون خیلی طرفشه ، نمیدونم والا 

الانا ولی خیلیا اصلا برنمیتابن خشونت رو داریم تو اشنایان شنیدم ک دختره ب مادر شوهرش فحش داده پسره سی ...

راستش این جور موقعیت‌ها خیلی پیچیده‌تر از اینه که بگیم تقصیر کیه. اینکه پسره به هر دلیلی دست بلند کرده، کارش قابل دفاع نیست؛ خشونت خط قرمزه و کنترل خشمش دست خودش بوده. از اون طرف، دختره هم ممکنه رفتارایی داشته که اوضاع رو بدتر کرده، ولی این دلیل نمیشه که بگیم سیلی زدن بهش درست بوده یا اینکه الان حقش باشه تو این بلاتکلیفی گیر کنه. اینکه سه ساله خونه پدرشه و پسره طلاق نمیده، به نظرم بیشتر نشون‌دهنده یه سیستم معیوبه که به زن‌ها قدرت انتخاب درست نمی‌ده. مهریه بالا هم یه بحث دیگه‌ست؛ اگه دختره به هر دلیلی دنبال مهریه‌ست، شاید چاره دیگه‌ای جلوی پاش نمی‌بینه. من نمی‌گم رفتار دختره افراطی بوده یا نه، چون نمی‌دونم کل داستان چیه، ولی اینو می‌دونم که تو همچین موقعیت‌هایی، زن‌ها معمولاً تو تنگنای بیشتری هستن. جامعه و قانون اگه درست کار می‌کرد، نه پسره به اینجا می‌رسید که دست بلند کنه، نه دختره مجبور می‌شد این‌جوری زندگیش رو بذاره رو pause. به نظرم جفتشون قربانی یه ساختار خرابن، ولی دختره اینجا بیشتر داره تاوان می‌ده

عزیزم‌ الان خیلیا میان منو میخورن ولی متأسفانه قوانین اسلامی اینجوری ایجاب میکنهمثلا چرا ی پدر میتون ...

قوانین طرف زن هم خیلی هست

مثلا شنیدم زن میتونه کسی ک تحاوز کرده بهش رو بکشه

یا پدر باید نفقه دخترشو بده خرج و نفقه زنشو بده باید 

الانا تو خارج خیلیا ازدواجم میکنن میگن پنجاه پنجاه هزینه ها رو میدیم ولی اسلام گفته نفقه زن با مرده و وظیفشه 

یا مهریه که تو خارج یا روابط ازاد همچین چیزی نداریم دیه، ولی اسلام گفته