📎حضرت محمد صلی الله علیه می فرمایند: «امت من به چهار گروه تقسیم می شوند:
۱- گروهی نماز میخوانند، ولی نمازشان را سبک می شمارند. «ویل» برای آنهاست، و «ویل» نام یکی از طبقات زیرین جهنم است، خداوند فرمود: «فویل للمصلین الذینهم عن صلاتهم ساهون»[۵]، پس «ویل» مخصوص نمازگزاران است، همانها که در نمازشان سهل انگارند.
۲- گروهی هستند که گاهی نماز میخوانند و گاهی نمیخوانند، پس «غَی» برای آنهاست، و «غَی» نام یکی از طبقات زیرین دوزخ است. خداوند متعال فرمود: «فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلوه و اتبعوا الشهوات فسوف یلقون غَیا»[۶] : سپس جانشین آن مردم خداپرست قومی شدند که نماز را ضایع کرده و از شهوات پیروی کردند، و اینها به زودی در «غی» افکنده خواهند شد.
3- گروهی همیشه نماز میخوانند، و در نمازشان خشوع دارند. خداوند متعال فرمود: «قد افلح المؤمنون الذین هم فی صلاتهم خاشعون»[۷]: همانا مؤمنان رستگار شدند، آنهایی که در نمازشان با خشوع هستند.
۴- گروهی هستند که هیچ وقت نماز نمیخوانند، «سقر» برای آنهاست، «سقر» هم نام یکی از طبقات زیرین جهنم است که خداوند متعال فرمود: «ما سلککم فی سقر قالوا لم نک من المصلین» [۸]: (اهل بهشت از اهل جهنم سئوال میکنند) چه چیزی شما را به «سقر» کشاند؟ در جواب میگویند : ما از نمازگزاران نبودیم.» [۹]