2783
چگونه فشار خون در بارداری را کاهش دهیم؟

چگونه فشار خون در بارداری را کاهش دهیم؟

1398/11/06 بازدید27896
به نظر می‌رسد بسیاری از زنان باردار با افزایش فشار خون در بارداری سر و کار دارند. در حقیقت براساس آمار فشار خون بالا حدود 8 درصد از خانم‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به عوارضی شود. پره اکلامپسی به وزن کم هنگام تولد و حتی قطع جفت و مشکلات کلیوی منجر می‌شود. بنابراین اگر دچار فشار خون در بارداری هستید باید بدانید چطور آن را کاهش دهید. از آنجا که بسیاری از داروها در طول دوران بارداری قابل استفاده نیستند کلید اصلی کاهش فشار خون در بارداری تغییر شیوه زندگی است.

کنترل فشار خون بارداری با کاهش نمک

اگر چه بدن شما به مقدار کمی سدیم نیاز دارد اما مصرف زیاد سدیم یا همان نمک می‌تواند منجر به فشار خون بالا شود. بنابراین سعی کنید نمک را با ادویه جات دیگر مانند زیره تازه و فلفل و لیمو جایگزین کنید. همچنین می‌توانید مواد غذایی کنسرو شده را بشویید تا سدیم اضافی آن از بین برود. ضمن آنکه بهتر است سعی کنید غذاهای فرآوری شده و کنسروی را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
بیشتر بخوانید: افت فشار خون در بارداری

نمک زیاد از موارد بالا برنده فشار خون بارداری

غلات سبوس دار و پر از پتاسیم بخورید

غلات سبوس دار و خوراکی‌های غنی از پتاسیم را در برنامه غذایی خود قرار دهید. موز منبع خوبی از پتاسیم است اما علاوه بر این سیب زمینی شیرین، آلود، کشمش، لوبیا و گوجه فرنگی هم سرشار از پتاسیم هستند و از این رو می‌توانند به شما در کاهش فشار خون بارداری کمک کنند. مطالعات نشان داده است غلات کامل که سرشار از فیبرهای غذایی هستند، می‌توانند به کاهش فشار خون نیز کمک کنند. بنابراین با خوردن حبوبات، سبزیحات، پروتئین و غلات کامل سوخت کافی داشته باشید. به عنوان مثال بهتر است برای صبحانه یک املت سبزیجات مخلوط با نان تست سبوس دار و میوه مصرف کنید.

استرس را کم کنید

چه باردار باشید چه نه، استرس می‌تواند باعث افزایش فشار خون شما شود. بنابراین سعی کنید مواردی را که باعث اضطراب می‌شود، از بین ببرید و برای ارتقا آرامیش از مدیتیشن، یوگا یا تکنیک‌های تنفس استفاده کنید. در نهایت همه اینها می‌توانند به شما در مدیریت درد زایمان نیز کمک کنند. 
بیشتر بخوانید: 8 راهکار برای کاهش استرس بارداری

کاهش استرس در دوران بارداری با استفاده از یوگا

تحرک دشمن فشار خون بارداری

زنانی که کم تحرک هستند احتمالا در دوران بارداری فشار خون بالایی داشته باشند. بنابراین داشتن تحرک مداوم و روزانه می‌تواند در طول بارداری مهم باشد. این کار نه تنها استرس را کم می‌کند، گردش خون را افزاش داده و فشار خون را کاهش می‌دهد، تاثیر مثبتی در پیشرفت سلامت جنین هم خواهد داشت. بنابراین سعی کنید هر روز 30 دقیقه ورزش کنید و اگر معمولا ورزش نمی‌کنید سراغ پیاده روی و شنا بروید.
مزایای ورزش در بارداری را بدانید

از مصرف دخانیات خودداری کنید

مسلم است که پرهیز از استعمال سیگار و الکل در دوران بارداری برای ایمنی و سلامت جنین ضروری است. علاوه بر این، هم الکل و هم سیگار می‌تواند فشار خون را بالا ببرد. به همین دلیل ساده به هیچ عنوان نباید مصرف شود.

کنترل فشار خون در بارداری توسط پزشک

کاهش فشار خون بارداری با مراقبت از وزنتان

شاید شنیده باشید که حالا که باردار هستید بهتر است به جای دو نفر غذا بخورید، اما نباید آن را باور کنید. اضافه وزن خود یک عامل خطر فشار خون بالاست. بنابراین اگر میخواهید فشار خونتان در محدوده سالم باقی بماند بهتر است مراقب افزایش وزن بارداری باشید. بنابراین بر یک رژیم سالم تمرکز کنید و به صدای بدنتان گوش بسپارید. 

پروتکل دارویی را دنبال کنید

اگر به شما توصیه شده است که دارویی را مصرف نکنید، مهم است که برنامه را رعایت کنید و دستورالعمل را اجرا کنید. فشار خون در بارداری میتواند عوارض جانبی برخی از داروها باشد. بنابراین حتما قبل از استفاده از هرگونه دارویی بهتر است با پزشک مشورت کنید. دقت کنید که فشار خون بارداری با همین موارد ساده میتواند کاهش پیدا کرده و در محدوده متعادل قرار بگیرد.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها