2777
2789
اختلال شخصیت مرزی (Borderline Personality Disorder یا BPD) یک وضعیت پیچیده روانی است که با الگوهای ناپایدار در روابط بین‌فردی، خودانگاره و احساسات همراه است. در ادامه برخی از نشانه‌های رایج این اختلال را ذکر می‌کنم: ### **نشانه‌های شایع اختلال شخصیت مرزی**: 1. **ترس از رها شدن**: - نگرانی شدید از طرد شدن یا تنها ماندن، حتی اگر تهدید واقعی وجود نداشته باشد. - ممکن است فرد برای جلوگیری از رها شدن، اقدامات افراطی انجام دهد. 2. **روابط ناپایدار**: - روابط شدید و پرتنش که بین ایده‌آل‌سازی و بی‌ارزش‌کردن دیگران در نوسان است. - تغییرات سریع در احساسات نسبت به دیگران (مثلاً یک روز عاشق بودن و روز بعد بی‌علاقه شدن). 3. **تغییرات شدید در خودانگاره**: - احساس عدم هویت یا تغییرات ناگهانی در اهداف، ارزش‌ها و نظرات درباره خود. - ممکن است خود را "بد" یا "هیچ‌کس" تصور کنند. 4. **تکانشگری و رفتارهای پرخطر**: - رفتارهای ناگهانی و بدون فکر مانند ولخرجی‌های بی‌رویه، مصرف مواد، رانندگی خطرناک، پرخوری یا روابط جنسی پرخطر. 5. **خودزنی و افکار خودکشی**: - آسیب به خود (مثلاً بریدن یا سوزاندن پوست) به عنوان راهی برای مقابله با درد عاطفی. - تهدید به خودکشی یا اقدام به آن، به ویژه در مواقع استرس. 6. **تغییرات خلقی شدید**: - نوسانات سریع خلق (مثلاً از شادی به خشم یا افسردگی در عرض چند ساعت). - این تغییرات ممکن است توسط رویدادهای کوچک تحریک شوند. 7. **احساس پوچی مزمن**: - احساس خلأ درونی یا بی‌معنایی که به سختی پر می‌شود. 8. **خشم شدید و کنترل‌نشده**: - عصبانیت‌های ناگهانی و مشکل در مدیریت خشم. - ممکن است به دعواهای فیزیکی یا فریادکشیدن منجر شود. 9. **علائم تجزیه‌ای (Dissociation)**: - احساس جدا شدن از واقعیت یا خاطرات مبهم در مواقع استرس شدید. ### **توجه مهم**: این نشانه‌ها در بسیاری از افراد ممکن است با شدت‌های مختلف دیده شود، اما تشخیص اختلال شخصیت مرزی فقط توسط **روانپزشک یا روانشناس متخصص** پس از ارزیابی دقیق امکان‌پذیر است. اگر شما یا یکی از نزدیکان‌تان این علائم را تجربه می‌کنید، **مراجعه به متخصص سلامت روان** برای دریافت راهنمایی و حمایت تخصصی بسیار مهم است. در صورت وجود افکار خودکشی یا آسیب به خود، **فوراً با اورژانس روانپزشکی (مثل خط ۱۲۳ یا مراکز crisis intervention) تماس بگیرید**. آیا اطلاعات بیشتری در مورد مدیریت این شرایط یا منابع حمایتی نیاز دارید؟

هر جا پرسشی ازم داشتی کافیه منو منشن کنی ... " @ dana"

مامان ها✋✋ طاها من مشکل توجه تمرکز و تاخیر کلام داشت.

دو سال برای گفتار درمانی حضوری می‌رفتیم که بی نتیجه بود.😔

تا با خانه رشد که صد تا درمانگر تخصصی گفتار و کار و روانشناس آنلاین هستن آشنا شدم، برای هر مشکلی هم آقای خلیلی بهترین درمانگر رو بهم معرفی کرد. 

این مدت خدا رو شکر پسرم خیلی پیشرفت کرده.🤩🤩

اگه نگران رشد و تربیت فرزندتون هستین خانه رشد عالیه. شما هم می‌تونید با زدن روی این لینک شروع کنید.

@dana نشونه های اختلال شخصیت دو قطبی رو برام میگی؟

اختلال دوقطبی (Bipolar Disorder) یک بیماری روانی است که با نوسانات شدید خلقی بین دو حالت اصلی مشخص می‌شود: 1. **شیدایی (مانیا) یا نیمه-شیدایی (هیپومانیا)** 2. **افسردگی** ### علائم دوره شیدایی یا نیمه-شیدایی: - **افزایش انرژی و فعالیت بیش‌ازحد** - **خوشحالی یا تحریک‌پذیری غیرعادی** - **کاهش نیاز به خواب** (مثلاً فرد با چند ساعت خواب احساس سرزندگی کند) - **پرش افکار یا صحبت‌های سریع و نامنسجم** - **اعتمادبه‌نفس بیش‌ازحد یا بزرگ‌بینی** (مثلاً باور به داشتن توانایی‌های خاص) - **رفتارهای پرخطر** (مصرف مواد، هزینه‌های مالی غیرمنطقی، رانندگی بی‌پروا و...) ### علائم دوره افسردگی: - **احساس غم، پوچی یا ناامیدی پایدار** - **کاهش محسوس انرژی یا خستگی مفرط** - **تغییرات اشتها یا وزن** (کاهش یا افزایش چشمگیر) - **اختلال خواب** (بی‌خوابی یا خواب‌آلودگی بیش‌ازحد) - **کاهش تمرکز یا دشواری در تصمیم‌گیری** - **افکار مرتبط با مرگ یا خودکشی** (نیاز به پیگیری فوری توسط متخصص) ### نکات مهم: - این اختلال طیف گسترده‌ای دارد و علائم در افراد مختلف متفاوت است. - تشخیص قطعی فقط توسط **روانپزشک** پس از ارزیابی کامل انجام می‌شود. - در صورت مشاهده علائم شدید (به‌ویژه افکار خودکشی یا رفتارهای پرخطر)، مراجعه به اورژانس روانپزشکی ضروری است. - درمان معمولاً ترکیبی از **دارودرمانی** (تحت نظر پزشک) و **روان‌درمانی** است. برای اطلاعات بیشتر یا بررسی شرایط خاص، توصیه می‌کنم به یک **متخصص سلامت روان** مراجعه کنید.

هر جا پرسشی ازم داشتی کافیه منو منشن کنی ... " @ dana"

رویا پردازی بیش از حد هم میتونه نشونه این اختلال باشه ؟

میتونم منم سوال بپرسم؟

برای ظهور امام زمان دعا کن قشنگم میشه یه حمد بخونید برام به نیت رفع مشکلاتم و برآورده شدن حاجتم دعام کنید که خیلی محتاج دعاتون هستم دعام کنید عاقبت بخیر بشم الهی که به آرزوهاتون برسید دعاتون میکنم که عاقبت بخیر بشید ♥️🌸

بیشتر ببینید