شلغم چیست؟
شلغم نوعی سبزی بوتهای و از خانواده کلمهاست که منبع غنی از ویتامینها به ویژه ویتامین C را دارد. این گیاه دارای گوشت داخلی سفید رنگ است. رنگ پوست بیرون اما متفاوت بوده و میتواند بنفش، صورتی یا حتی قرمز باشد. رنگ پوست شلغم بسته میزان تابش نور خورشید دارد. این گیاه مخروطی شکل طعمی مشابه طعم خردل دارد. هرچند برخی انواع شلغم طعم تندی، تلخی یا شیرینی دارند.بیشتر بخوانید: مصرف ویتامین C در بارداری چه اهمیتی دارد؟
آیا میتوان در بارداری شلغم خورد؟
بله. شما در بارداری میتوانید شلغم بخورید و عوارض جانبی ندارد. با این حال اگر به خانواده کلم حساسیت داشته باشید باید قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.فواید خوردن شلغم در بارداری
شلغم خواص بسیار زیادی دارد و در سنین مختلف میتوان آن را مصرف کرد. مصرف این گیاه در دوران بارداری میتواند به جنین و رحم کمک کند. از جمله خواص شلغم برای مادران باردار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:-
شلغم قاتل سرطان
-
سلامت ریه با شلغم
-
سم زدایی بدن با شلغم
-
شلغم ایمنی را زیاد میکند
دیگر مزایای شلغم...
- شلغم در رفع مشکلات استخوانی و مفاصل موثر است.
- وضعیت قلبی عروقی زنان باردار با خوردن شلغم بهبود مییابد.
- اگر به طور مرتب شلغم مصرف کنید، احتمال ابتلا به پوکی استخوان در شما بسیار کاهش مییابد.
- خوردن شلغم خطر آرتریت روماتوئید را هم تا حدود زیادی پایین میآورد.
- مواد غذایی موجود در شلغم به تولید بافت همبند به ویژه در زنان باردار کمک میکند.
- مصرف منظم شلغم احتمال بروز زوال شناختی را بسیار کاهش میدهد.
- قرار دادن شلغم در رژیم غذایی به رشد موهای خانم باردار و همچنین افزایش قدر بینایی کمک میکند.
- مصرف شلغم به حفظ عملکرد سیستم عصبی در مادران باردار و جنین کمک میکند.
- شلغم گیاهی با خاصیت حفظ فشار خون در حد طبیعی به ویژه برای مادران بارداری است که مبتلا به فشار خون بارداری هستند.
- قرار دادن شلغم در رژیم غذایی به حفظ مایعات بدن در زنان باردار کمک میکند.
ارزش غذایی شلغم
شلغم گیاهی با خواص بسیار زیاد است. برخی از مواد مغذی مهم شلغم عبارتند از:- ویتامین A،C، E، K
- فولات
- روی
- فیبر
- پروتئین
- ریبوفلاوین
- پیرودوکسین
- نیاسین
- پتاسیم
- فسفر
- سدیم
- مس
- منگنز
- منیزیوم
- آهن
- کلسیم
- امگا3
- پانتوتنیک اسید