سلام
من علیرضا صدیق منش هستم، روانشناس و مدیر کلینیک نی نی سایت
متناسب با این عنوان برای ایجاد آگاهی بیشتر مطالبی رو عرض می کنم.
ازدواج در سنین پایین بطور قطع مشکلات جسمی، روانی و اجتماعی برای فرد ایجاد خواهد کرد. امروزه پزشکان و روانشناسان ازدواج در سنین پایین را کاملا مردود می دانند.
مشکلات جسمی :
بارداری های زودهنگام و افزایش ریسک جانی برای مادران، خشونت خانگی، افزایش ریسک ابتلا به بیماری های مقاربتی
وقتی دختران در سنین پایین ازدواج می کنند و در بارداری زودهنگام قرار می گیرند، این مسئله موجب تحلیل قوای جسمی آنها شده و این موضوع افزایش خطر مرگ و میر مادر و نوزاد را در پی خواهد داشت.
یکی دیگر از پیامدهای ازدواج زودهنگام افزایش خشونت خانگی است. زیرا در سنین پایین دختران مهارت های پایینی برای برقراری ارتباط مؤثر با همسر و کنترل خشم و استرس دارند و ممکن است این ناتوانی موجب شود همسر به فکر کنترل بیشتر آنها بیفتند و این آسیب های فیزیکی و روانی بسیار بیشتری را نسبت به ازدواجهای بهنگام در پی خواهد داشت.
در ازدواج های زودهنگام به دلیل ناآگاهی و فقر اطلاعاتی در سنین پایین ممکن است این دختران وارد روابطی شوند که مورد سوء استفاده قرار گیرند و عدم رعایت بهداشت جنسی به دلیل سن کم می تواند احتمال ابتلا به بیماری های مقاربتی را افزایش دهد.
مشکلات روانی: کاهش اعتماد به نفس
هر فرد باید در دامنه های سنی مختلف یک سری مهارت ها را کسب کند و اگر فردی در سنین 10 الی 14 سالگی ازدواج کند یکباره بدون سپری کرن دوره نوجوانی وارد دوره بزرگسالی می شود واین امر مانع از کسب مهارت های لازم شده و موجب می شود این دختران در روابط بین فردی احساس ضعف و ناتوانی داشته باشند. از سوی دیگر سن پایین زمینه های کنترل این دختران از سوی همسر و خانواده همسر را فراهم کرده و تضعیف اعتماد به نفس را در آنها تسریع می کند.
مشکلات اجتماعی: جدایی از خانواده و همسالان، طلاق، از دست دادن فرصت های آموزشی
ازدواج زودهنگام نوجوان را خیلی زود از خانواده و همسالانش جداکرده واین جدایی موجب اختلال در رشد اجتماعی و عاطفی وی می گردد. این افراد احساس طرد شدن از خانواده و اضافی بودن می کنند و فاصله ای که از خانواده گرفته اند برایشان آزاردهنده است.
نوجوانان برای الگویابی و هویت سازی و برای رشد شخصی و اجتماعی نیازمند تعامل با همسالان هستند.
همچنین طلاق به دلیل تغییر کردن معیارها و از دست دادن فرصت تحصیل از پیامدهای روانی و اجتماعی هستند.