خمیرپیتزا 💯💯💯💯💯 تضمینی خمیرجادویی
پیتزا
👈دوستای عزیزم من با خمیرهای زیادی تا حالا پیتزا درست کردم ولی به جرات میتونم بگم که هیچ کدومشون از نظر بافت،تردی،پوکی و سبکی و ماندگاری به خوبی این خمیر نیستن.
👈این دستور، دستورِ خمیر_جادویی هست که الحق اسمش برازندشه و اگه بتونید این خمیر رو خوب یاد بگیرید خیلی از غذاهای روتین خمیری رو میتونید درست کنید.
👈تهیه یک خمیر مرغوب و با کیفیت مستلزم رعایت یک سری اصوله که با رعایت این اصول حتما نتیجه عالی حاصل میشه👈نکات زیاده و من تمام سوالات احتمالی شما رو خودم توضیح میدم بنابراین لطفا با دقت بخونید🌹🌹🌹🌹🌹
خمیر_جادویی
آرد نان حدود 400 تا 450 گرم(3 لیوان از این مقدار حتما مصرف میشه و بقیه رو به تدریج به خورد خمیر میدیم)
تخم مرغ درشت 1 عدد
شیر ولرم 1 لیوان(250 میلی لیتر)
روغن مایع 6 قاشق غذاخوری
خمیر مایه فوری 1 قاشق غذاخوری+1 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری+1 قاشق چایخوری
اول آرد را سه بار الک کنید.
تخم مرغ+روغن مایع+یک قاشق شکر+یک قاشق چایخوری نمک را در کاسه ریخته و خوب بهم بزنید تا یکدست شوند.
در ظرفی شیر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شیر ولرم شود...دمای شیر باید به صورتی باشد که انگشت را نسوزاند و فقط ولرم باشه(دمای مطلوب برای عمل آمدن خمیر مایه،دمایی نزدیک به دمای طبیعی بدن است بنابراین در حدی که انگشت را در شیر بزنید و احساس گرما بکنید کافیست،اگر شیر داغ باشد باعث از بین رفتن خمیر مایه و ایجاد بوی ترشی در نان شده و بافت نان خراب میشود)
خمیر مایه + یک قاشق چایخوری شکر+شیر ولرم را درلیوان بریزید و روی لیوان را بپوشانید و حدود 5 تا 7دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل بیاید(خمیر مایه عمل آمده کف میکند و حباب روی شیر ایجاد میکند)
👈خمیر مایه استفاده شده در دستور خمیر مایه فوری ست و نیازی به عمل آوری ندارد و این مرحله فقط به دلیل تست سالم بودن خمیر مایه انجام میشود،اگر خمیر مایه بعد این مدت پف نکرد ممکن است مانده شده باشد.
👈من همیشه از خمیر مایه ایرانی استفاده میکنم چون معمولا تازه تر از خمیر مایه های خارجی موجود در بازار هستن(مارک رضوی که پاکتش در فیلم معلومه)
👈خمیر مایه را بعد از باز کردن در کیسه فریز قرار دهید و در اون رو گره بزنید و در یخچال نگهداری کنید.
حالا خمیر مایه عمل آمده را داخل مخلوط تخم مرغی بریزید و بلافاصله دو قاشق آرد اضافه کنید،این عمل در کیفیت نان بسیار موثره.
3 لیوان اولیه آرد رو کم کم اضافه و حتما با قاشق چوبی مخلوط کنید