2783
آشنایی با علائم اختلال دو قطبی

آشنایی با علائم اختلال دو قطبی

3 هفته پیش بازدید454

 اختلال دو قطبی

حتماً تا حالا اسم اختلال دو قطبی به گوشت خورده. می‌خوای بدونی که این بیماری چه علائمی داره و چه جوری درمون می‌شه؟ بایپولار (Bipolar) یا همون اختلال دو قطبی یه نوع اختلال روانیه که قبلاً بهش شیدایی افسردگی هم می‌گفتن. افرادی که به این اختلال مبتلا می‌شن، گرایش‌های روحی متفاوتی دارن و دو وضعیت روانی متضاد براشون به وجود میاد. هر آدمی تو زندگیش فراز و نشیب‌هایی رو تجربه می‌کنه و ممکنه تو این شرایط حالات و احساسات مختلفی رو تجربه کنه. حالت‌هایی که برای بعضی آدم‌ها تو این شرایط پیش میاد خیلی شدیده و گاهی خطرناک هم می‌شه. از این رو تشخیص به موقع و اقدام برای بهبودی این اختلال اهمیت زیادی داره.   

علائم دو قطبی

ابتلا به اختلال دو قطبی چه علائمی داره؟

اختلال دو قطبی یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها تو دنیاست. در واقع این اختلال یه بیماری خلقی و روانی محسوب می‌شه. اواخر دوره نوجوونی و اوایل دوران بزرگسالی بیشترین افراد مبتلا به اختلال بایپولار رو در بر می‌گیره؛ البته این به این معنی نیست که افراد مسن یا حتی بچه‌ها به این بیماری مبتلا نمی‌شن. به همین دلیل بهتره که علائم این اختلال رو بشناسی و در صورت لزوم نسبت به درمونش اقدام کنی. بد نیست بدونی که حالت‌های ناشی از ابتلا به این اختلال دو دسته هست: شیدایی (بالا رفتن خلق) و افسردگی (پایین اومدن خلق). تو حالت شیدایی انرژی، نشاط و شادابی فرد بالا می‌ره و تو حالت افسردگی فرد دچار بدبینی و منفی‌گرایی می‌شه. بعضی از علائم فردی که حالت افسردگی این اختلال رو تجربه می‌کنه، عبارتند از:

  • این افراد عذاب وجدان شدید دارن و احساس بی‌ارزش بودن می‌کنن.
  • بیش از اندازه می‌خوابن و یا برعکس، دچار بی‌خوابی می‌شن.  
  • احساس ناامیدی و ناراحتی تو این افراد زیاد دیده می‌شه.
  • اشتیاقی برای انجام فعالیت‌های جدید ندارن. علاوه‌بر این، به انجام فعالیت‌های روزمره خودشون هم میل و رغبتی ندارن.
  • احساس تنهایی می‌کنن. خشم، درد عاطفی شدید و احساس پوچی هم تو وجودشون زیاده.

علائم شخصی که حالت شیدایی این اختلال روانی رو تجربه می‌کنه، موارد زیر رو شامل می‌شه:

  • فرد به طور غیر طبیعی شاد، پرانرژی و هیجان‌زده می‌شه و فعالیت‌هاش به طرز چشمگیری افزایش پیدا می‌کنه. 
  • حالت یوفوریا رو تجربه می‌کنه. تو این حالت فرد احساس خوبی و اعتمادبه‌نفس بیش از حدی داره.
  • دچار کم‌خوابی می‌شه و اصلاً احساس نیاز به خواب پیدا نمی‌کنه.
  • معمولاً این افراد دچار حواس‌پرتی می‌شن و نمی‌تونن به خوبی تمرکز کنن. برای همین تصمیمات اشتباه می‌گیرن.
  • این افراد به طور عجیبی پرحرف می‌شن.
  • ایده‌های زیادی توی سرشون می‌گذره و افکار مغشوش و پراکنده زیادی دارن. 

آیا اختلال دو قطبی قابل درمون هست؟ راه درمونش چیه؟

شناسایی علائم دو قطبی بودن پیش از درمون اهمیت زیادی داره. این اختلال سلامت جسم و روان افراد رو تحت تاثیر قرار می‌ده و حتی ممکنه تو بعضی موارد، زندگی افراد از حالت عادی خارج بشه. ناگفته نمونه افرادی که به اختلال بایپولار دچار می‌شن، ممکنه به خودکشی فکر کنن و یا حتی برای انجام این کار اقدام کنن. برای همین لازمه که علائم و نشونه‌های ابتلا به اختلال دو قطبی رو به خوبی بشناسی. جالبه بدونی که در حال حاضر تست‌های آنلاین بایپولار در دسترس هست که می‌شه اون‌ها رو امتحان کرد. با این حال، فقط با دادن این تست نمی‌شه به تشخیص قطعی اختلال دو قطبی رسید. برای بررسی دقیق این اختلال روانی باید به دکتر روانشناس یا روانپزشک مراجعه کرد. متاسفانه این بیماری درمون قطعی نداره اما یه سری راهکارها باعث بهبودش می‌شن.

آشنایی با علائم دو قطبی

علت بیماری بایپولار چیه و چه عواملی باعث تشدید این بیماری می‌شه؟

دلیل اصلی ابتلا به اختلال دو قطبی هنوز مشخص نشده، اما عوامل زیادی تو به وجود اومدن این بیماری دخیل هستن. همچنین هیچ راه تضمینی برای پیشگیری از ابتلا به اختلال دو قطبی وجود نداره. شاید برات جالب باشه بدونی که اختلال بایپولار ممکنه منشا ژنتیکی داشته باشه. احتمال ابتلا به این اختلال روانی تو افرادی که اقوام درجه یکشون (پدر، مادر، خواهر یا برادر) به این بیماری دچار هستن، از بقیه افراد بیشتره. بعضی بیماری‌های مغزی، استرس، وضعیت هورمون‌های بدن، عوامل محیطی و مصرف بیش از حد مواد مخدر یا نوشیدنی‌های الکلی هم می‌تونن تو ایجاد این اختلال موثر باشن. سبک زندگی ناسالم و زندگی تو یه محیط‌های استرس‌زا روند بهبودی این اختلال روانی رو به تعویض می‌ندازه. قطع مصرف دارو بدون دستور پزشک و تغییر ساعت‌های خواب می‌تونه علائم دو قطبی رو تشدید کنه.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها