سلام به همگی، من تازه ۷تیرماه ۱۴۰۳ متوجه بیماری پسرم شدم. تقریبا از پارسال که پیش دبستانی رفت هر ماه۳روز (به جز ویروس های دیگه که در پاییز و زمستون بودن) درگیر تب بودیم.
❗جالبه هر دفعه هم تشخیص ویروس میدادن میگفتن برو سه روز دیگه اگه تبش قطع نشد بیا آنتی بیوتیک شروع کن!
✅بالاخره بعد آزمایش کلی که دکتر حمیدرضا صفایی نوشتن، خیر ببینن مارو برای مشاوره با دکتر عفونی فرستاد پیش👈🏼دکتر علیرضا ناطقیان که فوق تخصص عفونی بود تشخیص مارشال رو دادن!
انقدر سر دکتر شلوغ بود ما ۱۲و نیم شب نوبتمون شد ولی واقعا همه راضی بودن اونجا از تشخیص هاشون!
همینکه فقط با شنیدن علائم و آزمایش خیلی سریع و قاطع به ما گفتن سندروم مارشاله واقعا عالیه!
بعد از چندین ماه درگیری برای اینکه بفهمیم آخه چرا وقتی خونه هم هست تب میکنه و دکترا میگفتن ویروس تو هواست گرفته🤦🏼♀️
خلاصه الان ۶سال و نیمه شه.هر هفته متاسفانه حملات مارشال رو داریم.❌دکتر گفت با توجه به اینکه من بیش از صد تا بیمار مارشالی تحت نظر دارم از امروز به بعد برین سبک زندگیتون رو پر از آرامش کنید! ❗استرس باعث میشه حملات مارشال شروع بشه واقعا همینطوره !پسرم خیلی آرومه! میبینم وقتی پسرم با بچه های فامیل که خیلی لجشو در میارن حرصو جوش میخوره فرداش دقیقا گلودرد و تب شروع میشه!
✅👈🏼پس بیاین تمام تلاشمون رو کنیم بچه ها تا حد امکان در آرامش باشن و دچار تنش نشن! تا ۱۰و نیم سالگی گفتن احتمالا خودش خود به خود برطرف میشه!
گفتن تو نت هم همه مطالب رو در مورد سندروم مارشال یا PFAPA مطالعه کنم. قرص هم ۲تا موقع تب پردنیزولون ۵ داده. اصلش استرس حذف بشه برای این بچه ها! در ضمن آلرژی پسرم هم به شدتتتت بالا بود در آزمایش!
علائم:
تب دوره ای
سردرد
التهاب لوزه ها
گلودرد
تبخال سفید (انتهای گلو یا لوزه) که خود به خود هم برای پسرم از بین میره_پس گلو رو با چراغ کنید
❌دکتر گفت اگه تب کرد/آبریزش بینی _اشک چشم_یا علائم سرماخوردگی نداشت اون موقع بهش فقط میتونیم این قرص رو بدیم چون توی زمستون و پاییز با ویروس های سرماخوردگی ممکنه اشتباه گرفته بشه! باید خیلی دقت کرد که قرص رو فقط در صورت حملات مارشال بهشون بدیم!
امیدوارم مطالبم برای خانواده هایی که مثل ما چندین ماه بدنبال دلیل تب های مکرر کودکانشون هستن مفید باشه🌺