نینیسایت: محققان دانشگاه استنفورد توانستند با درمان جدید سرطان، دستگاه ایمنی موشها را برای هدفگیری تومورهای بدنشان تحریک کنند و موفقیت قابل توجهی کسب کنند.
بعد از تزریق مستقیم ترکیبی از دو محرک سیستم ایمنی به تومورهای سخت در موشها، محققان اعلام کردند این واکسیناسیون تمام آثار تومورهای سرطانی هدف را از تمام بدن حیوان- شامل متاستازها که قبلا درمان نمیشدند- از بین برده است.
به گفته دکتر لوی، سرپرست این تحقیقات، با این دستاورد دیگر نیازی به شناسایی نقاط خاص در سیستم ایمنی نیست و نیازی به فعال کردن کل دستگاه ایمنی یا سفارشیسازی برای دستگاه ایمنی بیمار ندارد.
در حال حاضر یکی از دو محرک سیستم ایمنی که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت، برای استفاده در انسانهای مبتلا به سرطان تایید شده است و دیگری، در مرحله آزمایشگاهی قرار دارد.
بر اساس این مطالعه وقتی سیستم ایمنی متوجه سلولهای سرطانی در بدن میشود، سلولهای T دستگاه ایمنی به تومور حمله میکنند اما به مرور زمان، تومور راههایی برای غلبه بر سلولهای ایمنی پیدا میکند و به رشد خود ادامه میدهد.
حالا در آزمایش دکتر لوی، سلولهای T مبارزه با سرطان در دستگاه ایمنی، با تزریق یک میکروگرم (یک میلیونیم از یک گرم) از دو تقویتکننده سیستم ایمنی به تومورهای لنفاوی موش، جوانسازی شدند. بعد همین سلولها از توموری که نابود کرده بودند، به سایر نقاط بدن رفتند تا هرگونه سرطان را در بدن شناسایی کنند.
با وجودی که این تزریق تمام تومورهای هدف در موش را از بین برد، سلولهای T حرکتی برای شناسایی تومور سرطانی در روده حیوان نکردند.
دکتر لوی در توضیح این اتفاق میگوید: در واقع تنها تومورهایی شناسایی شدهاند که پروتئینهایشان با پروتئینهای هدف در منطقه درمانشده مشترک بوده است؛ ما بدون نیاز به شناسایی دقیق پروتئینهای مورد هدف سلولهای T، آنها را مورد حمله قرار دادهایم.
این درمان در سرطانهای پوست، کولون و سینه در موشها موفقیتآمیز بوده است و به عقیده محققان هیچ محدودیتی در درمان دیگر سرطانها وجود ندارد.