باقلا جزو حبوبات سبز است که دارای طعم شیرینی است و در سراسر جهان مصرف میشود. باقلا حاوی ویتامین، مواد معدنی، فیبر و پروتئین است که اثرات قابل توجهی بر سلامت و بهبود عملکرد ایمنی دارد. برخی مادران باردار اما نمیدانند خوردن باقلا در بارداری تا چه اندازه مجاز است و زیادهروی در مصرف آن چه عواقبی برای خودشان یا فرزندشان دارد.
خواص باقلا در بارداری
شما میتوانید باقلا را به عنوان یک میان وعده بخورید. باقلا منبع گیاهی غنی از فیبر و پروتئین است و همچنین حاوی فولات و ویتامین B است که برای رشد عصبی و گلبولهای قرمز خون و افزایش انرژی لازم است. همه انواع لوبیا مواد مغذیی مانند آهن، فولیک اسید، کلسیم و روی را در دوران بارداری برای بدن فراهم میکنند. لوبیای سیاه، باقلا و عدس از خانواده لوبیا هستند و به راحتی در رژیم غذایی شما جای میگیرند.
آیا مصرف بیش از حد باقلا مضر است؟
مصرف بیش از حد باقلا باعث افزایش خطر ابتلا به فاویسم میشود که یک بیماری پزشکی نادر است و در آن خوردن لوبیا باعث کم خونی شدید میشود و بدن توانایی عادی برای مقابله با مواد غذایی موجود در باقلا را که موجب کم خونی میشود، ندارد. در صورتی که این خوراکی را در بارداری بیش از حد مصرف کنید ممکن است دچار خونریزی در بارداری شوید. از جمله عوارض دیگر مصرف بیش از حد باقلا در بارداری میتوان به ایجاد اختلال در سیستم گوارش مانند اسهال، یبوست و درد معده و ایجاد آلرژی یا خارش در بدن اشاره کرد.
می توان باقلا را خام مصرف کرد؟
باقلا را میتوان خام نیز مصرف کرد البته باقلا باید تازه باشد و در صورتی که نمیدانید باقلا تازه و جوان است بهتر است آن را در یک کاسه آب بجوشانید و بعد مصرف کنید.
تاثیر مصرف باقلا در پیشگیری از نقص تولد
باقلا سرشار از فولات و مواد مغذیی است که باعث رشد سالم جنین میشود. فولات در تولید سلولها و ارگانهای حیاتی است. مادر باردار میتواند از این خوراکی برای تامین مواد غذایی و مکملهای فلاوون برای کاهش خطر عارضه لوله عصبی و مسائل مربوط به رشد مغز و نخاع پیشگیری کند.
در واقع تخمین زده شده که بیش از 260 هزار نوزاد در سال 2015 در سراسر جهان در معرض نقص لوله عصبی بودند که بسیاری از آن با مصرف فولات قابل پیشگیری بود. با توجه به این که در یک پیمانه باقلا (170 گرم) 40 درصد فولات وجود دارد یک انتخاب ایده آل برای زنان باردار به شمار میآید.
باقلا و خاصیت تقویت کننده ایمنی
مصرف منظم باقلا میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. به طور کلی باقلا ترکیباتی دارد که میتواند فعالیت آنتی اکسیدانی را افزایش دهد. آنتی اکسیدانها برای ایمنی بدن شما حیاتی است زیرا با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند. یک مطالعه نشان داده است که درمان سلولهای ریه با عصاره باقلا فعالیت آنتی اکسیدانی این سلولها را تا 62.5 درصد افزایش میدهد.
علاوه بر این باقلا حاوی ترکیباتی است که توانایی گلوتاتیون نوعی آنتی اکسیدان قوی در سلولهای انسانی را افزایش داده و تاخیر در پیری سلولها را موجب میشود.
مزایای باقلا در سلامت استخوان
باقلا غنی از منگنز و مس دو ماده مغذی است که از شکستن استخوان جلوگیری میکند. نقش دقیق این ماده غذایی در سلامت استخوان مشخص نیست اما مطالعات انجام شده روی موش نشان میدهد که کمبود منگنز و مس ممکن است منجر به کاهش استخوان سازی و افزایش دفع کلسیم شود. تحقیقات انسانی نیز نشان میدهد که منگنز و مس برای تقویت استخوان حیاتی است.