حالا کافه نمیری ممکنه از چیزی خوشت بیاد یا لازمت بشه یا تولد کسی بشه. یعنی میگم ۱۰۰ درصد پولت رو پس انداز نکن.
خرج غیر واجب هم خرجی هست که تنها و تنها بر اساس اینکه خوشت اومده خریدی. یعنی نبودنش خللی برات ایجاد نمیکنه. با وسیله دیگه ای که سالم هست، کارت راه میفته
مثلا ۳ تا ساعت داری مثلا دوتا بند فلزی و یک بند چرمی. این سه تا با هر استایلی ست میشه. ساعت بعدی رو وقتی بخر که اینها خراب شده باشن. در مورد کیف و لباس و لوازم آرایشم همینطور.
مثلا کتاب رمان لازم نیست همیشه بخری. با ۵۰ هزار تومن عضو کتابخونه شو و تا یک سال سالی دوتا کتاب بخون.
اگه کتاب کمک آموزشی که خیلی گرونه میخری، ببین زمان تخفیفاتشون کی هست. یا با دقت توی کتابخونه مدرسه رو ببین که نمیشه همون کتاب یا جایگزین مشابه پیدا کنی؟
من سال کنکورم بیشتر کتاب های کمک آموزشی رو از کتابخونه مدرسمون دو هفته ای میگرفتم. با همون ها کارم راه میفتاد و چیزی که دوست داشتم قبول شدم.
شاید باورت نشه من مدرسه دولتی میرفتم و همونجا یک همکلاسی داشتم اسمش سارا بود. من قلمچی میرفتم اونم میرفت. من کلاس کنکور مدرسه میرفتم اونم میرفت. اون پزشکی مشهد قبول شد الانم رزیدنت قلب یکی از بیمارستان های مشهد هست. یعنی تخصصش هم مشهد قبول شد. و من یکی از شاخه های کشاورزی. درسته علاقه دارم و چیزی که الان هستم آرزوی نوجوونیم هست، اما نمیشه برتری پزشکی رو انکار کرد. هم درآمد هم شان اجتماعی هم آینده. یعنی میخوام بگم خودت بخواه و برای آینده ات از الان برنامه بریز. من تازه از سال پیش دانشگاهی برای کنکور خوندم. اما اگه رشته تاپ میخوای باید از سوم دبیرستان بخونی
اگه مثلا با اسنپ میری و میای ببین رفت و آمد با اتوبوس و تاکسی و مترو چطوره.
اگه هرروز خوراکی از مدرسه میخری، از خونه ببر و پول خوراکی رو پس انداز کن. مثلا فقط یک روز در هفته رو به خودت اجازه بده خوراکی هیجان انگیز بخری. هم چاق نمیشی هم پولت میمونه. یا مثلا وقتی نمره خوب گرفتی به خودت جایزه بده
درضمن همون اول که پول تو جیبی میگیری بلافاصله نصفش رو تبدیل به طلا کن و خودت رو ملزم کن با نصف دیگه بگذرونی. و فقط به هدفت فکر کن.
دور و برت رو نگاه کن ببین چطوری میتونی پولت رو برای آینده ات پس انداز کنی به نحوی که به زندگیت آسیبی وارد نشه.
ببین قشنگم دانشگاه دولتی تاپ قبول شی، خیلی از هزینه هات کم میشه. من استخر میرم ساعتی ۱۵ هزار تومن. غذای دانشگاهمون ۱۲ هزار تومن و ۱۵ هزار تومنه و کیفیتش به نظر من قابل قبوله. خوابگاه بچه ها میگیرن ترمی ۵ میلیون تومن یعنی ماهی ۱ و ۵۰۰ حدودا پول جا میدن.
من براش زحمت کشیدم و الان دارم کیفش رو میبرم. تو هم اگه دلت میخواد آینده ات یک دانشگاه خوب باشه الان فکرش رو بکن. هر رشته ای رفتی مهم نیست حتی آنلاین شاپت رو هم میتونی راه بندازی اما دانشگاه دولتی روزانه برو.
کسی از آینده خبر نداره.