آصفری درباره خرید آجیل شب یلدا توضیح میدهد:« درج پروانه بهداشتی بر روی آجیل بستهبندی شده به این معنی است که خاطر خریدار باید بابت این فاکتورها آسوده باشد. چرا که مواد اولیه وارد شده به کارخانجات از طریق کارشناسان نظارتی قابل کنترل و ردیابی است و همچنین با توجه به الزام انجام انواع آزمایشات بر روی هر محصول میزان سموم و انواع آلودگی و تقلبات قابل تشخیص است. از خرید پستههایی که پوست بسیار زرد و براق یا مغز قرمز رنگشده دارند، خودداری کنید، دور تخمههای پررنگ را هم خط بکشید که جز رنگ مصنوعی چیزی عایدتان نمی شود. رنگهایی که برای رنگ کردن تخمه، بادام و غیره استفاده میشود، عمدتاً غیرمجاز است و گاهی حساسیتهای شدیدی را در مصرف کننده ایجاد میکند. در تولید و تهیه آجیلهای بستهبندی شده و دارای پروانه بهداشتی، از هیچگونه رنگی استفاده نمیشود و در صورت لزوم هم از رنگهای طبیعی مانند زعفران و زردچوبه استفاده میکنند.»بیشتر بخوانید شب یلدا را در شهرهای مختلف چطور جشن می گیرند؟
به بوی آجیل توجه کنید
این کارشناس تغذیه معاونت غذا و دارو در ادامه به باشگاه خبرنگاران گفت:« آجیلی که انتخاب میکنید شور نباشد و کمتر بوداده شده باشد. در هنگام خرید محصولات فله به تازگی آن توجه داشته باشید؛ آجیل تازه نباید هیچگونه بوی نامطبوعی مانند بوی ماندگی، بوی تند و بوی ترشیدگی داشته باشد، به ظاهر آجیل خوب دقت کنید، وجود حفره یا کپک زدگی از نشانههای آجیل کهنه است. مصرف آجیل های کهنه و آلوده به مقدار اندک سبب بروز مسمومیت و به مقدار زیاد سبب بروز سرطان می شود. در هنگام خرید فندق به مغز آن توجه کنید. سفید بودن آن به معنای سلامت آن است اما اگر به رنگ کرم یا قهوه ای باشد، آلوده و دارای سم آفلاتوکسین است. مغز گردو نسبت به آفات انباری و کپکها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت آلوده میشود؛ بنابراین از مصرف آنها باید جداً خودداری کنید. مغز گردوی کهنه دارای طعم نامطبوع و صابون مانندی خواهد بود که مصرف آن عوارض مختلفی را به بار میآورد.»بیشتر خوانید یلدایی متفاوت با ایده های مادرانه