2783
5 راه برای کاهش کشمکش‌های پیش از خواب کودک

5 راه برای کاهش کشمکش‌های پیش از خواب کودک

1394/03/20 بازدید3395

 هر شب میلیون ها پدر و مادر در سراسر جهان یک جر و بحث مشابهی را تجربه می‌کنند. کودکان آنها ناله و شکایت می‌کنند و اصرار دارند و پافشاری می‌کنند که خواب آلود نیستند. اگر این موضوع برای شما نیز آشناست، چند نکته وجود دارد که با به کار بردن آن ها می توانید کشمکش های زمان خواب را کاهش دهید

 در این جا 5 بهترین روش برای کنترل کردن اوقات تلخی ها و شکایت ها کودکان هنگام خوابیدن برای شما عنوان شده است:

 
1. اجازه دهید حال و هوای هیجانی کودک آرام شود

برای هر کسی سخت است که بخواهد از یک بازی هیجان انگیز، پر انرژی و پر سر و صدای بیرون از خانه مستقیم به رختخواب برود. پس انتظار نداشته باشید کودکتان به راحتی بعد از زمان بازی به زمان خواب برسد. در عوض، یک روال خواب که شامل 30 تا 60 دقیقه زمان برای کسب آرامش کودک باشد، تعیین کنید؛ این زمان را می‌توانید برای قبل یا بعد از حمام انتخاب کنید و یا تشریفات دیگری را برای قبل از خواب در نظر بگیرید.

به طور کلی، زمان کسب آرامش باید به دور از تلویزیون، بازی های ویدئویی، کامپیوتر و سر و صدای زیاد باشد، که غالباً بوسیله خواهر و برادرهای بزرگتر یا والدین ایجاد می‌شود. نور باید طوری تنظیم شود که کودک بتواند مطالعه کند، نقاشی بکشد و یا درباره روزی که سپری کرده است به آرامی با پدر و مادر یا خواهر و برادر بزرگترش صحبت کند. هدف این است که کودک بتواند به راحتی از هیجانی که در طول روز داشته است به آرامش پیش از خواب منتقل شود.

 

 2. زمان خواب مشخصی را تعیین کنید

ممکن است با دلسوزی به کودکتان که در حال ناله و شکایت برای به رختخواب رفتن می‌باشد، اجازه دهید چند دقیقه بیشتر بیدار بماند تا از جدل و کشمکش بیشتر با او جلوگیری کنید. هرچند با این کار زمینه کشمکش های آینده با او را آماده کرده اید. زمان مشخصی را برای خواب کودک خود مشخص کنید، و محکم و با قاطعیت پای آن بایستید. این چرخه برای تابستان ها و تعطیلات آخر هفته نیز صدق می‌کند، مگر اینکه شرایط خاصی پیش بیاید.

با این حال اگر زمان به خواب رفتن کودک شما خیلی دیر است، ممکن است احتمال کشمکش های او درباره زمان خواب بیشتر باشد. کودکی که بیش از حد خسته است ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا به خواب برود و در طول شب تعداد دفعات بیشتری از خواب بیدار شود، که باعث خسته تر شدن او در روز بعدی خواهد شد.

بی خوابی به افزایش مشکلات رفتاری منجر می‌شود، که ممکن است چرخه نادرستی را ایجاد کند که از بین بردن آن به این آسانی نیست.

زمان خواب کودک را نیم ساعت افزایش دهید و این کار را با تغییر تدریجی در زمان خواب او انجام دهید. اگر در حال حاضر ساعت 9 شب به خواب می‌رود، و می‌خواهید ساعت 8:30 به رختخواب برود، برای بار اول ساعت خواب او را به 8:50، برای شب دوم به 8:40 و در شب سوم به 8:30 تغییر دهید. این تغییر تدریجی احتمال مقاومت کودک را کمتر می‌کند.

 

3. به او پاداش های کوچکی را پیشنهاد کنید

استفاده از جدول زمانی، محرک خوبی برای کودکان پیش دبستانی است. جدولی را درست کنید، در یک ردیف آن روزهای هفته را در نظر بگیرید. در محور عمودی آن کارهای کوچکی مانند "مسواک زدن دندان بعد از اولین باری که شما می‌گویید"، "عوض کردن لباس، و پوشیدن لباس خواب بدون مخالفت" و ...را بنویسید. هر بار که کودک شما بدون مشاجره و مخالفت هر کدام از این وظایف را انجام داد، یک استیکر هدیه می‌گیرد.

برای کودکان در سنین پایین تر، یک استیکر ممکن است کفایت کند. بچه های دیگر ممکن است استیکر خود را برای گرفتن پاداش بهتری تعویض کنند. برای این کار می‌توانید از جدول های پاداش برای کودکان بزرگتر استفاده کنید. نیازی نیست پاداش ها خیلی عجیب باشند، هدیه های ارزان زیادی هستند که می‌توانند برای افزایش انگیزه کودکان از آنها استفاده کرد.

 

 .4برای اینکه فعالیت ها به خاطر سپرده شوند، به آن ها نظم ببخشید

برای فعالیت ها نزدیک به زمان خواب الگویی مشخص کنید. 4 فعالیت: دستشویی، مسواک، کتاب و رختخواب.

این فعالیت ها را همانطوری باید انجام شوند، به درستی انجام دهید، و به زودی می‌بینید که کودک شما به این روال عادت کرده است و در زمان مشخصی خوابش می‌گیرد.

 

 .5اجازه دهید کودک به تنهایی بخوابد

هر کسی که به کودک خود آموزش خوابیدن می‌دهد متوجه است که اگر در زمانی که کودک در حال به خواب رفتن است در کنار او باشید، ممکن است نیمه شب که از خواب بیدار می‌شود و ببیند که شما در کنار او نیستید، وحشت کند. این موضوع یکی از عوامل ابتدایی است که باعث ترس از به خواب رفتن می‌شود و راجع به آن دعواهای زیادی صورت می‌گیرد. پیش از خواب چند دقیقه را در رختخواب با کودک خود بگذرانید، سپس اجازه دهید خودش به تنهایی به خواب برود.

کودک شما به خواب نیاز دارد، اما از نیاز خودش به خوبی آگاه نیست. وقتی کودک شما بزرگتر می‌شود ممکن است کل روز خود را برای اینکه به اندازه کافی بخوابد خراب کند، اما در حال حاضر باید سعی کنید کشمکش های قبل از خواب را از بین ببرید.  

 

 

 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها