2783
چرا دندانت را سیم‌کشی کردی؟

چرا دندانت را سیم‌کشی کردی؟

1394/10/06 بازدید2275

نی‌نی سایت: همه ما می‌دانیم که زیبایی دندان‌های‌مان، یعنی ردیف بودن، سفید بودن و سلامت آن‌ها تا چه حد در چهره و ظاهرمان اهمیت دارد. نگه‌داری از دندان‌های‌مان تا حدودی به شخص ما بستگی دارد و اینکه تا چه میزان وقت صرف بهداشت آن‌ها می‌کنیم؛ با این همه در برخی مراقبت‌ها به پزشکی نیاز داریم که دندان‌های خراب ما را ترمیم کند یا برای ردیف‌های نامنظم آن چاره‌ای بیندیشد.

ارتودنسی یکی از راه های درمان ناهنجاری‌های دندانی است که باید از سوی خانواده‌ها جدی گرفته شود. اغلب ما فکر می‌کنیم ارتوندسی درمانی است که با هدف مرتب کردن دندان‌ها انجام می‌شود اما در واقع امروزه این راهکار شامل چیزی فرا‌تر از مرتب کردن صرف دندان‌ها می‌شود. با پیشرفت علم ارتودنسی، زمینه فعالیت تخصص ارتودنسی بسیار گسترده‌تر شده است و امروزه درمان ارتودنسی علاوه بر مرتب کردن دندان‌ها می‌تواند با نحوه قرارگیری دندان‌های جلو و عقب، دندان‌های مجاور و مقابل، برجستگی دندان‌ها، فرم لب‌ها و... روی فرم کلی صورت نیز تاثیر گذارد و آن را بهبود دهد. علاوه بر این‌ها ارتودنسی حتی می‌تواند روی بیان و تکلم افراد و نحوه جویدن غذا و عملکرد گوارشی آن‌ها نیز تاثیر بگذارد. بنابراین باید این درمان توسط والدین جدی گرفته شود و برای حل شدن مشکلات ارتودنسی از سن مناسب کودک اقدام شود.
 

دکتر پریسا مهراشتیاق، متخصص دندانپزشکی کودک و نوجوان، درباره این روش درمانی گفت: ارتودنسی، درمان ناهنجاری‌های دندانی_فکی است که شیوع بالایی دارند اما خیلی از ناهنجاری‌هایی که به وسیله ارتودنسی می‌توانند رفع ‌شوند و در بزرگسالی خودشان را نشان می‌دهند، در کودکی قابل پیشگیری بوده‌اند یا درمان ساده‌ای داشته‌اند.

او درباره زمان مناسب برای شروع رسیدگی به مشکلات ارتودنسی توضیح داد: اولین سن برای ویزیت ارتودنسی ٧ سالگی است، البته سن مناسب برای درمان مشکلات مختلف ارتودنسی متفاوت است. معمولاً سن طلایی درمان مشکلات فکی سن رشد است، در این سن می‌توان با پلاک‌های متحرک در رشد فک‌ها اثر گذاشت و رشد فکی را تحریک کرد یا از رشد بیشتر فکی جلوگیری نمود. وقتی سن رشد را برای درمان از دست بدهیم درمان مشکلات فکی با جراحی فک امکان‌پذیر است که درمان سنگینی است. 

دکتر مهراشتیاق درباره مقوله ارتودنسی کودکان گفت: در این مورد دو بحث قابل طرح هستند: 
١)پیشگیری: در این مبحث همان طور که از نام آن بر می‌آید تمرکز روی جلوگیری از پیدایش یا تشدید مشکلات دندانی و فکی است. به عنوان مثال با استفاده از وسایلی مثل فضانگه‌دار از بروز مشکلات قابل پیش‌بینی در آینده جلوگیری می‌کنیم.

 ٢)درمان: در مقوله درمان باز دو مبحث درمان فک و ردیف کردن دندان‌ها را داریم. مشکلات فکی با پلاک‌های متحرک، دستگاه‌های فانکشنال، هدگیر و چین‌کپ و... فقط در  سن رشد قابل درمان هستند. منظم و ردیف کردن دندان‌ها به جز چند مورد استثنا که نابجا بودن دندان‌ها باعث ایجاد مشکلات لثه‌ای می‌شود، در اغلب موارد از سن ١٢ سالگی که تمام دندان‌های دائمی در دهان حضور دارند، درمان می‌شوند.

این دندانپزشک کودک و نوجوان در پایان تاکید کرد: به طور کلی، در صورت وجود هر یک از این مشکلات یا برای اطلاع از مشکلات احتمالی مشاوره ارتودنسی از سن ٧ سالگی را باید جدی گرفت و در صورت نیاز پیگیری کرد.

 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها