2777
2789
سلام ... آفرین ادامه بدین تا ما هم ادامه بدیم :) ... من به خودم امیدوار شدم بالاخره بعد از سالها زیر 63 رسیدم... هوراااااا!
نام...........................قد.......وزن شروع رژیم...... وزن فعلی..........وزن هدف
1-مهرشین.................166...........69...............66.2................57
2-زهرا......................160...........70................68................64
3-سارا .....................158...........69 ................69................55 الی 60
4-شبنم....................167...........60 ................60................56
5-حوری....................168 ...........70 ................69...............60
6-لیلی ....................168............68................62.5.............58
7-سعیده
8-پانی......................160...........64 ................64................58
9-مامان رومینا .............168...........70 ...............69................60
10-نازیلا.................... 173...........75.................74................63
11-آزی .....................153..........64..................61................52 الی 55
12- فرنوش .................165..........66...................65................60
http://www.womenshealthmag.com/
حوری آفررررررین. دقیقا به نظر منم اینجوری خوبه. منم رژیمم همه چی داره. برنجم همیشه میخورم خیلی خیلی کمتر از قبل. البته همیشه منظورم فوقش 3-4 بار در هفته است. الان میفهمم چقدر قبل از رژیم میخوردم. مایه شرمندگیه
هر روز با دستورات آشپزی و شیرینی پزی سرآشپزباشی همراه باشید. http://sarashpazbashi.com

مامان ها تو روخدا اگه بچه هاتون مشکل گفتاری و رفتاری دارن سریعتر درستش کنید.

امیر علی من پنج و نیم سالش بود ولی هنوز خوب حرف نمیزد😔😔 فک میکردم خودش خوب میشه. یکی از مامان ها خدا خیرش بده تو اینستا تا آخر عمر دعاش میکنم پیج اقای خلیلی و خانه رشد رو برام فرستاد.

الان دارم باهاشون درمان آنلاین میگیرم. امیر علی خیلی پیشرفت کرده🥹🥹 فقط کاش زودتر آشنا میشدم. خیلی نگرانم مدرسه نرسه. 

یه تیم تخصصی از گفتار و کار درمان و روانشناس دارن، هر مشکلی تو رشد بچه هاتون داشتین بهشون دایرکت بدید. 

نام...........................قد.......وزن شروع رژیم...... وزن فعلی..........وزن هدف
1-مهرشین.................166...........69...............66.2................57
2-زهرا......................160...........70................67.5................64
3-سارا .....................158...........69 ................69................55 الی 60
4-شبنم....................167...........60 ................60................56
5-حوری....................168 ...........70 ................69...............60
6-لیلی ....................168............68................62.5.............58
7-سعیده
8-پانی......................160...........64 ................64................58
9-مامان رومینا .............168...........70 ...............69................60
10-نازیلا.................... 173...........75.................74................63
11-آزی .....................153..........64..................61................52 الی 55
12- فرنوش .................165..........66...................65................60
سلامممممممم

آفرین به همه

منم که هی ناپرهیزی دارم ولی بازم خوبههههههههه

این هفته که میکی رو از دست دادیم به جای اینکه نخورم بیشتر میخوردم حالا این هفته باز جبران میکنم
سلامممممممممم

به به از اینهمه انگیزه واقعا چرا سر نمیزنین ؟؟

البته همه مون یه جور سرگرم هستیم میدونم

من که نتونستم هنوز برنامه درستی بزارم که همیشه انجام بدهم الان یک هفته است که هیچ ورزشی نکردم فقط هر روز پیاده روی معمولی داشتم

این هفته هم نیم کیلو کم کردم 67 شدم خیلی خوبه

12 آبان عروسی داریم یعنی 3 هفته دیگه اگه بتونم 2 کیلو کم کنم خیلی خوب میشه .
سلام به همه دوستای خوبم...
من همچنان وزنم 59 -60 مونده که مونده گریههههههههه

حتی برنج رو هم کم کردم دیگه سعی می کنم خیلی کم برنج بخورم ولی امان... این 3 کیلو همش در حوالی شکم و باسنه.... این شکم لعنتی رو چیکار کنیم خدایی؟ من یوگا هم می کنم... پیاده روی هم دارم.... به نظرتون چیکار کنم هی وای من....

زهرا جون وقتی میبینم می گی 3 کیلو کم کردی می گم خوش به حال زهرا کاش من این 3 کیلو رو کم می کردم...
نه پری نمیشه هههههه
سفارش انواع کیک و کاپ کیک و پاپز کیک و کوکی و..... (روشان کیک) کانال @roshancake اینستا roshancake http://www.ninisite.com/discussion/thread.asp?threadid=1423576&T=%D8%B9%DA%A9%D8%B3%D8%A7%DB%8C_%D9%86%D9%85%D9%88%D9%86%D9%87_%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%85_&postID=55039744
اینم برای دون گلم امیدوارم مفید واقع بشه

چربی سوزی با ورزش

به گزارش سرویس دانش و فناوری برنا، تغییر شیوه زندگی که بر اثر دیجیتالی و مکانیکی شدن کارها به مردم تحمیل شده، تغییرات ناخوشایندی را نیز به دنبال داشته که از جمله آنها می توان به کاهش تحرک بدنی و در نتیجه چاقی بیش از حد در میان مردم عادی اشاره کرد. در پی بروز این تغییرات، افراد برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های ناشی از چاقی پیوسته به فکر کاهش وزن هستند. قطعا شما هم در بین اقوام و نزدیکان، افرادی را دیده اید که به دنبال استفاده از انواع رژیم غذایی برای حفظ تناسب اندام هستند. در حالی که همه پزشکان و متخصصان علوم تغذیه متفق القول می گویند که کاهش وزن و حفظ تناسب اندام هیچ رازی ندارد و تنها با حساب ساده ریاضی امکان پذیر است: شما باید بیش از حد معمول کالری بسوزانید!

البته راه های کمکی و تکمیلی وجود دارد برای اینکه سریع و آسان با استفاده از این معادله ساده ریاضی به هدف خود برسید؛ از جمله رعایت یک رژیم غذایی متعادل و ورزش کردن.

شما می توانید با انجام 5 نوع حرکت ورزشی، ضربان قلب و تولید قند خون را به بالاترین حد ممکن برسانید. بیشترین کالری را سوزانده و به وزن دلخواه خود برسید و آن را حفظ کنید. از این پس می توانید یکی از این حرکات را به صورت مداوم و حرفه ای انجام دهید یا اینکه به صورت ترکیبی از آنها استفاده کنید. البته میزان سوزاندن چربی ها بستگی به عوامل بسیاری مانند وزن، جنسیت، وضعیت فعلی بدن و شدت تمرینات دارد.

۱- دوچرخه سواری: ۷۰۰ کالری در ساعت شما می‌توانید با دوچرخه سواری تا ۷۰۰ کالری در ساعت، از چربی‌های خود را بسوزانید و از تنفس هوای تازه لذت ببرید؛ البته به شرط آنکه در خیابان‌های پر از ماشین و دود تهران نباشید! البته به گفته پزشکان، ورزش کردن در هوای آلوده علاوه بر اینکه هیچ سودی برای بدن ندارد، با افزایش دفعات تنفس، باعث می‌شود سم بیشتری را استنشاق کرده و در نتیجه، ریه‌های خود را از بین ببرید. البته شرط سوزاندن ۷۰۰ کالری در ساعت، پیمودن ۲۲ تا ۳۰ کیلومتر در ساعت است؛ یا با استفاده از دوچرخه ثابت و یا دوچرخه سواری در فضای باز.

۲- طناب بازی: ۷۸۰ کالری در ساعت

۱۰ دقیقه برای بازگشت به دوران کودکی وقت دارید! شما فقط با ۱۰ دقیقه طناب بازی می‌توانید ۱۳۰ کالری از چربی‌های خود را بسوزانید (یا ۷۸۰ کالری در ساعت). بر اساس تحقیقات این میزان چربی سوزی معادل دویدن ۲ کیلومتر در ۱۰ دقیقه است! این قابلیت، طناب بازی را به بهترین انتخاب برای کسانی که رژیم لاغری را تازه شروع کرده‌اند و البته نمی‌توانند به مدت ۱۰ دقیقه تند بدوند، تبدیل کرده است. بر اساس این گزارش، اگر شما محدودیت زمان و مکان دارید، طناب بازی می‌تواند بهترین گزینه برای کاهش وزن باشد. همچنین انجام این حرکت ورزشی می‌تواند به تقویت استخوان‌های بدن شما کمک کند که در حین فرآیند کاهش وزن به شدت آسیب پذیر می‌شوند.

۳- ایروبیک: ۶۰۰ کالری در ساعت کلاس‌های ایروبیک در عین حال که مفرح هستند، برای کاهش وزن و حفظ تناسب اندام بسیار مفید واقع می‌شوند. البته میزان دقیق کالری‌های سوخته رابطه مستقیم با شدت حرکات بدنی و تداوم آن‌ها دارد.

۴- دویدن: ۶۵۰ کالری در ساعت بر اساس تحقیقات کار‌شناسان علوم تغذیه، اگر یک فرد با وزن ۷۰ کیلوگرم با سرعت ۲ کیلومتر در هر ۱۰ دقیقه به مدت یک ساعت بدود، می‌تواند ۶۵۰ کالری اضافی بدن خود را بسوزاند. اگرچه دویدن مداوم یک ساعته می‌تواند برای افراد غیر حرفه‌ای یک چالش بزرگ باشد؛ این افراد می‌توانند برای آنکه به بدن خود بیش از حد فشار نیاورند، از ترکیب دویدن و راه رفتن استفاده کنند. به این صورت که در ازای ۳ دقیقه دویدن، یک دقیقه سریع راه بروند. این نوع دویدن نیز می‌تواند به‌‌ همان اندازه کالری بدن شما را بسوزاند. ۵- کیک بوکس: ۸۰۰ کالری در ساعت ورزش کیک بوکس، یک ورزش حرفه‌ای است که تمام ماهیچه‌های بدن را درگیر می‌کند. همچنین ضربان قلب در حین انجام تمرینات این ورزش به بالا‌ترین حد ممکن می‌رسد و به این ترتیب بالا‌ترین میزان چربی سوزی، ۸۰۰ کالری به ازاء یک ساعت تمرین، محقق می‌شود..
از وقتی مادر شدم قدر مادرم را بیشتر میدانم
اینو ملی جون برام فرستاده، دیدم جالبه گفتم بذارم شما هم بخونید:

برترین ها: همه می‌گویند رنگ سیاه آدم را لاغرتر نشان می‌دهد اما برخی رنگ‌ها هستند که واقعا انسان را لاغر می‌کنند نه اینکه چاقی را استتار کنند. خیلی راحت رنگ‌های قرمز، سبز و زرد را امتحان کنید تا لاغر شوید.

آخرین تحقیقات نشان داده، یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش وزن و بهبود سلامت مصرف انواع رنگ‌هاست(البته میوه و سبزی‌های رنگی!) مشکل اینجاست که در بسیاری از کشورهای دنیا از هر 01 نفر، 8 نفر به اندازه کافی میوه و سبزی‌های رنگی مصرف نمی‌کنند.

این مطلب را بخوانید تا انگیزه بیشتری برای رنگی کردن رژیم غذایی‌تان به‌دست آورید و بدانید چه مواد رنگی به شما کمک می‌کند تا لاغر شوید.

قـــــــرمـــــــز: دوپینگ مثبت برای لاغری

صبحانه فلفل بخورید

شاید برایتان جالب باشد که بدانید قهرمانان ورزشی موقع صبحانه فلفل قرمز تند می‌خورند. تحقیقی که به‌تازگی در نشریه تغذیه انگلیس به چاپ رسیده نشان می‌دهد، کسانی که موقع صبحانه مواد‌غذایی تند می‌خورند بعد از صبحانه کمتر گرسنه شده و موقع ناهار کمتر غذا می‌خورند. دکتر مولوی، پزشک متخصص کاهش وزن در فلوریدا می‌گوید: کاپساسین ترکیبی که عامل طعم تند فلفل است باعث افزایش ترشح هورمون‌های سرکوب‌گر اشتها می‌شود.
ایده جدید: فلفل قرمزهای خرد شده را با تخم مرغ پخته یا با پنیر و نان میل کنید.

دوپینگ سلامت کنید

با افزودن چغندر به سالاد مدت زمان بیشتری می‌توانید حرکت کنید. محققان دریافته‌اند این سبزی به دوچرخه​سواران کمک می‌کند تا استقامت خود را تا 16 درصد افزایش دهند. �استیفن بیلی� فیزیولوژیست ورزشی در دانشگاه اکستر انگلستان می‌گوید:

�به‌نظر می‌رسد چغندر مقدار اکسیژن مورد استفاده حین ورزش را کاهش می‌دهد. نتیجه اینکه عضلات می‌توانند ورزش سنگین را به‌مدت طولانی‌تری تحمل کنند.�

ایده جدید: چغندر را ریز کرده و در سرکه قرمز و روغن زیتون بخوابانید و بعد کباب کنید یا اینکه با پیاز و سیر در روغن تفت دهید.

دندان های سفید داشته باشید

مسواک بزنید، نخ‌دندان بکشید و توت فرنگی بخورید. این میوه خوشمزه حاوی اسید سالسیلیک است و تا حدودی باعث روشن شدن رنگ دندان‌ها می‌شود. توت فرنگی می‌تواند از تشکیل پلاک میکروبی (که عامل پوسیدگی و عفونت لثه‌هاست)جلوگیری کند و به‌طور طبیعی حاوی یک ماده سفیدکننده ملایم است که در بسیاری از محصولات تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایده جدید: یک مشت توت فرنگی تازه را به شکل پوره درآورده و نوش‌جان کنید یا می‌توانید همچنین به چای سبز هم یخ و هم توت‌فرنگی اضافه کنید.

نارنجی: از سرطان و آلزایمر فرار کنید

از سرطان سینه جلوگیری کنید

خانم‌هایی که به‌طور مرتب از انبه در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند می‌توانند دربرابر صدمات ناشی از رادیکال‌های آزاد مقاوم‌تر شده و خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها کاهش ‌یابد. نتایج مطالعه محققان دانشگاه تگزاس نشان داده انبه حاوی انواع مختلفی از مواد پلی فنول است که تصور می‌شود از رشد سلول‌های سرطانی در سینه جلوگیری می‌کند.

ایده جدید: انبه را خرد کرده و در سالاد بریزید یا این‌که برش‌های آن را با آبلیمو و پودر فلفل قرمز مصرف کنید.

متناسب شوید تا عضلات‌تان هم نگیرد

اگر می‌خواهید حداکثر مقدار پتاسیم را به بدن خود برسانید؛ سراغ سیب‌زمینی شیرین بروید. یک سیب زمینی پخته تقریبا 03 درصد بیشتر از یک موز پتاسیم دارد. متخصصان تغذیه بر این باورند، پتاسیم برای تناسب اندام ماده‌ای حیاتی است، زیرا امکان حرکات صحیح را برای عضلات فراهم کرده و از گرفتگی عضلانی جلوگیری می‌کند. در عین حال این سبزی منبعی غنی از مس است که در عضله‌سازی‌ موثر است.

ایده جدید: سیب‌زمینی شیرین را سرخ نکنید. این روش طبخ مقدار پتاسیم آن را کاهش می‌دهد ولی در عوض آن را آب پز یا تنوری کنید.

مثل ادیسون فکر کنید

کدو و به‌ویژه دانه‌هایش مملو از روی هستند. دانشمندان دریافته‌اند، افرادی که در کنار موادمعدنی ضروری مکمل‌های روی دریافت می‌کنند حافظه بهتری دارند. این افراد در مقایسه با افرادی که صرفا مواد معدنی مصرف کرده بودند از عملکرد بهتری در هماهنگی میان چشم و دست برخوردار بودند. پروفسور �هارولد ساندستد�، استاد دانشگاه تگزاس می‌گوید:�روی برای عملکرد صحیح مغز ضروری است از جمله در کمک به ارتباطات عصبی که باعث می‌شود فرد بهتر فکر کند.�

ایده جدید: با کدو کیک درست کنید. تخمه کدو را هم کمی روی آتش بگذارید و به سالاد اضافه کنید.

سفید: قلب و استخوان‌هایتان را بازسازی کنید

استخوان بسازید

تره فرنگی برای مقابله با پوکی استخوان بسیار مفید است زیرا مملو از ماده اینولین است. ثابت شده که این فیبر گیاهی جذب کلسیم را تا 33 درصد افزایش می‌دهد. توضیح اینکه بهتر است برگ‌های سبز آن را هم مصرف کنید.

ایده جدید: برش‌های کوچک تره فرنگی را با روغن زیتون بخورید یا اینکه از آن داخل سوپ سبزیجات استفاده کنید.

با پوسیدگی دندان مقابله کنید

شاید برایتان جالب باشد که بدانید پیاز به سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. دکتر مولوی می‌گوید:�پیاز حاوی گوگرد است که آنتی بیوتیکی قدرتمند محسوب می‌شود. همچنین پیاز ماده کوئرستین دارد که یک ماده ضد‌التهاب قدرتمند است. نشان داده شده این ترکیبات انواع مختلفی از باکتری‌ها را از بین می‌برد از جمله باکتری‌هایی که باعث ایجاد پوسیدگی در حفره دهان می‌شوند.�

ایده جدید: پیاز خام بسیار مفیدتر از پیاز پخته است بنابراین در سالاد حتما پیاز خــام بریزید.

قلب خود را تقویت کنید

گرچه شهرت سیب‌زمینی بعضی جاها بد جا افتاده (که چاق‌کننده است و...) اما سیب زمینی فواید بسیاری دارد از جمله اینکه انواع سفید آن (که رنگ روشن‌تری دارند) برای سلامت قلب مفید هستند. دکتر کلاینر می‌گوید:�مقدار زیاد ویتامین 6 B موجود در سیب‌زمینی مقدار اسید آمینه هوموسیستنین را تنظیم می‌کند که در برابر بیماری‌های قلبی اثر حفاظتی دارد.� یک سیب‌زمینی متوسط پخته شده 20 درصد بیشتر از نیاز روزانه شما ویتامین 6 B دارد.

ایده جدید: سیب‌زمینی پخته را با کنسرو ماهی تن و لوبیا سبز مخلوط کرده و روی آن سرکه بریزید تا یک سالاد فوق‌العاده داشته باشید.

زرد: بمب انرژی، عینک سلامت

انرژی خود را زیاد کنید

اغلب مردم تصور می‌کنند، پرتقال ابرقهرمان ویتامین C است اما واقعیت این است که فلفل دلمه‌ای زرد تقریبا سه ونیم برابر پرتقال ویتامین C دارد. بنابر نتایج تحقیقی که به‌تازگی در دانشگاه آریزونا انجام گرفته افرادی که از مکمل‌های ویتامین C استفاده می‌کردند بیشتر از افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند چربی می‌سوزانند. پروفسور �کارول جانستون�، مدیر بخش تغذیه دانشگاه آریزونا می‌گوید:� بدن شما برای ساخت کارنیتین به ویتامین C نیاز دارد. کارنیتین در عضلات باعث تبدیل چربی به انرژی می‌شود.�

ایده جدید: فلفل دلمه‌ای زرد را به‌عنوان طعم‌دهنده در انواع ساندویچ‌ها استفاده کنید.

نفخ نکنید

آناناس میوه‌ای است که جلوی ایجاد یک مشکل اعصاب خردکن را می‌گیرد. به گفته پروفسور �جانی بودن� متخصص تغذیه، آناناس حاوی بروملین است؛ آنزیمی که غذا را خرد کرده و کمک می‌کند تا غذا سریع‌تر در سیستم گوارشی حرکت کند و احتمال نفخ و تجمع باد و یبوست در شکم را کمتر می‌کند.

ایده جدید: با آناناس، پیاز قرمز و نعناع، سالاد درست کنید.

واضح‌تر ببینید

یک دلیل دیگر برای لذت بردن از ذرت(بلال)؛ این ماده غذایی خوشمزه مملو از 2 آنتی اکسیدان است به نام‌های زیاگزانتین و لوتئین که از آنها با عنوان عینک‌های طبیعی یاد می‌کنند. زیاگزانتین و لوتئین در کنار هم جلوی تاثیرات مخرب نورهای مضر را که به چشم آسیب می‌رسانند می‌گیرند.

ایده جدید: روی بلال مخلوطی از کره و سبزی‌های خردشده معطر و نمک بریزید.

سبــــز: میوه‌هایی برای روح شما

نگین می‌شوید

سبزی محبوب ملوان زبل فواید متعددی از جمله برای پوست دارد. ویتامین A موجود در اسفناج از پوست در برابر آسیب‌های اشعه ماورای بنفش محافظت کرده و تکثیر جایگزین شدن سلول‌های جدید به‌جای سلول‌های قدیمی و مرده را به شکلی مطلوب امکان پذیر می‌سازد. بدین‌ترتیب پوست همواره شاداب و درخشان باقی می‌ماند.

ایده جدید: اسفناج را خرد کرده و بخارپز کنید. آن را با سیر خرد شده، آبلیمو و روغن زیتون میل کنید.

لاغر شوید

گلابی می‌توان باعث غلبه بر احساس گرسنگی شود. دانشمندان برزیلی در مطالعه‌ای به 2 گروه زنانی که اضافه وزن داشتند رژیم غذایی مشابهی داده و فقط به یک گروه روزی 3 عدد گلابی سبز دادند و به گروه دیگر همان مقدار کالری شیرینی دادند. نتیجه اینکه آنهایی که میوه خورده بودند بیشتر لاغر شدند. گلابی حاوی مقدار زیادی آب و فیبر است و به‌مدت طولانی تری فرد را سیر نگه می‌دارد. به علاوه قند خون را در وضعیت متعادل حفظ کرده و از پرخوری پیشگیری می‌کند.

ایده جدید: گلابی را ریز کرده و با آن یک تارت خوشمزه درست کنید و روی آن عسل بریزید.

سر حال شوید

احساس فرسودگی می‌کنید؟ به‌جای اینکه زانوی غم بغل بگیرید یک آووکادو بخورید. آووکادو غنی از چربی تک‌رشته‌ای غیراشباع بوده که باعث سرحال شدن و رفع خستگی می‌شود. دکتر سوطان کلاینر، متخصص تغذیه می‌گوید: �ساختار اساسی سلول‌های مغزی از چربی است. اگر به اندازه کافی غذا نخورید کج خلق، بداخلاق و افسرده خواهید شد. فقط حواستان باشد چربی سالم استفاده کنید.�

ایده جدید: آووکادو را خرد کرده و در آبلیمو و روغن زیتون بخوابایند و سپس سرخ کنید و کمی نمک بزنید.
هر روز با دستورات آشپزی و شیرینی پزی سرآشپزباشی همراه باشید. http://sarashpazbashi.com
سلام به همگی.
من الان یک هفته ست که تحت نظر دکتر تغذیه رژیمم. خیلی گرسنگی می کشم اما انگیزم قویه و شاید باورتون نشه اما تصمیم دارم 15 کیلو لاغر شم و بشم 55. ماه دیگه نوبت دارم ببینم چقدر کم کردم. برام آرزوی موفقیت کنید!!!
بچه ها یه سری مطلب گرفتم حتما بخونیدشون. توی خوندن تنبلی نکنیدا! به دردتون می خوره. می تونید توی وورد ذخیرشون کنید و هر وقت حوصله داشتید بخونید:

*سوخت و ساز (متابولیسم)بدن را افزایش دهیم:

ارتقا متابولیسم یا سوخت و ساز بدن و سوختن کالری بستگی به عوامل متعددی دارد. بعضی افراد متابولیسم پر سرعتی را به ارث می برند. مردان بیشتر از زنان کالری مصرف می کنند ، حتی در زمان استراحت! ودر مورد اغلب افراد باید گفت که با ورود به سن 40 سالگی متابولیسم کندتر می شود. اگر چه نمی توان این فاکتورها – سن، جنس، ژنتیک- را کنترل نمود اما راههایی نیز وجود دارد که به کمک آن می توان متابولیسم و مصرف کالری را ارتقا بخشید.
(1 تقویت ماهیچه ها: بدن انسان به طور مداوم- حتی در زمان استراحت- کالری مصرف می کند. اما سرعت متابولیسم در وضعیت استراحت برای افرادی که ماهیچه های بیشتری دارند به مراتب زیادتر خواهد بود. هر یک پوند از ماهیچه ها حدود 6 کالری در روز برای حفظ و پایداری خود مصرف می کند در حالیکه مصرف کالری توسط بافت چربی تنها 2 کالری در روز است. این تفاوت کوچک در طول زمان تاثیر به سزایی را حاصل می کند. بعلاوه بعد از مداومت بر تمرینات ورزشی، ماهیچه های تمام بدن فعال می شود و به همان نسبت سرعت متابولیسم روزانه افزایش می یابد.
(2 تمرینات ایروبیک: این نوع ورزش اگرچه ماهیچه های قوی نمی سازد اما سرعت متابولیسم را تا ساعت ها بعد از تمرین افزایش می دهد. این نوع تمرینات سرعت متابولیسم را حتی در زمان استراحت افزایش می دهد و در این زمینه بهتر از ورزش های ساده عمل می کند.
(3 افزایش مصرف مایعات: بدن برای پردازش کالری نیاز به آب دارد. حتی کم آبی بسیار مختصر بر میزان متابولیسم تاثیر می گذارد. توصیه می شود که قبل از هر نوع وعده غذایی و مصرف خوراکی به طور کلی، یک لیوان آب نوشیده شود. همچنین توصیه می شود که به جای خوردن چیپس ، چوب شور و.... از میوه ها و سبزیجات تازه تناول شود.
(4 نوشیدن مایعات خنک و سرد: این نوع مایعات باعث سوختن کالری بیشتر در هنگام هضم می شود. محققان معتقدند که 5 یا 6 لیوان آب سرد و خنک باعث مصرف 10 کالری در روز می شود.
(5 افزایش وعده های غذایی: خوردن وعده های غذایی سنگین و با فواصل زمانی طولانی باعث کاهش سرعت متابولیسم می شود. در حالیکه خوردن غذایی مختصر و ساده در فواصل زمانی 3 تا 4 ساعت ، فرآیند سوخت و ساز را فعال نگه داشته و مصرف کالری را ارتقا می بخشد. بعلاوه این افراد در وعده های غذایی اصلی، کمتر می خورند.
(6 چاشنی غذا را زیاد کنید: غذاهای چاشنی دارحاوی ترکیبات شیمیایی خاصی است که متابولیسم را افزایش می دهد. خوردن یک قاشق چای خوری فلفل قرمز و.... باعث ارتقا متابولیسم تا 23% می شود. بعضی مطالعات مدعی است که این تاثیر تنها برای مدت کوتاهی (حدود یک ساعت) دوام دارد. اما مداومت به این کار تاثیر مورد نظر را نیز طولانی تر می کند.
(7 افزایش مصرف پروتئین: مصرف کالری در هنگام هضم پروتئین ها بیشتر از سایر انواع غذاهای چربی دار و یا شیرین است. منابع سالم پروتئینی عبارتند از: گوشت گاو کم چرب، لبنیات کم چرب، آجیل، لوبیا، تخم مرغ و...
(8 نوشیدن قهوه سیاه: اگر عادت به نوشیدن قهوه داشته باشید می دانید که نوشیدن قهوه باعث افزایش انرژی و تمرکز می شود. دلیل این تاثیر به خاطر افزایش متابولیسم در کوتاه مدت است. قهوه تیره بدون هیچ گونه ترکیب اضافی نظیر شیر، شکر و .. .. باعث افزایش مصرف کالری می شود.
(9 نوشیدن چای سبز: نوشیدن چای سبز و یا چای اولانگ(نوعی چای چینی که پیش از خشک کردن قدری تخمیر شده است) حاوی کافئین و کاتچین می باشد که متابولیسم را برای مدتی افزایش می دهد.
(10 از رژیم های سخت و فشرده اجتناب کنید: این نوع رژیم ها که باعث مصرف کمتر از هزار کالری در روز می شود، متابولیسم را کاهش می دهد . این نوع رژیم ها اگرچه باعث کاهش وزن می شود اما درصد قابل توجهی از این کاهش وزن مربوط به کم شدن توده ماهیچه ای است. هر چه قدر ماهیچه ها کمتر شود سرعت متابولیسم نیز کاهش می یابد.

تاثیر غذاها و نوشیدنی های مختلف در مقایسه با آنچه واقعا برای کاهش وزن لازم است، قابل مقایسه نمی باشد. در واقع می توان گفت هیچ چیز مثل ورزش و افزایش بافت ماهیچه ای به سوخت کالری بیشتر کمک نمی کند. انجام ورزش صبحگاهی در این بین تاثیر ویژه ای دارد.

منبع:سلامت نیوز(مجله پزشکی جمهوری اسلامی ایران)
2810