نینی سایت: فصل سرما که از راه میرسد با خودش خوراکیهایی میآورد که شاید به زیبایی و رنگارنگی میوهها و سبزیجات بهار و تابستان نباشد اما شک نداشته باشید که خواص بسیاری در خودشان دارند و کاملا مناسب این فصل آفریده شدهاند. یکی از این محصولات که شاید چهره چندان خوشایندی نداشته باشد یا بوی عطرآگینی از خود در فضا منتشر نکند و مزهاش نیز چنگی به دل نزند، شلغم است. شلغمی که اگر بخواهیم از خواصش برایتان بگوییم یک لیست بلندبالا باید نوشت و به شیوههای مختلف میتوان از آن استفاده کرد که در ادامه برایتان شرح میدهیم؛
شلغم خام
از شلغم خام به صورت رندهشده در سالاد فصل میتوانید استفاده کنید و با اضافه کردن سبزیجات دیگری در کنار آن یک سالاد رنگارنگ و مقوی تهیه کنید.
شلغم را جایگزین خیار کنید و بعد از رنده کردن ریز آن، با افزودن به ماست همراه با یک حبه سیر و کمی نعنای خشک آن را میل کنید.
از تعدادی شلغم خام استفاده کنید و آنها را به صورت چیپس و با برشهای نازک ببرید، بعد از آماده شدن کمی نمک و آبلیمو به آن اضافه کرده و سرو کنید.
آب شلغم را بگیرید و اگر طعم آن را به تنهایی دوست ندارید، آن را با سبزیجات و میوههای دیگر مانند هویج و سیب مخلوط کرده و بنوشید.
داخل یک شلغم خام را کمی خالی کنید و یک سوراخ ریز در انتهای آن بگذارید. بعد داخل شلغم را با کمی عسل پر کنید و آن را به شکلی که سوراخ به سمت پایین باشد در یک ظرف مانند لیوان بگذارید. چند ساعت زمان لازم است تا عسل با آب شلغم مخلوط شده و به شکل مایعی شلتر از حالت اولیه خود دربیاید تا بتواند از آن سوراخ ریز عبور کند. وقتی مایع ته لیوان جمع شد آن را بنوشید.
شلغم پخته
شلغم را همراه با لبو بپزید و سرو کنید یا همراه هویج، به و پیاز به صورت کبابی آماده کنید. برای کبابی کردن میتواند با افزودن مقدار کمی آب و حرارت ملایم آن را پخته و سپس کبابی کنید. سپس آنها را قطعه قطعه کرده و در ظرف بچینید. طعم و شکل آنها در کنار یکدیگر اشتهابرانگیز است.
در تهیه انواع سوپ و آش نیز میتوانید آن را به کار ببرید.
اگر شلغم را به صورت آبپز تهیه کنید، میتوانید از آب آن برای قرقره کردن و بخور دادن استفاده کنید
آب شلغم را با چای کمرنگ و عسل ترکیب کنید و نوشیدنی خوش طعمی بسازید یا کمی نعناع خشک به آن بیفزایید تا بوی شلغم را بگیرد.
شلغم در کنار تمام خواصی که دارد نفاخ و دیرهضم است که این مشکل را نیز میتوان با افزودن کمی آویشن یا زیره به شلغم پخته برطرف کرد.
درمانها
پوست: شلغم و مخصوصا آب آن درمانکننده جوش صورت و اگزماست.
کنترل قند خون:آب شلغم قند خون را نیز پایین میآورد به همین دلیل میتواند نوشیدنی خوبی برای آغاز روز باشد.
دستگاه گوارش: شلغم خام دارای مقادیری فیبر نامحلول در آب است که به دلیل تاثیر مثبتی که روی دستگاه گوارش دارد، برای کسانی که دچار یبوست مزمن هستند، مفید است.
مقابله با سرماخوردگی: از ترکیب شلغم خام و عسل نیز میتوان درمانگر ویروسها را ساخت. آب شلغم پخته را میتوانید قرقره کنید و برای مبارزه با عفونت از شلغم پخته استفاده کنید.
نظرات شما
جدیدترین پرامتیازترین