این مورچه ها کرم دارند!
نی نی سایت: شاید باور کردنش سخت باشد اما مورچه ها ناقل کرم کبدی خطرناکی هستند که می تواند باعث بیماری انسان شود. دکتر بهادر حاجی محمدی رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد با بیان اینکه مورچه به طور غیرمستقیم آلودگی را از دامهای بیمار کسب میکند به ایسنا گفت: «مورچه ناقل کرم کبدی خطرناک به نام دیکروسلیوم دندریتیکوماست این کرم که حدوداً یک سانتی متر طول دارد، در کبد و مجاری صفراوی علفخوارانی نظیر بز و گوسفند و گاو رشد و تخم آن همراه با مدفوع دفع میشود.»
رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد بلعیدن سهوی مورچه آلوده را یکی از عوامل آلوده شدن انسان به این کرم انگلی دانست و گفت: اصولاً مورچهها به دلیل تحرک و جنب و جوش زیاد وارد غذای انسان نمیشوند مگر اینکه به کرم انگلی«دیکروسلیوم دندریتیکوم» آلوده شوند. مختل شدن فرآیند اجرایی مغز و در نهایت فلج شدن مورچه نشان دهنده آلوده شدن به این کرم انگلی است که در این صورت برای انسان هم خطرناک است. پس از بلعیدن مورچه آلوده، انگل دیکروسلیوم در کبد انسان مستقر، تکثیر و ممکن است تا سالها در کبد انسان زنده بماند.»
حاجی محمدی تخریب تدریجی کبد را یکی از آسیبهای جدی این کرم انگلی دانست و گفت:« برخی از دانشمندان معتقدند که آلودگی انسان به کرم دیکروسلیوم شبیه کوه یخی است که تاکنون فقط قله آن مورد توجه قرار گرفته، بنابراین باید بسیار جدی تر به آن توجه شود .اسهال مزمن، یبوست، درد ناحیه راست شکم، استفراغ، کاهش وزن، سوء هاضمه، و گاهی بزرگ شدگی کبد از علائم این بیماری در انسان است. از آنجا که مورچه به طور غیرمستقیم آلودگی را از دامهای بیمار کسب میکند، احتمال آلودگی به کرم دیکروسلیوم در مناطق روستایی به مراتب بیشتر از مناطق شهری است .مورچهها به مواد غذایی شیرین نظیر عسل، مربا، قند و شکر علاقه زیادی دارند، لذا از این غذاها باید محافظت شوند .»