با سلام و درود خدمت همراهان اندیشمند ، همانطور که بارها و بارها داستانهای عشق اشتباه را خواندیم و شنیدیم ومیدانیم که بسیاری از انسانها میتوانند در گیرش شوند حتی انسانهایی که برجسته بودند مثل حضرت یوسف (ع) یا انسانهایی که توانستند این ناگواری را به لطف عظیم خدا و سکوی پرتاب خود تبدیل کنند از قبیل ابن سیرین ، میر داماد ، شیخ رجبعلی خیاط و بانو گوهر شاد و هزاران نفر دیگر که در تاریخ داستانشان نقل نشده .
این تاپیک ادامه تاپیک قبلیم هست .
داستانهایی بسیاری را خواندم ولی دو داستان که الهاماتی برایم آورد
یکی داستان حضرت یوسف (ع ) با زلیخا و داستان بانو گوهر شاد با مرد کارگرش بود . از آنجایی که داستان یوسف کلام حق هست و غنی و سرشار از علم و نکته الهی برایم بسی پیچیده و سخت بود و تصور میکنم اگه ما انسانها تا آخر عمرمون هم فقط سوره یوسف بخونیم باز نکات این معجزه حق تمام نخواهد شد .
اول توصیه میکنم داستان بانو گوهر شاد را اگر نخوندین بخونین بعد برگردین اینجا و به نکاتش ادامه بدیم .
گوهر شاد بانوی فرهیخته و عفیف و خوشبخیست که دختر و همسر شاهزاده هست و اکنون دچار پیشامدی شده .
گوهر شاد خانم وقتی داستان عشق مرد کارگر بخودش را از زبان مادر مردشنید چی گفت ؟ !!!
میگه " این که مشکل خاصی نیست ، کاش زودتر میگفتین ، تا این بنده خدا به این حال و روز نمیفتاد .من حاضرم به وصلت شما در بیام به شرطی که میگم عمل کنید " 40 روز اعتکاف و خلوت با حضرت حق " در مسجد نیمه کاره که داریم میسازیم و بعد هم اطلاع بدین تا من مقدمات طلاقم رو فراهم کنم .
وای خدا من این جمله پر از نکات روانشناسی و انسانیست هست . با دلسوزی تمام با مرد کارگر همدلی میکنه. هیچ سرزنش و نگرانی و بد گمانی و .... رو نمیبینیم توی این برخورد اولیه گوهر شاد .(برخورد همدلانه و منطقی) امّا
دو نکته که خیلی منو به فکر وا داشت !!
1) این بانوی شایسته و صادق ،چرا چنین قولی به مرد جوان داد ؟!!! مگه او اهل طلاق گرفتن بود ؟ این توصیه رو از کی یاد گرفته ؟!!
2) چرا 40 روز خلوت و عبادت ؟
وقتی پیرامون این توصیه مهم فکر و تامل کردم .رسیدم به آیاتی از کلام وحی
آیه 153 سوره بقره :
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ"
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! (در برابر حوادث سخت زندگى) از صبر و نماز كمك بگيريد، همانا خداوند با صابران است.
سوره بقره / آيه هاى 46 - 45
45. وَاسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلوةِ وَ اِنَّها لَكَبيرَةٌ اِلّا عَلَى الْخاشِعينَ.
46. اَلَّذينَ يَظُنُّونَ اَنَّهُمْ مُلاقُوا رَبِّهِمْ وَ اَنَّهُمْ اِلَيْهِ راجِعُونَ.
45. از شكيبايى و نماز يارى بجوييد؛ و راستى كه اين نماز جز بر فروتنان، بسی گران است.
46. همانها كه يقين دارند با پروردگار خويش ديدار خواهند كرد و به سوى او باز خواهند گشت
و آیه 3 سوره عصر:
إِلَّا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَعَمِلُواْ ٱلصَّـٰلِحَٰتِ وَتَوَاصَوۡاْ بِٱلۡحَقِّ وَتَوَاصَوۡاْ بِٱلصَّبۡرِ.
مگر كسانى كه ايمان آوردند و كار هاى شايسته كردند و يكديگر را به رعايت حق توصيه نموده و يكديگر را به شكيبايى سفارش كردند.
روایت شده از امام صادق (ع): هرزمان اتفاق و پیشامد سخت و وحشت آوری بر امام علی (ع) وارد میشد ، آنحضرت بر می خاست و به نماز می ایستاد و آیه َاسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلوةِ را مکرر تکرار میکرد .
آری این بانوی دانشمند هم دقیقاً همین راهکار را به مرد جوان میده . گوهر شاد میخواد مرد کارگر را از خودش بی نیاز کنه برای همین آدرس بی نیاز مطلق رو بهش میده و به خلوت با حقیقت و کسب معرفت او رهنمونش می کند چرا که گمشده مرد رو خوب میشناسه و از طرفی بقدری گوهر شاد به توصیه اش ایمان داره که به مرد قول وصلت میده و این نشآت گرفته از ایمان او به وحی هست.جواب سوال اول من پیدا شد !!
حالا 40 روز سپری شد و گوهر شاد پیکی برای خبر گرفتن از مرد کارگر به مسجد روانه میکنه . مرد جوان در کمال ناباوری همگان پیشنهاد گوهر شاد را رد میکنه و او را پس میزنه .
این دو راهکار ( صبر 40 روزه و خلوت و معرفت ودریافت حقیقت ) چه معجزه ای کردن ؟!!!! برای مرد جوان ؟
اینها مثل دو بال برای نجات هستن صبر و نماز . اگر یکی باشه و دیگری نباشه ، نجات واقعی رخ نخواهد داد . در کنار صبر باید پناه واقعی برد به درگاه حق تا توانست به بی نیاز مطلق وصل شد و حالا مرد کارگر در عرض 40 روز به بی نیازی رسید در حالی که زلیخا چون از بال دوم پرواز غافل بود یک عمر را در انتظار کشنده ای سپری کرد .
مرد کارگر در انتها سپاسگزار این بانو میشود که با توصیه اش او را به منبع لایزال الهی وصلت کرده است .
درود خدا بر همه انسانهای خوب و بندگان شایسته الهی .
(پست نگذارید لطفا )