1. صبحانه سالم برای خانم باردار
املت اسفناج، پنیر و گوجه فرنگی
مواد لازم برای تهیه املت بارداری:
- 2 عدد تخم مرغ
- 3 قاشق سوپ خوری شیر
- یک پیمانه اسفناج خرد و پخته شده
- 1 عدد گوجه فرنگی
- یک عدد پنیر گودای ورقه شده
- یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون خالص
طرز تهیه صبحانه سالم بارداری:
- گوجه فرنگیها و اسفناج را داخل ماهی تابه تفت دهید تا آب هر دو کشیده شود.
- سپس تخم مرغ ها را داخل یک کاسه بشکنید و آنها را با شیر هم بزنید.
- نمک و فلفل را به مقدار مجاز و دلخواه اضافه کنید.
- ماهیتابه را با حرارت ملایم گرم کرده، بعد روغن زیتون را اضافه کنید. سپس تخم مرغ زده شده را به آرامی داخل ماهیتابه بریزید.
- وقتی تخم مرغ به اصطلاح خودش را گرفت پنیر را در یک سمت ماهیتابه قرار دهید تا کمی نرم شود. سپس به کمک کفگیر سمت دیگر را روی آن تا کنید.
- اجازه دهید املت شما یک دقیقه در این حالت بماند. سپس آن را برگردانید و بعد از یک یا دو دقیقه، صبحانه لذیذ شما آماده میشود.
چرا این غذای سالم برای دوران بارداری مفید است؟
اسفناج با داشتن اسید فولیک و آهن یکی از غذاهای سالم دوران بارداری است. پس برای شروع یک روز خوب این املت مناسب برای دوران بارداری را به سادگی تهیه کرده و از خواص این غذای سالم برای خودتان و جنین بهرهمند شوید.ناهار
2. ناهار سالم و خوشمزه برای مادران باردار
چلو گوشت سالم برای دوران بارداری
مواد لازم برای تهیه چلو گوشت:
- 250 گرم گوجه گیلاسی
- 2 و نیم پیمانه روغن زیتون
- یک قاشق سوپ خوری پودر کاری
- یک قاشق چای خوری زیره
- یک قاشق چای خوری دارچین
- 400 گرم گوشت گوساله خرد شده
- یک پیمانه برنج
- 700 میلیلیتر آب مرغ کم نمک
- یک چهارم پیمانه کشمش بیدانه
- 3 عدد پیازچه خرد شده
- نصف پیمانه جعفری خرد شده
طرز تهیه این غذای سالم مناسب برای باردارها:
- یک ماهیتابه بردارید، نصف روغن زیتون را داخل آن بریزید و سپس گوجههای گیلاسی را داخل آن تفت دهید. بعد از اینکه گوجه ها آب انداختند اجازه دهید 25 دقیقه روی حرارت بمانند.
- یک قابلمه بزرگ بردارید و باقیمانده روغن را داخل آن بریزید. پودر کاری، زیره، دارچین و تکههای گوشت را به قابلمه اضافه کرده و حدود 5 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت قهوهای شود. سپس داخل قابلمه آب بریزید و اجازه دهید گوشت کاملاً بپزد.
- برنج را داخل آب مرغ بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید. سپس آن را صاف کرده کنار بگذارید.
- برنج را با گوشت و ادویه، کشمش، گوجه گیلاسی و همینطور پیازچهها مخلوط کرده، داخل ظرفی بریزید و این غذای سالم را در ظرف مناسبی سرو کنید.
چرا این غذای سالم در دروان بارداری مفید است؟
گوشت گوساله هم با داشتن آهن و اسید فولیک به سلامت زنان باردار و جنین کمک میکند.3. شام سالم برای مادران باردار
سوپ زنجبیل و هویج در دوران بارداری
برای تهیه این سوپ در دوران بارداری به این مواد اولیه نیاز دارید:
- 4 قاشق سوپ خوری کره
- 680 گرم هویج پوست گرفته و خرد شده
- یک عدد پیاز خرد شده
- نمک به مقدار لازم و مجاز در دوران بارداری
- یک قاشق سوپ خوری زنجبیل خرد شده تازه
- نصف قاشق چای خوری رنده پوست لیمو
- 2 پیمانه آب مرغ یا عصاره سبزیجات
- 2 پیمانه آب
- پیازچه یا سایر سبزیجات خرد شده برای تزیین(اختیاری)
طرز تهیه سوپ بارداری
1. کره را داخل یک ماهیتابه ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم آب شود. سپس هویج، پیاز و نمک را داخل تابه ریخته کمی تفت دهید. اجازه دهید مواد ده دقیقه داخل ماهیتابه تفت داده شوند.2. زنجبیل، رنده پوست لیمو،آب مرغ یا سبزیجات و همینطور آب معمولی را اضافه کنید و اجازه دهید جوش غذای شما به جوش بیاید و 20 دقیقه بپزد تا هویجها نرم شوند.
3. به کمک یک گوشتکوب برقی سوپ را بهصورت پوره درآورید. اگر همزن دستی ندارید با یک گوشتکوب معمولی این کار را انجام دهید. در نهایت سوپ را با مواد دلخواه تزیین کنید تا این غذای سالم برای دوران بارداری آماده شود. اگر میخواهید آن را بهصورت سرد مصرف کنید قبل از مصرف حداقل 2 ساعت سوپ را داخل یخچال قرار دهید.