2783
سایه عشق های قدیمی بر زندگی مشترک/ 4 اشتباه رایج در مواجهه با عشق نافرجام

سایه عشق های قدیمی بر زندگی مشترک/ 4 اشتباه رایج در مواجهه با عشق نافرجام

1395/10/06 بازدید2145

نی‌نی سایت: همه ما در طول زندگی‌مان به نوعی عشق را تجربه می‌کنیم. گاهی این عشق سرانجام خوشی دارد و به ازدواج ختم می‌شود و گاهی به یک عشق نافرجام تبدیل می‌شود؛ سرنوشت، اتفاقات و همه چیز دست به دست هم می‌دهند تا ما را از یکدیگر جدا کنند. بعد، ما می‌مانیم و یک دنیا خاطره که با یادآوری آنها زندگی می‌کنیم. در این حالت چه باید کرد؟ آیا باید خیلی زود فرد جدیدی را جایگزین کنیم تا عشق قدیمی فراموش شود یا اینکه به کسی که عاشقش بودیم، وفادار بمانیم و یک عمر را با خاطرات گذشته زندگی کنیم؟
این موقعیتی است که کاربران بسیاری در سایت ما با آن مواجه هستند و درباره‌اش این سوالات و سوالاتی از این دست را مطرح می‌کنند. برخی با وجود اینکه شخص جدیدی به زندگی آنها وارد شده هنوز درگیر خاطرات گذشته هستند و برخی نمی‌دانند با چه شرایطی می‌توانند وارد رابطه تازه‌ای شوند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم که برخی اشتباهات رایج در چنین شرایطی به همراه تعداد راهکار عملی برای برون‌رفت از آن را در ادامه شرح دهیم تا برای کسانی که دچار این وضعیت هستند، سودمند باشد. 

فائزه دشتی، کارشناس‌ارشد روانشناسی در مورد این موضوع به 4 اشتباه رایج اشاره می‌کند:
1. مسلما وارد شدن به یک رابطه دیگر و جایگزین کردن یک فرد صرفا برای فراموش کردن عشق نافرجام، آن هم در فاصله زمانی کم، راه‌حل خوبی برای حل مشکل نیست. این کار نه تنها کمکی به شما نمی‌کند بلکه بعد از مدتی دچار سردرگمی می‌شوید. این شرایط شما را در حالت تضاد قرار می‌دهد چون باعث می‌شود به طور مداوم و بی‌اختیار، فرد جدید را با عشق نافرجام خود در ذهن‌تان مقایسه کنید و در نتیجه از زندگی فعلی خود رضایت نداشته باشید. استمرار این وضعیت در نهایت باعث می‌شود بعد از مدتی نسبت به همسرتان احساس خوبی نداشته باشید.
2. سراغ گرفتن از عشق نافرجام اشتباه رایجی است. به بهانه‌های مختلف از جمله تبریک تولد، احوال‌پرسی، جست‌وجو در فضای مجازی و پروفایل شخصی فرد و... بعد از مدت زمان طولانی از او خبر نگیرید، این کار باعث می‌شود زخم کهنه دهان باز کند.
3. توصیه می‌کنم به هیچ وجه فرد جدید را با تجربه قبلی که داشتید از هیچ لحاظ (ظاهر، تحصیلات، رفتار، اخلاق و غیره) مقایسه نکنید، این کار فقط باعث حسرت شما می‌شود چون به علت ناکامی که داشتید، احساس‌تان می‌تواند اساس واقعی نداشته باشد و تجربه قبلی‌تان را بدون هیچ عیب و نقصی بدانید.
4. وقتی ذهن‌تان به گذشته می‌رود به او دستور ایست بدهید این یک تکنیک و راهکار درمانی هست که به آن (ایست ذهنی) می‌گوییم به محض این‌که ذهن بخواهد به گذشته سفر کند به آن یک ایست محکم می‌دهیم و از پیشروی آن جلوگیری می‌کنیم. مثلا به‌خود بگویید: دیگر نمی‌خواهم به این موضوع  فکر کنم.

او در ادامه 4 راهکار برای چنین شرایطی را توضیح می‌دهد:
1. به خودتان فرصت بدهید که زمان این درد را التیام بخشد. به‌شخصه اعتقاد دارم که سعی در فراموش کردن نکنید و به خودتان سخت نگیرید. به هر حال خاطرات خوبی در گذشته وجود داشته که فراموش کردن آنها امکان‌پذیر نیست. ما قرار نیست چیزی یا فردی را فراموش کنیم ما قرار است با مدیریت افکارمان، نسبت به خودمان و افکارمان آگاه باشیم و اجازه ندهیم هر وقت که دل‌مان خواست با یادآوری گذشته ذهن‌مان را درگیر کنیم؛ به عبارتی نباید اجازه بدهیم تفکر احساسی ما از تفکر منطقی‌مان پیشی بگیرد. گاهی این‌قدر در افکار گذشته غرق می‌شویم که هیچ لذتی از زمان حال خود نمی‌بریم.
2. همه ما انسان‌ها نیاز به شریک و دوست و همدم داریم و اینکه بخواهیم وفادار به عشق نافرجام گذشته باشیم، باعث می‌شود حال‌مان را از دست بدهیم و در آینده که نزدیکان واطرافیان‌مان دیگر کنارمان نیستند، تنهاتر شویم. پس عجولانه تصمیم نگیرید ولی به خودتان اجازه دهید بعد از گذشت مدتی که با توجه به اوضاع روحی و شدت رابطه قبلی شما متفاوت است، فرد جدیدی وارد زندگی‌تان شود تا بتوانید بار دیگر حس دوست داشتن ودوست داشته شدن را تجربه کنید.
3. به دنبال ویژگی‌های مثبت فرد جدیدی باشید که قرار است به عنوان همسر انتخاب کنید (یا در حال حاضر همسرتان است) چه خصوصیات اخلاقی دارد که خوش‌تان می‌آید آن را برای خود بزرگ جلوه دهید؟ در جمع دوستان از او تعریف کنید و با افتخار به دیگران معرفی‌اش کنید. سعی کنید با فرد جدید زندگی خود به مکان‌ها و جاهایی که در تجربه قبلی برای گردش می‌رفتید، نروید. 
4. بسیاری اوقات پیش می‌آید که ذهن ما آنقدر از گذشته پر شده که نمی‌توانیم به موضوع دیگری فکر کنیم. ذهن تا حد معینی گنجایش دارد و باید به نوعی از افکار نامطلوب و دوست نداشتنی خالی شود. بهترین کار در این زمان نوشتن است، کافی است هرچه در ذهن دارید بدون هیچ‌گونه انتخابی روی کاغذ بیاورید و هیچ‌چیزی را جا نیندازید. باید کاملا بدون سانسور و صادقانه بنویسید تا ذهن کاملا تخلیه شود.  بعد وقتی ذهن کاملا خالی شد، آن کاغذها را دور بیندازید یا حتی بسوزانید.
با راهکارهای ارائه شده و مدیریت افکارتان می‌توانید آینده را جایگزین گذشته کنید.

ارسال نظر شما

login captcha

هرچندمختصرولی بسیارمفیدوباارزش بود مرسی.

2788

پربازدیدترین ها