بیش فعالی جنسی
بیش فعالی جنسی به وضعیتی گفته میشه که فرد در اون دائما به دنبال فعالیتهای جنسی بیش از حده و این ممکنه به شکلهای مخربی برای زندگی شخصی یا کاری اون فرد تبدیل بشه. بیش فعالی جنسی ممکنه باعث ایجاد مشکلات اجتماعی، روابطی، یا بهداشتی بشه و نیاز به مشاوره حرفهای داره. این وضعیت ممکنه نشونه اختلالاتی مثل اعتیاد جنسی باشه که حتما نیاز به درمان داره. شاید شما تصور کنین که این اختلال فقط برای آقایون ایجاد میشه اما باید بهتون بگم که سخت در اشتباهید! این مشکل به جنسیت کاری نداره. همچنین سن هم ربطی به این موضوع نداره و افراد بلافاصله پس از بلوغ میتونن دچار این اختلال بشن.
اعتیاد به رابطه جنسی چیست؟
اعتیاد به رابطه جنسی، یا همون اعتیاد جنسی، وضعیتیه که فرد به طور مداوم و بیش از حد به فعالیتهای جنسی مشغول میشه طوری که کنترل کردن این نیاز براش خیلی دشواره. افرادی که به اعتیاد جنسی دچارن، هم خودشون خیلی اذیت میشن و هم افرادی که با اونها رابطه دارن. در واقع اعتیاد جنسی باعث درخواست فانتزیهای عجیب و غریب هم میشه!
به عنوان یک اختلال روانی، اعتیاد به رابطه جنسی میتونه به مشکلاتی مثل مشکلات روابطی، مالی، حرفهای و بهداشتی منجر بشه. افراد ممکنه در تلاش برای کنترل این وضعیت (تغییر رفتار یا مخفی کردن این اعتیاد) به مشکلات بیشتری برخورد کنن.
درمان اعتیاد جنسی شامل مشاوره روانشناسی و روشهای درمانی مختلف میشه که میتونه شامل مدیریت استرس، درمانهای روان درمانی، و حمایت گروهی باشه. در ادامه ما براتون درمان این مشکل رو توضیح دادیم.
اعتیاد جنسی چه عوارضی داره؟
اعتیاد به روابط جنسی میتونه منجر به عوارض جسمانی و روانی مختلفی بشه. بعضی از عوارض جسمانی و روانی احتمالی بیش فعالی جنسی عبارتند از:
- مشکلات روانی: افزایش اضطراب، افسردگی، خستگی روحی، افزایش استرس و کاهش اعتماد به نفس.
- مشکلات جسمانی: خستگی، اختلالات خواب، مشکلات جنسی مثل کاهش لذت جنسی یا ناتوانی جنسی، مشکلات سلامتی مرتبط با روابط جنسی ناامن مثل مبتلا شدن به بیماری ایدز یا زگیلهای تناسلی.
- انزوا و ایزوله شدن اجتماعی: افراد ممکنه به دلیل این وضعیت، انزوا و جدایی از اطرافیان و اجتماع رو تجربه کنن.
- مشکلات روابطی: تخریب روابط شخصی و خونوادگی به دلیل تمرکز بیش از حد به فعالیتهای جنسی. یعنی ممکنه اطرافیان هم متوجه این موضوع بشن و از اون کنارهگیری کنن. در مواردی حتی دیده شده که این افراد به افراد خونواده هم تمایل دارن! همین موضوع باعث کنارهگیری بیشتر میشه.
- مشکلات حقوقی و اجتماعی: اعتیاد به رابطه جنسی ممکنه به دلیل رفتارهای نامناسب مرتبط با فعالیتهای جنسی، با مشکلات حقوقی و اجتماعی مواجه شوند. یعنی افرادی که با این فرد رابطه داشتن، از اون شکایت میکنن.
- مشکلات اقتصادی: هزینههای مالی مرتبط با رفتار بیش از حد در فعالیتهای جنسی. در بعضی موارد هم، از دست دادن مشاغل به دلیل این وضعیت.
توجه به این مسائل و درمان مناسب با مشاوره روانشناسی و استفاده از روشهای درمانی میتونه به کاهش و مدیریت این عوارض کمک کنه.
برای درمان بیش فعالی جنسی چیکار کنیم؟
درمان اعتیاد جنسی از طریق چندین روش انجام میشه:
- مشاوره روانشناختی: مراجعه به یک روانشناس یا مشاور روانشناسی متخصص در اعتیاد به رابطه جنسی میتونه کمک کننده باشد. این نوع مشاوره به فرد کمک میکنه تا عوامل زمینهای اعتیاد رو درک کنه و راهحلهای مناسب برای مدیریت مشکلش پیدا کنه.
- درمانهای دارویی: بعضی از داروها و مواد دارویی ممکنه بهعنوان بخشی از درمان اعتیاد به رابطه جنسی مورد استفاده قرار بگیرن، اما حتما باید با نظارت پزشک متخصص مصرف بشه.
- مشارکت در گروههای حمایتی: ملحق شدن به گروههای حمایتی مثل گروههای مددکاری یا گروههای پشتیبانی میتونه فرصتی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات و درک بهتر از مشکلات اعتیاد به رابطه جنسی با دیگران فراهم کنه.
- تغییر رفتار: شناسایی عوامل محرک برای فعالیتهای جنسی بیش از حد و ایجاد تغییرات در روند زندگی روزمره برای جلوگیری از تحریکات اضافی میتونه مفید باشه.
- توانمندسازی مهارتهای مدیریت استرس: یادگیری مهارتهای مدیریت استرس و احساسات میتونه به کنترل بهتر و مدیریت افکار و عواطف کمک کنه.
سخن پایانی
با توجه به اینکه هر فرد شرایطش متفاوته ، درمان اعتیاد به رابطه جنسی نیازمند به یک برنامه درمانی شخصیه. مهمترین قدم اول، مراجعه به یک مشاوره روانشناسی یا پزشک متخصصه تا برنامهی درمانی مناسبی برای شما تعیین بشه. پس قبل از هر اقدامی به پزشک مراجعه کنین و با صبر و شکیبایی روند درمان رو پیگیری کنین.