به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان دریافتهاند حضور مادر میتواند دارای اثری مثبت روی تولید عصب مغز نوزاد باشد. محققان امیدوارند با استفاده از نتایج حاصله ابزاری تشخیصی و درمانهایی را برای افرادی بیابند که مغزشان دارای نارسایی است یا در دوران طفولیت به خوبی رشد نکرده است.
این نخستین تحقیقی است که ارتباطات طبیعی و اولیه مانند اثر پرستاری و مراقبت بر مراحل کلیدی در رشد مغزی پس از تولد نوزاد را نشان میدهد.
پروفسور رجینا سولیوان از دانشگاه نیویورک در این باره گفت: بررسیهای ما نشان میدهند چگونه در پستانداران، تحریک حسی مادر به مغز در حال رشد نوزاد کمک میکند و نتایج حاصله دیدگاههای وسیعتری را درباره فرآیند مادر خوببودن ارائه میدهد.
این تحقیق همچنین نشان میدهد چگونه تفاوت در شیوه بزرگکردن نوزادان توسط مادران میتواند تا حدی تنوع گسترده رفتارهای نوزادان در میان حیوانات و انسانهایd با پیشزمینههای مشابه یا فرهنگهای بسیار مرتبط، را توضیح دهد.
در بررسی انجامشده، محققان پس از تحلیل موشهای تازه متولدشده دریافتند هنگامی که آنها به خوبی مراقبت و تغذیه میشدند، عصبهایشان رشد کرد و با یکدیگر بهتر ارتباط برقرار میکردند. در واقع، بررسی 100 ساعته ویدیوها و خوانشهای الکتریکی مغز موشهای مورد مطالعه ارتباط نوزاد-مادر و فعالیت عصبی آغازین را نشان داد.
بر اساس یافتههای جدید، حضور مادر در لانه سیگنالدهی الکتریکی در مغز موشهای تازهمتولدشده را تنظیم و کنترل کرد. همچنین زمانی که موشها با مادرشان بودند، مغزشان عصب بیشتری تولید میکرد اما هنگامی که مادر حضور نداشت، فعالیت مغزی آنها نامنظم بود.
منبع: ایسنا