کمر درد در بارداری
درد سیاتیک در بارداری یکی از آزاردهندهترین دردهایی هست که بسیاری از خانمهای باردار با این مشکل مواجه میشن. علاوه بر کمردرد باید بدونین که درد سیاتیک موجب پا درد، بیحسی پا و ضعف در مثانه میشه. علت اصلی به وجود اومدن درد سیاتیک در دوران بارداری تغییرات هورمونی هست. فشار رحم در دوران بارداری روی عصب سیاتیک بیشتر میشه. درمانهای خانگی، ورزشهای کششی، پیادهروی و ... میتونن برای آرام کردن درد سیاتیک مناسب باشن. در دوران بارداری بدن شما تغییرات زیادی داره که این تغییرات عوارضی رو هم براتون رقم میزنه.
درد سیاتیک در بارداری چیست ؟
اگه در دوران بارداری هستین و دچار درد سیاتیک در بارداری میشین باید با پزشکتون مشورت کنین. در دوران بارداری، کمردرد یک امر طبیعی به شمار میره. تحمل وزن نوزاد و اضافه وزن موجب درد در قسمت کمر میشه. عصب سیاتیک به عنوان مهمترین عصب از طریق طناب نخاعی به بخش ران و لگن منتقل میشه. سیاتیک به عنوان بزرگترین عصب بدن هست که در دوران بارداری فشار زیادی رو تحمل میکنه. زمانی که عصب سیاتیک تحریک بشه فرد درد سیاتیک رو تجربه میکنه. شدت درد از فردی به فرد دیگر فرق میکنه. برخی از افراد درد شدیدی از سیاتیک را تجربه میکنن و برخی دیگه افراد هستن که درد کمتری از سیاتیک رو احساس میکنن.
علت درد سیاتیک در دوران بارداری
یکی از مهمترین نکاتی که در مورد درد سیاتیک در بارداری اهمیت داره اینه که علت درد رو بشناسیم. به طور معمول درد سیاتیک به دلیل برآمدگی دیسک ایجاد میشه. در برخی از مواقع تغییرات استخوانی یا بیماریهای متفاوت امکان داره روی ستون فقرات تاثیر بذارن. در نتیجه به عصب سیاتیک فشار زیادی وارد میشه و درد پا افزایش پیدا میکنه. به طور کلی باید بدونیم که کمردرد یکی از مهمترین عوارض بارداری به شمار میره. حدود ۵۰ الی ۸۰ درصد خانمها در دوران بارداری کمردرد شدیدی رو تجربه میکنن. افزایش هورمونها در دوران حاملگی مهمترین دلیل این عارضه هست. افزایش تولید هورمون ریلکسین موجب کشیدگی ربات در ناحیه لگن میشه. رباتها میتونن استخونها رو به مفاصل دیگه وصل کنن. در برخی از موارد امکان داره به دلیل بزرگ شدن کودک، عصب سیاتیک فشار زیادی رو تحمل کنه.
روش درمان درد سیاتیک در بارداری
در صورتی که درد سیاتیک در بارداری را تجربه میکنین باید روشهای درمان این درد رو بشناسین. استراحت یکی از بهترین روشهای درمان درد سیاتیک در حاملگی هست. اگر درد بسیار شدیدی دارین باید با پزشکتون مشورت کنید تا داروهای ضد درد براتون تجویز بشه. توجه کنید که استفاده خودسرانه از انواع داروهای مسکن در دوران بارداری امکان داره به جنین آسیب بزنه. پزشک برای شما امکان داره که یک الی چند دوره فیزیوتراپی رو تجویز کنه.
درمان خانگی درد سیاتیک
برای اینکه درد سیاتیک در دوران حاملگی رو کاهش بدین بهتره درمانهای خانگی رو هم جدی بگیرین. دوش آب گرم و استفاده از پد حرارتی یکی از بهترین روشهای درمان خانگی درد سیاتیک هست. گرما به شل شدن عضلات و کمتر شدن درد کمک میکنه. داشتن تحرک یکی دیگه از راههای درمان درد سیاتیک به شمار میره. درسته که استراحت برای آرام کردن درد سیاتیک مهمه اما در برخی از موارد شما باید تحرک داشته باشین. فعالیتهای متفاوت مانند کلاس یوگا، پیادهروی و ... برای خانمهای باردار خیلی مفیده.
فعالیتهایی مثل شنا رو هم میتونین برای درمان درد سیاتیک در دوران حاملگی، انتخاب کنین. برای درمان درد سیاتیک باید به شدت درد توجه داشته باشین. ماساژ درمانی یکی دیگه از روشهای درمان درد سیاتیک در حاملگی به شمار میره. در دوران بارداری ماساژ میتونه گردش خون رو بیشتر کنه و استرس مادر کمتر بشه. در صورتی که گردش خون افزایش پیدا کنه هورمونها تنظیم میشن. خوابیدن به پهلو یکی دیگه از روشهای کمتر کردن درد سیاتیک در دوران حاملگی به شمار میره. بعد از بارداری اگه درد سیاتیک شما ادامه داشته باشه باید به پزشک مراجعه کنین.
علائم درد سیاتیک در بارداری
در صورتی که با درد سیاتیک در بارداری مواجه میشین باید علائم این درد رو به طور کامل بشناسین مهمترین علامت درد سیاتیک در دوران بارداری دردیه که از کمر شروع میشه و به بخشهای دیگه بدن مانند پاها میره. ضعف در کنترل مثانه، احساس سوزش زیاد در اندامهای تحتانی، درد پا، شدید شدن درد هنگام عطسه یا سرفه به عنوان علائم مهم درد سیاتیک در دوران حاملگی شناخته میشن. اگر این علائم را تجربه کردین باید به پزشک خود مراجعه کنین تا روش درمان مناسبی رو به کار بگیرین