نینی سایت: حاملگی یعنی یک روند که با تغییرات اساسی در بدن مادر پیش می رود. تغییرات ظاهری و فیزیولوژیک زیادی که در تمام زمینهها و جنبههای زندگی یک زن تاثیرگذارند و هر کدام مشکلات خاص خودشان را دارند. مادران تمام این تغییرات را با شوق و صبوری تحمل میکنند و از لحظه به لحظه رشد یک جنین در وجودشان لذت میبرند. اما گاهی تحمل یکسری از عارضههای بارداری باعث تلخ شدن اوقات خوش آنها میشود. عوارض به ظاهر جزئی و سادهای که به خاطر تداومشان در طول دوران بارداری غیرقابل تحمل میشوند.
او توضیح داد که چون در ماههای ابتدایی بدن و سیستم گوارش در حال همگون سازی خود با شرایط جدید هستند عارضه تلخ شدن طعم دهان پیش میآید؛ علاوه بر این در ماههای پایانی نیز به دلیل بزرگ شدن بیش از حد رحم و فشاری که به بخشهای مختلف دستگاه گوارش مانند معده و مری وارد میکند، رفلکس معده اتفاق میافتد و همه این عوارض به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی است که در بدن یک زن باردار اتفاق میافتد.
دکتر رمضانعلی درباره راهکارهای مقابله با این شرایط گفت: مادران باردار می توانند برای مقابله با عارضه تلخ شدن دهان از انواع آدامسها یا آب نباتهای بدون قند استفاده کنند تا هر زمانی که احساس بدی از طعم دهان خود داشتند بدون نگرانی از آنها استفاده کنند. از طرف دیگر برای جلوگیری از رفلکس معده نیز باید در انتخاب وعده های غذایی خود دقت بیشتری کنند و از خوردن انواع غذاهای مایع مثل سوپ، آبگوشت و... خودداری کنند. علاوه بر این باید در مصرف تنقلاتی مثل شکلات کاکائویی یا نوشیدنیهایی که باعث تشدید رفلکس معده میشوند، محتاط باشند.