2794

شکایت همسرم به من در رابطه با خانواده اش

نام ارسال کننده محرمانه می باشد 66 بازدید

سلام. ممنون از اینکه وقت میذارید و راهکارهای مفید پیشنهاد میدید.

همسر من با خانواده اش، خصوصاً مادرش، ارتباط خوبی نداره و خیلی ازشون گله منده

میخوام بدونم وقتی درد دل و شکایتی ازشون پیش من میکنه، برخورد درست چیه و من چه رفتاری باید داشته باشم؟ گاهی که بهش میگم منظوری از فلان حرف و رفتار نداشتن یا چون دوستت دارن اینطوره و از این قبیل، خیلی عصبانی میشه‌ و میگه تو جانب داری اون ها رو میکنی و به من که همسرتم هیچوقت حق نمیدی. از طرفی دوست ندارم که منم پا به پاش غر بزنم و حرفاش رو تایید کنم (در صورتی که ۹۰٪ مواقع میدونم حق با همسرمه و ناراحتیش بی مورد نیست)

حالا من باید چه کنم؟ بهش پیشنهاد دادم که پیش مشاور بره و مسائلش رو با مادرش حل کنه، قبول کرده اما نمیدونم که مادرش هم قبول میکنن که رابطه ی ناسالمی بینشون در جریانه و باید مداوا بشه یا نه!


اطلاعات تکمیلی

سن ۲۸ جنسیت زن وضعیت تاهل متاهل
پاسخ مشاور

مشاور خانواده

سلام دوست عزیز

وقتی همسرتان ناراحت هستند، عصبانی هستند و صحبت میکنند بهتر است نه غر بزنید نه تایید کنید 

فقط گوش کنید.

گوش دادن همدلانه

عصبانیتش را بپذیرید

همسرتان به این دلیل عصبانی شده است که فکر می کند تنها راه این که شما به او گوش دهید همین عصبانیتش است. عصبانیت متقابل تنها کار را بدتر می کند.

 

از کانال های پشتی استفاده کنید

چهره بسیاری از کسانی که در مقابل سرزنش سکوت می کنند سرد و بی روح است. اگر شما از سکوت کننده ها هستید، یادتان باشد از علامت های بدنی گوش دادن استفاده کنید وگرنه همسرتان عصبانی تر خواهد شد. روانشناس ها به این علامت ها می گویند کانال های پشتی. نشانه هایی مثل گفتن «بله»، «می فهمم»، «اوهوم» یا تکان دادن سر.

 

گوش دادن فعال را بشناسید

بعضی وقت ها ما داریم با جان و دل به حرف های همسرمان گوش می دهیم اما کار خاصی انجام نمی دهیم که این گوش دادن را منتقل کنیم. سرمان را پایین انداخته ایم و گوش هایمان را تیز کرده ایم و گوش می دهیم و درک می کنیم. در این نوع از گوش دادن با این که شما اخلاقاً و وجداناً دارید گوش می دهید اما به طرف مقابلتان حس خوبی منتقل نمی کنید. شما او را در یک موقعیت مبهم قرار داده اید که نمی تواند متهمتان کند که به حرف هایش گوش نمی دهید و نه نشانه هایی از گوش دادن می بیند. در این حالت به جای این که ذهن طرفتان درگیر حرف های خودش و ادامه دادن صریح تر به آن ها شود، درگیر این ابهام می شود و معمولاً ترجیح می دهد که حرف هایش را زودتر تمام کند یا این که احتمالاً از شما بپرسد که آیا به حرف هایش گوش می دهید.

 

این حرف شما که «گوشم پیش شماست» هم معمولاً دردی را دوا نمی کند و بیشتر اعصاب همسرتان را به هم می ریزد. روانشناسان به این نوع گوش دادن تقریباً بی فایده می گویند گوش دادن منفعل.در مقابل در گوش دادن فعال علاوه بر این که ما دل و جانمان را هم به خدمت گوش دادن گرفته ایم، طوری رفتار می کنیم که این گوش دادن به طرفمان منتقل شود. از سر تکان دادن های معروف خبرنگاران گرفته تا برگرداندن یک خلاصه از حر ف های طرف به خودش می تواند نشانه گوش دادن ما باشد.فقط یادتان باشد که نه خودتان را گول بزنید و نه همسرتان را. این که شما بدون گوش دادن به حرف های طرف، فقط سرتان را تکان دهید یا لبخند بزنید، بالاخره شما را لو می دهد.

 

به زبان بدن خودتان توجه کنید

هیچ ضرورتی ندارد که با همسرتان موافق باشید. لازم نیست هنگام گوش دادن به او بفهمانید حرف هایش را قبول ندارید. سعی کنید از حالات چهره ای که همسرتان آن را حمل بر تمسخر و سرزنش می کند خودداری کنید. در این مواقع چشم ها را نچرخانید و لب هایتان را طوری به هم ندوزید یا طوری کج نکنید که همسرتان تصور کند او را مسخره می کنید.دو نوع حالت چهره دیگر هم هستند که نشانه نبود همدلی هستند. نگاه «شنونده سلطه گر» گویای این است که اگر همسرتان کلمه ای خلاف میل شما بگوید، فوراً او را محکوم می کنید.

وقتی که سر خودمان را به سوی پایین متمایل می کنیم و چنان با اخم به همسرمان چشم می دوزیم که انگار می خواهیم افکارش را کنترل کنیم، در واقع در نقش شنونده سلطه گر فرو رفته ایم.«چهره جدال طلبانه» هم همین قدر مخرب است. وقتی که سرمان را بالا می گیریم، طوری که از تیررس نگاه همسرمان خارج می شود و چانه رو به روی او قرار می گیرد، معنایش این است که «تنم برای یک دعوای حسابی می خارد». دست به سینه ایستادن هم همین معنا را می دهد.

با این تکنیک ها او متوجه میشود شمااو را درک کرده اید. بدون تایید و تکذیب حرف هایش.
وقتی کسی غمگین یا خشمگین است اصلا نیاز به توجیه یا بحثمنطقی ندارو مخصوصا وقتی درد دل همسران با یکدیگر باشد.

در مورد اصلاح رابطه ماذر فرزندی هم لزوما نیاز نیست مادر همسرتان هم مراجعه کنند اگر ایشون مایل به مراجعه داشته باشند حتما از مشاوره فردی نیز نتایج خوبی میگیرند که مهمترین آن عدم بهم ریختگی از رفتارها و حرف های مادرشان است.

شاد و موفق باشید🌹🌹🌹

تجربه شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha