2783
نکاتی برای جلوگیری از واریس در بارداری

نکاتی برای جلوگیری از واریس در بارداری

1403/02/30 بازدید591

واریس چیه؟

واریس به حالتی گفته می‌شه که تو عملکرد دریچه‌های رگ‌ها اختلال ایجاد بشه. در حالت نرمال دریچه‌هایی که تو رگ‌ها وجود دارن از برگشتن خون به عقب جلوگیری می‌کنن. در واقع این دریچه‌ها یک طرفه هستن. بااین‌حال اگه این دریچه‌ها تحت فشار قرار بگیرن، خون به جای این‌که به سمت قلب حرکت کنه، توی رگ‌ها جمع می‌شه. با تجمع خون، رگ‌ها گشاد و متورم می‌شن. به این حالت واریس می‌گن. واریس پا شایع‌ترین نوع واریس هست.

علت واریس در بارداری

در دوران بارداری، حجم خون مادر نسبت به حالت نرمال افزایش پیدا می‌کنه و همچنین سرعت حرکت جریان خون از پاها به لگن کمتر می‌شه. این حالت به رگ‌ها فشار بیشتری رو وارد می‌کنه و واریس در بارداری به وجود میاد. به همین دلیل برای جلوگیری از واریس در بارداری باید با راهکارهای موجود فشار به رگ‌ها رو کاهش بدیم. قبل از ارائه راهکارهای جلوگیری از واریس در بارداری بهتره با علل ایجاد واریس در حاملگی بیشتر آشنا بشیم.  بعضی از علل واریس در بارداری به شرح زیر هستن:

  • بالا رفتن حجم خون
  • کم شدن سرعت حرکت خون از پاها به سمت لگن
  • تغییرات هورمونی: برای مثال تو دوران بارداری، هورمون پروژسترون بیشتر تولید می‌شه و این امر گشاد شدن رگ‌ها رو به همراه داره.
  • رحم فشار بیشتری رو به وریدی وارد می‌کنه که خون رو از پاها به قلب می‌بره.
  • افزایش وزن مادر
  • سابقه ابتلا به واریس تو خونواده

نمونه ای از واریس پا

راه‌های جلوگیری از واریس در بارداری+ 12 راهکار

احتمال ابتلا به واریس در حاملگی تو زنانی که مشکلات عروقی دارن بیشتر هست. از طرف دیگه چندقلوزایی هم می‌تونه احتمال ابتلا به واریس رو تو مادر باردار افزایش بده. بعضی از راه‌های جلوگیری از واریس در بارداری  عبارتند از:

  1. دمای آبی که حمام می‌کنین باید خیلی گرم نباشه. همچنین از حمام آفتاب هم اجتناب کنین.
  2. وزن خودتون رو تو دوران بارداری زیر نظر داشته باشین تا به اضافه وزن بیش‌ازحد مبتلا نشین.
  3. به مدت طولانی تو یه وضعیت ثابت نمونین. سعی کنین تا به‌صورت مستمر جابه‌جا بشین.
  4. سعی کنین از منابع گرمایی مثل بخاری، شوفاژ و غیره دور باشین.
  5. خیلی نباید سرپا وایسین.
  6. یکی دیگه از راه‌های جلوگیری از واریس در بارداری این‌که زیاد نشینین. همچنین تو وضعیت نشسته سعی کنین پاهاتون رو روی هم نندازین.
  7. کفش‌های پاشنه‌بلند رو کنار بذارین.
  8. بهتره هنگام خواب پاهاتون رو از سطح زمین یکم بالاتر بیارین.
  9. پاهاتون رو از سمت پایین به بالا ماساژ بدین تا دچار واریس در بارداری نشین.
  10. از مصرف آب کافی نباید غافل بشین.
  11. برای کاهش تورم، نمک غذاتون رو محدودتر کنین.
  12. جوراب‌های واریس یکی دیگه از راهکارهای جلوگیری از واریس در بارداری هستن؛ چون‌که به تحریک جریان خون از پاها به سمت قلب کمک می‌کنن.

واریس در بارداری چه خطراتی داره؟

خطرات واریس در بارداری رو جدی بگیرین و حتما به فکر جلوگیری از واریس در بارداری باشین. اگه واریس رو درمان نکنین، باعث می‌شه تا به زخم واریسی و فلبیت مبتلا بشین. تو زخم واریس در ناحیه مچ پا شاهد تغییرات پوستی می‌شین. این حالت به ضعیف شدن بافت این ناحیه منجر می‌شه و بهبود اون خیلی طول می‌کشه. توی فلبیت هم لخته خونی تشکیل می‌شه که با گرفتگی عروقی همراهه. به همین دلیل باید قبل از بروز این دو حالت، سعی کنین که واریس در بارداری درمان بشه.

درمان واریس رو جدی بگیرین

درمان واریس در بارداری

اگه تو جلوگیری از واریس در بارداری ناموفق بودین و در دوران بارداری به این بیماری مبتلا شدین، می‌تونین با شیوه‌های زیر اون رو درمان کنین.

  • جراحی واریس: اگه واریس در حاملگی با درد زیادی همراه بشه و به سلامت مادر آسیب برسونه، ممکنه که دکتر جراحی واریس رو تجویز کنه. تو این جراحی با ایجاد برش تو پوست مادر، پزشک متخصص رگ‌های واریس رو برش می‌ده و اونارو خارج می‌کنه. این شیوه تهاجمی هست و به خاطر همین امروزه بیشتر از راه‌های غیرتهاجمی استفاده می‌کنن.
  • درمان واریس در بارداری با اسکلروتراپی از طریق تزریق مایع شیمیایی که می‌تونن با این شیوه رگ‌های بزرگتر رو ببندن.
  • درمان واریس با میکرواسکلروتراپی از طریق تزریق مایع شیمیایی که می‌تونن با این راه به بسته شدن رگ‌های کوچیک‌تر کمک کنن.
  • درمان واریس با لیزر از طریق تاباندن پرتوهای لیزری که با این شیوه می‌تونن رگ‌های واریسی رو بسوزونن.

جمع‌بندی

با توجه به این مطالب، بهتره با راهکارهای ارائه‌شده برای جلوگیری از واریس در بارداری از بروز واریس در حاملگی پیشگیری کنین تا نیازی به درمان نداشته باشین؛ چون انواع جراحی به هر شیوه‌ای می‌تونن عوارض خاصی رو به همراه داشته باشن.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها