این تاپیک، جنبه آموزشی داره!
من ابوالفضل قلی نژاد، علاقمند و فروشنده حوزه برنج هستم و توی این تاپیک میخوام یکمی درباره برنج فجر شمال توضیح بدم. ممنون میشم اگه شما هم تجربه ای دارین، نظر و تجربه خودتون رو اعلام کنین.
برنج های فجر، برنج های طبیعی نیستن. یعنی توی آزمایشگاه ها ساختن. هدف از ساخت این برنج هم این بود که یک برنجی رو بسازن که در برابر آفات مقاوم باشه، در برابر آب و هوای سرد مقاوم باشه و از لحاظ عطر و طعم، از برنج شیرودی بهتر باشه. (چون تقاضا برای برنج شیرودی کم شده بود و برنج شیرودی هم یک برنج طبیعی نیست)
برنج های فجر هم یه برنج معطره. ولی اینقدر عطرشون کمه، که اصلا ازشون به عنوان برنج معطر اسم نمیبرن. یعنی اگه توی گوگل درباره "بهترین برنج معطر ایرانی" سرچ بزنین. اسم این برنج رو توی لیست ها خیلی کم میبینین.
ولی طعم نسبتا خوبی رو داره. هرچند که نسبت به یکسری از برنج ها مثل طارم هاشمی، طعمش خیلی ضعیف تره و شاید خیلیا هم بگن که اصلا طعم نداره. ولی نسبت به خیلی از برنج های دیگه مثل ندا، طعم خیلی بهتری رو داره.
یه عیب اساسی این برنج، نداشتن نرمی بعد از پخته. یعنی چند ساعت بعد از پخت، نرمی خودش رو از دست میده. از سمت دیگه، پختش هم قلق داره و معمولا کسایی که این قلق رو ندارن، شفته میکنن.
قیمت این برنج خیلی خوبه و از برنج فجر شمال، به عنوان یه برنج مقرون بصرفه و اقتصادی اسم میبرن.
ولی دونه بلنده. دونه خامش 8 میلیمتره که بعد از پخت هم به 11 میلیمتر میرسه.
طعم خوب، قیمت مناسب و دونه بلند بودنش، باعث شده تا اولین گزینه برای رستوران باشه. اگه درباره "بهترین برنج ایرانی برای رستوران" سرچ بزنین، این موضوع رو متوجه میشین.
درکل که برنج خوبیه. ولی اگه برنج هایی مثل طارم هاشمی، طارم، دم سیاه و این دسته برنج ها رو مصرف کرده باشین، اصلا برنج فجر به چشمتون نمیاد. چون نسبت به اونا، خیلی عطر و طعم کمتری داره.
ولی چرا میگن برنج فجر شمال؟ چون توی شمال کشت میشه! البته که استان های مازندران و گلستان، بهترین کیفیت این برنج رو کشت میکنن. مخصوصا مازندران. پس اگه قصد خرید این برنج رو داشتین، حتما بررسی کنین که توی مازندران یا گلستان کشت شده باشه.