2794

عدم کنترل عصبانیت و پرخاشگری

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 103 بازدید 1 تبادل تجربه

سلام خسته نباشید. من خیلی عصبی و پرخاشگر و عجول هستم و خیلی زود قضاوت میکنم اصلا نمیتونم خودمو کنترل کنم صبر داشته باشم نمیتونم درست تصمیم بگیرم خیلی عصبی بشم خودمو میزنم

چطوری خودمو کنترل کنم و رو اعصابم تسلط داشته باشم؟ میترسم با کارام شوهرم رو از خودم زده کنم.

اطلاعات تکمیلی

سن ۱۸ جنسیت زن شغل محصلم وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام به شما خانم جوان☺

ابتدا بهتون تبریک میگم که برای خودتون وقت میذارید و برای بهبود شرایطتون تلاش میکنید و ممنون که به این سایت مراجعه کردید👏🌹

اینکه خیلی عصبانی هستید و پرخاشگر هستید رو کلی مطرح کردید و توضیح ندادید که در چه موقعیتهایی، به هر حال نکاتی وجود دارند که عرض میکنم.

لازم به ذکر است که خشم یکی از احساسات مفید و ضروری برای زندگیست چرا که باعث حفاظت و حمایت ما میشود، آنچه که وجود آن را منفی میکند حضور فراوان و  نابهنگام آن است به این معنا که تجربه احساس خشم به میزان زیاد در زمان و مکان و موقعیت نامتناسب. یعنی شما در جایی که نیاز نیست احساس خشمگینی زیاد داشته باشید و واکنش نشان دهید.
 
خیلی وقتها عصبانیت ما ناشی از نوع تفکر ما هست

اینکه با خودمون چگونه فکر میکنیم؛ مثبت یا منفی مثل اینکه: من دختر ضعیفی هستم(منفی) ، من هیچی بلد نیستم(منفی)، کسی منو دوست ندارد( منفی)، من زن قشنگی نیستم(منفی) و ....

به چه چیزهایی فکر میکنیم؛ گذشته که شامل  ناراحتیها و دلخوریها ،مشکلات، کم کاریهای خودمان و دیگران و ...
یا به آینده؛ کارها و اهدافی که قرار هست انجام شوند وکلا اتفاقاتی که پیشبینی میکنیم در آینده رخ خواهند داد و معمولا همراه هست با منفی نگری مثل اینکه: فردا امتحانمو قبول نمیشم و ...
و کمتر بر وضیعت کنونی و حال متمرکز هستیم.

 خشم و عصبانیت حاصل ناکامی است، اینکه برای رسیدن به مقصود با موانعی روبرو میشویم و رسیدن ما را به مقصودمان سخت تر میکند.حال در نظر بگیرید که گذشته رو که همراه هست با تجربیات خوب و بد و ناکامیهایی که وجود داشته را نمیتوانیم تغییر دهیم که خود این امر مجددا ایجاد ناکامی و نهایتا خشم را ایجاد میکند چرا که ذهن ما متمرکز بر گذشته است. همینطور نسبت به آینده، اینکه هیچ ضمانتی وجود نداره که چه اتفاقی خواهد افتاد و توام هست با ابهام.

نکته دیگر اینکه، یکی از دلایلی که ما دچار قضاوت عجولانه میشویم این است که نسبت به خودمون دچار تردید میشویم به این معنا که نسبت به تفکر و احساس و رفتار خودمان شناخت و یقین نداریم مثلا وقتی یک رشته ای رو انتخاب میکنیم، نسبت به علت انتخاب آن و میزان علاقه خودمان به آن تردید داریم و به دنبال آن چنین انتخابی را در دیگران قضاوت میکنیم یا در مورد خودمان ارزیابی و شناخت منفی داریم و همین امر باعث میشود که زودتر رفتار دیگران را قضاوت کنیم و طبیعتا این قضاوت مثبتی نخواهد بود. مثل وقتی که من خودم را زشت و بدقیافه ارزیابی میکنم و فکر میکنم که دیگران هم منو زشت و بدقیافه میبینند (قضاوت). اینها تنها مثالهای کوچکی برای درک موضوع هستند.
خیلی وقتها خشم ما حاصل سرکوب هیجاناتمان هست مثل زمانیکه با دوستتان اختلاف نظر دارید و نمیتوانید به درستی راجع به ناراحتیتان صحبت کنید و به توافق برسید.
علاوه بر دلایل روانشناختی که ذکر شد، دلایل فیزیولوژی و بیولوژی هم میتواند در ایجاد و میزان خشم دخیل باشند مثل کم کاری یا پرکاری تیروئید، کمبود آهن و  اختلال در میزان ترشح هورمنها
که خوب است برای اطمینان یک چکاپ پزشکی هم داشته باشید☺
 
نکات ذکر شده به علت وقوع خشم اشاره دارند که با تامل و آگاهی و شناخت آنها میتوانیم کمتر دچار خشم و عصبانیت《نابهنگام》 شویم و هیجاناتمان را بهتر مدیریت کنیم.

برای اینکه چطور با خشممان برخورد کنیم که منجر به آسیب به خودمان و دیگران نشود هم راه کارهایی وجود دارند:
از لحظه ای که حس کردیم در درون عصبانی هستیم سعی کنیم یک وقفه زمانی را تا نشان دادن واکنش به آن موقعیت ایجاد کنیم مثل: خوردن آب یعنی برویم و یک لیوان آب بخوریم که خود این کار وقفه ای را ایجاد میکند، شمارش معکوس اعداد مثلا از 30، دور شدن از موقعیت، در صورت امکان نگاه کردن به یک تصویر خوشایند در دسترس، گوش دادن به موزیک در صورت امکان و در دسترس بودن آن، پیاده روی سریع، دوش گرفتن.
مواردی که ذکر شد با ترتیب و در نظر گرفتن موقعیت و شرایط هست.
توجه داشته باشید که همه اینها در جهت بهبود عملکرد شما و بهبود در روابط و زندگی شماست، اینگونه نباشد که در موقعیتی و در تعامل با دیگری برای رهایی از خشم به گونه ای رفتار کنید که آن دیگری را خشمگین تر کنید😉 مثلا طرف در حال گفت و گو با شما هست و موردی باعث خشم شما میشود و شما برای رهایی از این خشم به موزیک گوشیتان گوش کنید😁 این رفتار توهین و بی احترامی تلقی میشود و نتیجتا موجب پیدایش خشم زیاد در طرف مقابلتان خواهد شد.
پس بنا به شرایط و متناسب با آن میتوانید از این راه کارها استفاده کنید😊
بعد از استفاده از راه کار مناسب و عبور کردن از آن موقعیت به خودتان فرصت دهید تا راجع به آن موقعیت فکر کنید و به دلایل خشمتان با توجه به نکاتی که در ابتدا ذکر کردم، پی ببرید . با این کار از وقوع مجدد آن جلوگیری خواهید کرد.
اگر نکته ای هست که نیاز دیدید مطرح شود در خدمتتون هستم☺
موفق و شاد باشید🌹
 

تجربه شما

login captcha

سلام ممنون از نکات خوبی که مطرح کردین خیلی مفید بودن😍💟🌷🌷

من کم خونی شدید دارم، ممکنه بخاطر این باشه؟

چند هفته ایه که کپسول فیفول مصرف میکنم.

همسرم خیلی بهم کمک میکنه،

همیشه دل همسر و پدر و مادرمو میشکنم با رفتارام..

این راه حلی هایی که گفتین رو امتحان میکنم خیلی ممنون واقعا.